Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kartonové krabice
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nevíte, kde se dají sehnat kartonové krabice na RM 42x aspoň na 5 plástů... Všude nabízejí jen na langa, nebo 39...



Nevím, jestli to patří do bazaru, nebo do potřeb, tak to dyštak přesuňte
Možná by mohly být k sehnání na Slovensku, kde bude míra 42x více rozšířená.
(15.05.2012 13:22)RadimŠ napsal(a): [ -> ]Nevíte, kde se dají sehnat kartonové krabice na RM 42x aspoň na 5 plástů... Všude nabízejí jen na langa, nebo 39...

A kolik by jich bylo potřeba? Sháníme zájemce - chovatele, prodejce oddělků - pro kvalitní 5ti rámkové krabice ve stylu Langů od Matelů - tedy spíše jejich věrné kopie - upravené pro OPTIMAL (42x17). Ceny by nepřevýšily jejich ceny. Výseková forma je ale dost drahá, takže potřebujeme nasbírat co nejvíce zájemců, aby se ta cena dodržela. O vyšších rámcích jsme zatím neuvažovali. Sledujte stránky CEJCHY.cz, kde se to snad časem objeví, případně nás kontaktujte.

Co se týká kvality a provedení - doporučuji si to někdy u nich prohlédnout. Krabice je téměř Wink dokonalá a může sloužit nejen k transportu, ale i k delšímu použití ve včelách - musí se však zabránit přímému kontaktu s vodou.
Místo papírových krabic zkuste použít nějaký jiný materiál s podstatně vyšší životností a výrazně vyšší tuhostí. Jeden můj známý použil pro tento účel materiál z vyřazených regálů, kde byl jako materiál dřevotříska a lamino. Teď přemýšlí o tom, že z toho bude dělat nástavky......
Po krátkodobé nebo sezonní "ustájení" téměř dokonalé.
iRP
pozri stranku http://www.furak.sk,urcite mal v ponuke papierove krabice na odlozence,rm B,42x27,5..
Pokud bych to chtěl mít provedené s životností papíru. tak za cenu krabice a asi půlhodiny práce jsem měl hotový ty polystyrenový plemenáče (matlal jsem se dřevěnou lištou, větráním, vyztuženým očkem a nátěrem) . Pokud by tam bylka drážka v PS - bylo by to stejně trvanlivé jako karton, tak si myslím, že by to byla velmi rychlá práce (10-15 min na kus) a zaákazník by měl pocit, že kupuje "bonus" navíc.. A odhaduji dnes, že po nějakém DODO by mu mohl několik pětiletek sloužit - jako MINIOPTIMAL.
Pokud budou krabice určeny k distribuci oddělků, nebude PS plemenáč ideální, při přepravě je tu riziko poškození větší než u kartonu. Pro domácí použití ideální varianta.
[attachment=2539]Ahojte. Som začínajúci včelár a na jar mám prislúbených 5 oddelkov na rámikovej miere 42x17. Kedže ich musím k sebe domov previezť tak som si vyrobil z kartónu takéto krabice a vetranie som vyriešil kruhovým otvorom v bočnej časti krabice a obdĺžnikovým v hornej časti krabice. Ako sieťku som použil sklotextilnú mriežku ako sa používa na kontaktné fasády. Preto bi som sa chcel opýtat či náhodou túto sieťku včely neprehrizú? Použil som ju dvojmo z každej strany kartónu. Ďakujem za odpoveď.
Na převoz vydží, ale jinak určitě ne. Včely jí přehryžou, a pak máš kousky skla všude-rozhodně to moc zdravé není.
Tak to som rad. Planujem ich v nich iba previezt (niekedy vecerom) a rano ich hned prelozim do nastavkou.
Převoz dělej hodně pozdě večer, já se svými prvními oddělky odjížděl až někdy po 22 hodině. Létavky jsou už "doma", oddělek bojuje o každou včelu. První 2-3 dny je postav na místo, kde budou trvale umístěny a otevři česno. Včely se zalétají a zklidní, až potom je přelož do nástavku.
Dobre, urobím tak ako mi radíte a na tých krabiciach urobím menšie česno aby mohli tie 2-3 dni lietat. Ďakujem za rady Smile
ani není třeba dělat česno, stačí po umístění na stanoviště do té perlinky vyříznout otvor, ale nepřeháněj to s jeho velikostí, aby v případě loupeže zvládli ubránit.
Německé krabice na oddělky pro přepravu poštou. Opět o krok dál.Dodgy

[Obrázky: Bildschirmfoto-2020-05-04-um-16-10-47.png]

[Obrázky: Bildschirmfoto-2020-05-04-um-16-10-53.png]
oddelky vseobecne, a poštou uz duplom, niesu ziadnym krokom dalej.. ale velkym krokom dozadu..
I tak se na to dá dívat. Přesto je to pokrok, kterého se nám tu moc nedostává.
Referenční URL's