Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Ochranná pásma moru včelího plodu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Právě mi přišly aktuální informace, tak jsem si říkal, že by nebylo na škodu to sem dát:

JIHOMORAVSKÝ KRAJ
  1. v okrese Brno-venkov - katastrální území měst a obcí Bílovice, Kanice,
  2. v okrese Brno-město - katastrální území místních částí Černá Pole, Husovice, Královo Pole, Lesná, Líšeň - část katastrálního území západně od státní silnice Líšeň - Ochoz, Maloměřice, Medlánky, Obřany, Ponava, Sadová, Soběšice, Vinohrady, Židenice,
  3. v okrese Břeclav - katastrální území měst a obcí Březí, Bulhary, Klentnice, Lednice Mikulov, Milovice, Nejdek, Nové Mlýny, Přítluky, Rakvice, Sedlec a Zaječí,
  4. v okrese Hodonín - katastrální území měst a obcí Ježov, Labuty, Moravany, Skalka, Syrovín, Vřesovice, Žeravice a část kat. území obce Hýsly severně od spojnice mezi hrází vodní nádrže Moštěnice a vodní nádrží Dolní Ježov.
Dobré vědět....to jsou nově přidaná OP k původním za rok 2011 ??
Pokud se nepletu stávající OP platí do konce dubna, nebo než rozhodne SVS jinak...
Toto nařízení ruší všechna nařízení vydaná až do 1.6.2011. Jestli byla nějaká po 1.6. nevím.
tak to mění situaci... měl jsem za to ,že OP platí jeden rok ..většinou se zavádí po vyšetření na MVP a platí ,jak jsem se již zmínil ..
..no né že by mě to vadilo, vidím ,že pár OP ubylo, pokud to budou respektovat příslušné KVSky, tak jenom dobře..totiž někdy v tom mají takový hokej, že nerespektují nařízení nadřízených a stanovují si vlastní pravidla..
Takže odtud nic neberte:

Krajská veterinární správa pro Liberecký kraj

Seznam katastrálních území v ochranném pásmu
609633 Bratrouchov
637238 Harrachov
642878 Horní Dušnice
642886 Stromkovice
655902 Buřany
655929 Jablonec nad Jizerou
659029 Jestřabí v Krkonoších
659045 Roudnice v Krkonoších
725684 Poniklá
740900 Dolní Rokytnice
740918 Františkov v Krkonoších
740934 Horní Rokytnice nad Jizerou
740969 Rokytno v Krkonoších
770876 Tříč
783129 Vítkovice v Krkonoších


Celý dokument O nařízení Krajské vet. správy pro Liberecký kraj jako příloha nejde vložit, na vyžádání jej pošlu na email.
Tady je odkaz na Nařízení č.7/2011 ze dne 21.11.2011 mimořádná veterinární opatření při výskytu nebezpečné nákazy moru včelího plodu., ke katastrům, které napsal Axolotlik nade mnou.

Vše se dá pohodlně dohledat na webu Státní veterinární správy ČR v části Krajské veterinární správy a pak jejich Úřední desky.
Doporučuji sledovat.
V rámci naší ZO spravuji webové stránky a veškerá nařízení týkající se regionu vkládám na web ke stažení. Většina členů se na SVS nepodívá, ale když jim to takhle neservíruji, tak si to přečtou.
Nemám přesné info, ale na sever od Prahy se údajně rozšířil mor. Už se i pálilo. Snad Bášť, Zlonín, Klecany a Brandýs n. L.
Na webu KVS pro Středočeský kraj není aktuální vyhlášení ohnisek ani ochranných pásem. Pokud by se pálilo, tak to už by tam určitě mělo viset. Myslím, že to nebude tak horké...
(30.01.2012 21:39)petrmachac napsal(a): [ -> ]Nemám přesné info, ale na sever od Prahy se údajně rozšířil mor. Už se i pálilo. Snad Bášť, Zlonín, Klecany a Brandýs n. L.

Pálení v tuto dobu? Trošku mi unikají souvislosti, jak se k informaci o výskytu MVP v tuto dobu dostaly odpovědné orgány. Prohlídky se teď v zimě nedělají, měl ještě není odevzdaná, natož vyšetřená.
doplním Honzu, měl na vyšetření přítomnosti spór MVP se v některých oblastech odevzdávala již před vánocemi, takže např. my na jihu Čech už výsledkdy známe. Ale všechna stanoviště, která jsou laboratorně pozitivní, budou na jaře prohlédnuta a pokud nebude nalezeny klinické příznaky, stanoviště nebude spáleno. Čeká ho další prohlídka za půl roku, tedy na podzim.
Ano, to jsme brali teď na Kurzu prohližitelů - zimní měl se nesmí rozdělit pro dvě vyšetření na VD a na mor, protože by tím utrpěla "přesnost" flotace VD.
Proto by se měla posílat měl získaná z podložek při očištění po posledním podzimním ošetření.
Tak včera mi volal důvěrník, že jsme v ochranném pásmu výskytu včelího moru. Jak zjistím kde je ohnisko nákazy? Na stránkách SVS jsem nic
nenašel. Jedná se o Pardubický kraj, konkrétně o okres Ústí nad Orlicí.
Nikde na desce veterinární správy nic není zeptej se ho odkud to ví? Doufám že to když tak nedojde k nám.
Ale tam nikde o Ústí nad Orlicí nic není ta co kerimir blbne?
Tak mor je v Rychnově na moravě a v Třebářově což je okres Svitavy, ale ochranné pásmo pásmo zasahuje i do našeho okresu Sad .
Přesně tak. Žichlínek, Damníkov je už na Lanškrounsku
dnes mi mailem od bratrance přišlo toto. (ohnisko je ode mne asi 15 km vzdušnou čarou)
otázky...jakou já mám možnost se toto dozvědět, když by mi to neposlal? Je to někde vyvěšeno? mám povinnost stále brouzdat po netu a hledat kde se mě co týká? nebo je to povinnost veterinární správy informovat mě nebo ZO?
moje povinnosti jsou mi jasné, je to tam napsáno, ale co když by mi to fakt neposla, nedozvěděl jsem se to? jedu taky na dovolenou, jak se tohle řeší? je nějaký postup předání této informace? jsou tam docela velké sankce....
KVS to posílá na OÚ/MěÚ, který to musí vyvěsit na úřední desce (je to zřejmé i ze závěru MVO - jsou tam kolonky pro datum vyvěšení/sejmutí). Je to vyhláška jako každá jiná - a ty se prostě oznamují tímto způsobem. Stejně, jako vyhlášky o poplatcích za psy, odpad, vakcinace lišek a já nevím co ještě. V ČR je to tak prostě normální.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Referenční URL's