14.07.2010, 11:59
Ahojte,
mám takový dotaz. Máme doma med od nějakého chlapíka z trhu. Dal jsem si ho na palačinku se šlehačkou a liboval jsem si, jak je to vynikající, že to trošku připomíná chuťově turecký med... a pak jsem si tak nějak uvědomil, že v tom medu cítím jakoby cukr - nemyslím sladkou chuť samozřejmě, ale aroma cukru a vůbec tak celkově cukr, což se mi u medu zatím ještě nestalo. Na etiketě stoji Včelí med smíšený, "Včelařský dvůr". Chutná dobře, ale jde tam prostě nějak cítit ten cukr, chutná to trochu jako turecký med, ten je pokud vím vlastně z cukru.
Toš tak se chci zeptat, jestli je možné, že to ten trhovec zředil cukrem, aby na tom více vydělal. A pak, jestli je to vůbec možné cítit v medu řepný cukr aniž by tam byl - samozřejmě já nejsem někdo kdo má nějak vyvinuté chuťové buňky abych s jistotou řekl: v tom je cukr. Jen to tam prostě cítím.
Děkuji za odpověď
mám takový dotaz. Máme doma med od nějakého chlapíka z trhu. Dal jsem si ho na palačinku se šlehačkou a liboval jsem si, jak je to vynikající, že to trošku připomíná chuťově turecký med... a pak jsem si tak nějak uvědomil, že v tom medu cítím jakoby cukr - nemyslím sladkou chuť samozřejmě, ale aroma cukru a vůbec tak celkově cukr, což se mi u medu zatím ještě nestalo. Na etiketě stoji Včelí med smíšený, "Včelařský dvůr". Chutná dobře, ale jde tam prostě nějak cítit ten cukr, chutná to trochu jako turecký med, ten je pokud vím vlastně z cukru.
Toš tak se chci zeptat, jestli je možné, že to ten trhovec zředil cukrem, aby na tom více vydělal. A pak, jestli je to vůbec možné cítit v medu řepný cukr aniž by tam byl - samozřejmě já nejsem někdo kdo má nějak vyvinuté chuťové buňky abych s jistotou řekl: v tom je cukr. Jen to tam prostě cítím.
Děkuji za odpověď