Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zmrazeno - Plastové rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Angry Off TopicAngry

Ale niektorí ste schopní do tých včelstiev rvať pekný sajrajt
Například?
Asi mysli plast, ja su take proti plastu.
Vážení přátelé, toto je téma o zkušenostech s plastovými rámky. Pokud s nimi nemáte žádnou zkušenost a jediné na co se zmůžete je jen hloupý výkřik o tom jaký je to sajrajt, možná by bylo pro toto vlákno přínosnější, kdyby jste se diskuse zdrželi.
Patko79, místo vysvětlení co jsi tím "sajrajtem" myslel jen mínus? Na víc se nevzmůžeš?
Kolega zřejmě pije vodu ze studánky, jinak by asi skončil silně dehydrován. Voda ve skle asi už moc není - ani to pivo pomalu už ne.

A zajímavá otázka - napajedlo pro včely - značná čáast konstrukcí je z plastu a nebo, jaká hrůza - do nich jde voda plastovou hadicí či trubkou. A jaká hrůza, oni to ty včely přámo pijí. Zaražte to, a hlavně to olizování sražené vody z plastových folii. A dvojitou zábranu u izolovaných palubkových úlů, aby se to svinstvo nedostalo skrz dřevo do úlu.

Lidi probuďte se. Je třeba se navrátit k přírodě. Okamžitě do naha, na sobě máte plast!
(18.03.2013 12:58)patko79 napsal(a): [ -> ]Angry Off TopicAngry

neviem čo chcel patko povedať 50 až 80 ročným pánom týmito smajlíkmi, ale

(18.03.2013 12:58)patko79 napsal(a): [ -> ]Ale niektorí ste schopní do tých včelstiev rvať pekný sajrajt

toto sa mi však pozdáva ako normálny názor na určitý materiál (možno iba vyjadrenie trochu ostré)

Preto nechápem tie "palce dolu".
(ale podľa spôsobu ohodnocovaní očakávam aj ja nejaký ten palec dole)

P. Mlha, naozaj, toto vlákno by sa malo zaoberať technikou a technológiou používania ... a nie hodnotením ich zdravotnej vhodnosti. Na to je tu niekde vlákno o neštandardných materiáloch...
Co furtum máte s těma palcema. To není Aukro, kde je negativní komentář a pozitivní komentář!
patko79 zcela svobodně sdělil svůj názor a každý ho určitě respektuje. Jen s tím nemusí souhlasit. Třeba já s tím nesouhlasím, proto jsem dal:"nesouhlasím s příspěvkem". Já si totiž myslím, že jsou mezistěny z plastu OK. Stejně jako česnové uzávěry, plastová víčka na sklenice s medem, plastový matečník,adt,atd,.. Ale plně respektuji jeho vyjádření.
To neznamená neserióznost přispěvatele. Prostě s ním v tomto nesouhlasím. Příště třeba budu. Tak si z volby souhlasím, či nesouhlasím s příspěvkem nedělejte pozitivní / negativní komentáře ala Aukro. A ještě pro někoho krutá pravda - s tisícím "souhlasím s příspěvkem" se nedává diplom, který lze vystavit na poličce vedle diplomů ze školy v přírodě Shy To snad není téma, kde by se někdo nehnal za bodem navíc pod svým jménem...Huh. Tak bych to používal k tomu, na co to je. Souhlasím, či nesouhlasím. Šetří to místo a dělá to vlákno přehlednějším. Není tak milion odpovědí typu: ano, super, dělám to tak taky, souhlasím, nesouhlasím,...Pak by vlákno jinak mělo kilometr.
Pardon za OT
Ale stejně bych si než plastové rámky z úlu vyházím raději počkal na patkovo argumenty.
Nerad bych se unáhlil.
Bolo by to nadlho, ale spomeniem len...

Hrdíme sa tým, ako my včelári milujeme prírodu a produkujeme prírodný liek. Kde? V plastových rámikoch!!!! Hygiena? Nedajú sa vyvariť? Nevadí, staré súše zoškrabeme, prdneme to do sava a iných jedov a pome včielky, stavajte a noste ďalej, hlavne nech mám prírodný MED.

O zdravotnej otázke, vhodnosti takýchto rámikoch, správaní sa včiel na takomto diele a ďalších otázkach sa rozpisovať nemienim. Ako si spomenul, je to Vaša téma, plastových guru, prispievať do tejto témy je fakt chyba, ospravedlňujem sa.
Pavle, ale tady nejde o to že má patko79 jiný názor než já, to by mě vůbec nevadilo (sám jsem na plastové rámky názor změnil). Jenže patko79 tu dělá obyčejného trolla a jen zakládá flame. Napsat výkřik, že plast je "sajrajt" bez jediného podkladu, přesto že vše okolo závadnosti plastů zde již diskutováno bylo (např. ve vlákně plastový úl a nové materiály) není nic jiného než provokace. Bohužel mu to vyšlo a my tu budeme mít zase tři stránky zaflákány nicneříkajícími příspěvky. Takže když si někdo nový bude chtít diskusi přečíst, nebo některý diskutující oživit o čem se to tenkrát diskutovalo tak bude muset přehazovat tunu hnoje aby našel jednu perlu. Proto ten mínus.
Prosím admina o promazání příspěvků vč. toho mého. Důvody již uvedl Mlha. Přesvědčování a boj není účelem tohoto fóra. Díky.
Referenční URL's