Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace Moravskoslezský kraj
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Zdravím, zde pro upřesnění uvádím odkaz, odkud je možno stáhnout si formulář pro žádost o dotaci v MS kraji na rok 2010.

Dotační program poskytování příspěvků na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2010
Tak, už nám kraj vyhlásil schválené projekty.
Více zde: Seznam poskytnutých příspěvků podle "Dotačního programu poskytování příspěvků na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2010"
Blahopřeji všem úspěšným žadatelům
Vašek
Lze získat dotaci na pořízení včelstev od končícího včelaře který včely pořídil bez dotace? pokud jste tohle někdo řešil Ostrava a okolí jak jste opadli? děkuji za ZKUŠENOSTI prosím aby nereagovali ti kteří o tom slyšeli na schůzi děkuji.Rolleyes

Možná raději SZ nebo email ať nevzbuzuji emoce
V podmínkách je jasně psáno, že oddělky musí být ze šletitelského - vyššího chovu. Chtěli toto prokázat rozhodnutím ČSV:
Příspěvky jsou poskytovány jednotlivým včelařům na pořízení předmětu příspěvku,

1. kterým vždy musí být nejméně tři oddělky včel z jejich chovu zařazeného do šlechtitelského programu, a to každý oddělek na minimálně pěti rámkách či v jednom nástavku úlu,
Takže v tomto případě určitě neuspějete, pro jistotu můžete zavolat : Mgr. Jana Bezděková, Ph.D.
odbor životního prostředí a zemědělství
tel.: 595 622 530
e-mail: jana.bezdekova@kr-moravskoslezsky.cz
Tak bohužel se na úřední desce krajského úřadu objevila tato zpráva :
Pozastavení příjmu žádostí podle Dotačního programu poskytování příspěvků na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2011
Krajský úřad Moravskoslezského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, v souladu s ustanovením odstavce 18 Dotačního programu poskytování příspěvků na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2011 pozastavuje příjem žádostí podle tohoto programu. Výše finančního limitu stanoveného pro tento účel v rozpočtu Moravskoslezského kraje byla vyčerpána ke dni 16. 5. 2011.
http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/index.html

Je to vlastně v den podání žádosti.
chlapi mel bych dotaz. Jak dlouho lze zpětne žadat o dotace. jedna se i o to ze mam v planu nakoupit nove uly a podobne věcy ale 18 mi je až v zaří
Tady u těchto zpětně žádat nelze. Jak je to s jinýma nevím. Vždy je vyhlášene datové rozmezí na podání žádosti a přesné podmínky.
http://iszp.kr-moravskoslezsky.cz/cz/kra...are-21573/

Tak to oproti loňsku snížili z 25tis. na 15tis a ze 75% na 50%. To je pro začínající.
Ale nikde jsem se nedočetl zda a kolik pro stávající.
Jestli jsem to pochopil správně, tak pro stávající nic. A tak by to asi mělo být.
Hezký den,

právě jsem si přečetl podmínky pro poskytování příspěvků MSK. Jen mi vrtá hlavou zda se dotace poskytuje na úl, který je kompletně vybaven (nástavky, varroadno, víka, rámky, krmítko....) nebo jen na nástavky a varroadno (jen dvě věci které jsou zmíněny v podmínkách). A dále, kolik nástavků se počítá jako optimální počet, v podmínkách je určena minimální hranice 3 nástavky, je určen nějaký strop? I třeba nepsaný?

Děkuji za odpovědi zkušených příjemců dotací.
Tyto informace by měl poskytnout krajský úřad. Vše ostatní mohou být jen spekulace.
Přeposílám pro info:

Dobrý den,
veškeré dotační programy vyhlášené Moravskoslezským krajem jsou vyvěšeny na el. úřední desce, popř. na webu v jednotlivých sekcích úřadu. Dotační program na podporu začínajících včelařů letos vyhlášen nebyl. Podle informací oddělení ochrany přírody a zemědělství (kontaktní osoba Ing. Jana Bezděková, Ph.D.) vyhlášen pro letošní rok nebude, znění na rok 2014 je ve fázi přípravy (předpoklad znění původního programu však v současnosti není reálný).

S pozdravem

Ing. Anna Bulová
referent pro lesní hospodářství a myslivost
odbor životního prostředí a zemědělství

Undecided
Včera jsme měli schůzi a můžu potrvdit, že dotace nebudou. Pry nebyl zájem a nebyla vyčerpána částka, tak nic.
Moc bych na to nespoléhal, když jsem začínal, zatelefonoval jsem na kraj a dostal info, že nejsou zdroje, dotace nebudou. Za měsíc dotační program vyhlásili ...
Nebo jako letos, kdy Ol. kraj v pondělí vyhlásí dotace a v pátek po 14.hod už s křížkem po funuse...Pokud nemáš kontakty na kraji, tak šance tuto akci podchytit je mizivá.
Na severu Moravy je tento system dotaci kompletne postaven na hlavu.
Na aktivu OO Opava jsem jiz druhy rok kritizoval nastaveni dotaci MS kraje. Jednak je smerovano jen na zacinajici vcelare. Takze maji moznost ji vyuzivat i stavajici vcelari, ale musi to napsat na nekoho z rodiny. Budiz. Nejvetsi bolest je vsak v tom, ze se uznavaji pouze oddelky ze slechtitelskych chovu, kteri si jsou toho vedomi a ceny vcetne uctenky - dokladu jsou temer dvojnasobne oproti cene bezne. Na severu Moravy jsou tak cca 4, mozna 5 chovu . Z toho na uzemi Frydek Mistek je morova oblast, dalsi chov je naseho nejvetsiho chovatele v CR z Bruntalu, kde je mor, kam se clovek podiva. Takze to pak mnohdy dopadne tak, ze se koupi oddelky a za chvili se stejne spali, protoze je v nich mor.
Takze loni z castky 2 000 000 Kc se vycerpala snad jen jedna polovina. Duvod predrazene oddelky a zakaz prodeje oddelku u slechtitelskych chovu z duvodu ochr. pasma na mor. Za ten 1 milion, ktery zustal lezet ladem a rozfrca se na jine ,, nesmysly,, mohl byt kompletne severomoravsky kraj vysetren na mor. Stacilo by delat smesne vzorky ze 40 vcelstev. Po pozitiv. nalezu by se pak udelal detail. rozbor z podezrelych vcelstev. To same jsem ze sve pozice predsedy ZO Radun prezentoval pri prednasce Mgr. Sciskaly na nasi vyrocni schuzi. Bylo mi odpovezeno mimo jine i tak, ze by to vcelari nekteri urcite odmitli dat vzorek stejne jako nekde na Vysocine.
Misto toho se tady vymysli nejaky komisar pres zdravi vcelstev, ktery ma navstevovat vcelare a probirat se jim v ule. A to u vcelaru nahodne vybranych nebo u tech u kterych hrozi podezreni, ze maji vcelstva ve spatnem stavu. Nakonec si rikam, jeste ze ten kraj ty penize nedal, ten komisar - prohlizitel mel byt placen prave z tech penez kraje.
Pro me je to jeden velky kocourkov.

P.
Jako začínající jsem si chtěl právě letos včely pořídit. Bohužel. Asi budou mít radost ti, kteří na dotace nahlíží jako na zlo a řídí se heslem, kdo chce začít, začne i bez dotací. (takových tu je dost). Já nejspíš ne, nemám na to teď bohužel dost peněz. Oddělky podle mě nemusí být z MS kraje. Takže bych to neviděl jako spolčení a pokud ano, zajedu si klidně pro oddělky do vedlejšího Zlínského kraje. Mě bylo neoficiálně řečeno, že je to jinak. Byly krajské volby, nevědělo se jak to dopadne, kdo bude u koryt a kdo bude rozpočet schvalovat. Rozpočet se schvaloval na poslední chvíli a někdy na webu kraje jsem se dočetl, že to rychlé schvalování zapříčinilo, že nebylo jasné a rozhodnuté na co všechno dotace v 2013 půjdou. Bylo to ve smyslu: nevíme kam a kolik přesně na co půjde, ale víme, že dotace MS kraje v 2013 budou kráceny o 50%. To se schválilo a po novém roce se teprve rozhodovalo kolik na co. Na včely se už po novém roce nedostalo a odůvodnilo se to malým zájmem. Už mě ani nepřekvapuje myšlení úředního šimla. Začínajících včelařů je málo a proto se peníze v roce 2012 nevyčerpaly. Tak ty ostatní začínající v roce 2013 podpoříme k většímu zájmu tak, že dostanou kulové.
Jak píšeš, je to jeden velký Kocourkov.
Muj tchan zacinal cca pred 4 roky, te dotace tehdy vyuzil, skutecne zachranou byl Zlinsky kraj, odkud se oddelky tehdy dovezly za normalni peniz. Ja v tom vidim tak trochu i diletantsky pristup tech nasich zastupcu, kteri na kraji za vcelare vyjednavaji o dotacich. Nechtel bych jim krivdit, mozna bych to lepe ani nesvedl, ale je to nejake podivne.
P.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's