Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelaření v Krnapu a jeho okolím ochraném pásmu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdarec, včelaří někdo z vás v Krkonoších, vím o jednom včelaři u nás v Rokytnici n. J. jenže zatím tam nejsem moc často, takže si s ním nemůžu promluvit. Vím kde má včelín a ten pozemek je stejně chráněn jako náš. Jak je to s chovem včel a dalších hospodářských zvířat v národním parku. Pokud vím platí ve všech zónách zákaz chovu hospodářských zvířat. Napsal jsem už i na Krnap, ale nemají se moc k tomu, aby mi odpověděli. Díky za zkušenosti a rady Honza Šefčík, Liberec.

[Obrázky: KRNAP_new.jpg]
Můj názor, že včely nejsou takový problém, trávu nespásaji, neokusují keře a ba právě naopak hezky opylují a starají se o biodiverzitu krajiny. Není to zas tak klasické hospodářské zvíře, ale pak ti poradím ještě jednu konkretní osobu, na ministerstvu životního prostředí je nějaký Ing. Petr Krejčík a má na na dohled právě národní parky, mimo to je vyučený včelař a sam včelaří, takže bude aspon vedet na koho se obrátit.
Panu Krejčíkovi jsem napsal myslím v celku stručný a výstižný dopis, doufám, že se mi nějak ozve, ale vzhledem k tomu, že jak říkáte je to včelař, tak snad bude vztřícnější než správa KRNAP ve Vrchlabí, ti na mě kašlou a neodpovídají Confused.
Referenční URL's