Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Veškeré vybavení
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
prodam vcelstva na rm 39x24.

dve vcelstva v plne sile. utepleny ul,
jedno vcelstvo v plne sile ,,polystyrenovy ul.
5 oddělku, ,,vse v novych ulech,

celkem 7 vcelstev

medomet starsi. rucni 3 ramkovy,, ramky , přířezy,refraktometr,sudy, barely,,souse, tavidlo na vosk, dymak, dratky mezerniky,pripravky na sbijeni ramku, el, vyvrtavac ramku.narezany fosny lipove, sklenice na med, nove , vicka,ztekucovaci box, formy na plasteckovy med,.hotove ramky, sbite ramky, vypletene, atd,,odvickovaci talir,dale 8 hotovych ulu komplet, nutno videt,. viz zde , Cena komplet 30000kč,
Myslim si ze za tu cenu to nikde nekoupite, komplet vse k vcelareni,.. koncim,, proste vybaveni k celkem planovanych 20 včelstev, nakresy na mednou kravu, material k tomu atd,

proste komplet,, nutno videt,...
Tak se mi do mysli vkrádá otázka proč končíš?
Tipuju blbý sousedy
Tak mne napadá a vidím, že nejsem sám, co Tě vede k tomu. že končíš...
Sousedi se nechají vyřešit změnou stanoviště, si myslím.

Rozvaž to dobře a držím palce, ať se rozhodneš správně!
Honza
taky mě to vrtá v hlavě, začínal jsi před 2-3roky... nebaví tě to? nebo nemáš čas? nebo se stěhuješ?
2 roky je hodně práce, starostí, opečovávání a učení, ale taky radosti nad rozvojem včelstva a výsledku práce a to teď hodíš za hlavu?
Alebo aj pristup okolitych "polnohospodarov" a ich postreky mozu byt dovodom. Ja tych v mojom okoli nenazvem pre ich spravanie inak ako kolchoznici, preto tie uvodzovky. Tiez ma to tento rok dopalilo, a kedze netrpim nadbytkom volneho casu, tak nedavno som vsetko predal. Ule boli postupne tak nejak pozliepane, ako som postupne opravoval nedostatky tych povodnych, uz nevhodne na dalsie pokracovanie, tak sa bolo treba rozhodnut, ci investovat do noveho alebo nie. Dnes su vcely v dobrych rukach v 2 susednych dedinach u 2 novych zapalenych vcelarov a svoje rozhodnutie vobec nelutujem.
ještě přidávám, nedávno jsem se dívala na tvé foto budování nové včelnice a moc se mi to líbilo a docela jsem ti záviděla...Smile

co s tím teď chceš dělat?
Zdravím Váš všechny, no víte , ne vždy se to povede jak se má,..Huh
Láďo to je mi tedy líto, nerozmyslíš si to ještě? Jen jsem se chtěl zeptat jak je to pak s dotacema, pokud vím tak se při čerpání dotací zavazujete, že ty věci budete používat minimálně 5 let. A co když se stane něco nepředvídaného, např. úraz včelaře, alergie v rodině, hloupý soused... Je nějaká cesta jak věci legálně prodat, nebo lze jen doufat, že žádná kontrola nepřijde?
ja zadne dotace necerpal , vse je z me vlastni vyroby, nikdy jsem zadne dotace nepozadoval,.

Cena snizena na 25 000kč a levneji uz to asi nejde,, to za tu cenu nikdo nikde nekoupi,..
Já dotace čerpal, podmínkou byly tři roky resp. za každý nedokončený rok vrátit 1/3 peněz. Nechci to z Tebe lámat (čti chci), ale řekneš nám Tvé pohnutky? Třeba to dá návod jiným začínajícím, kteří také něco nedomysleli. Jestli jsou to nějaké osobní mezilidské vztahy v rodině, tak do toho mi samozřejmě nic není.
Budu ty pohnutky/důvody hádat: Kam čert nemůže, tam nasadí ženskou.....
Taky bych tipnul....Dodgy
jj, ale admin to stejne primazne,,
Pánové, tohle je přece privátní věc, jakkoli všichni cítíme ten smutek ...
Jiří
já bych být tebou už s cenou dolů nešla... zkus jinou inzerci - AUKRO nebo BAZOS...

třeba se někdo spíš ozve.. na tomto foru jsou jenom včelaři, kteří už většinu věcí mají.. kdyby to bylo loni, tak jsem asi do toho šla...

nepřemýšlel jsi to rozprodat jednotlivě? vím víc práce, ale šlo by to snadněji...Sad
taky jsem to takhle nakupovala, postupně a doplňovala věci ,které zrovna potřebuji...

hodně štěstíAngel
A co takhle zkusit v okolí nějakého sadaře nebo kamaráda a včelařit tam. Nebo se zeptat na obecní pozemek, třeba v okolí chybí včelař a budou rádi.
A nebo to chce vyměnit matku ...
Vzhladom na mizernu efektivnost vcelarenia v poslednych rokoch sa cudujem, ze to tu nezabalilo takych 50%. Huh Mozno az po tejto sezone.
Přesně toto je způsob uvažování resp. ekonomická nutnost velkovčelařů a farem. Proto také nesouhlasím s názory pana Táborského o vyšší podpoře.
Je totiž nutné si uvědomit, že stabilita počasí v naší kotlince není jako v Řecku a tak se stává dost často, že jsou hubené roky - tedy likvidační pro velké provozy.
Nastavením podmínek pro dotace upřednostňující velké provozy a tedy jejich nárůst by mohlo vyústit buď k časté sanaci těchto farem a dalším požadavkům na kompenzace od státu protože se jaksi "medu neurodilo".
Zájmoví včelaři takovéto roky přežijí bez další požadavků na stát (i když zase neplatí daně z prodeje a podnikání což je vlastně také forma dotace). V každém případě takto diverzifikovaný chov zajišťuje rovnoměrné pokrytí krajiny opylovači (nejenom podporu lokání výroby potravin podporovanou EU).
Prostě jsem rád, když naše "řemeslo" překlopené do záliby a relaxace nezaniká a díky spoustě malovčelařů a hodných dědečků se přenáší na vnoučata, která dostávají do podvědomí nějaké ty znalosti, které až bude čas, tak si oživí a začnou sami "relaxovat".
Ostatně vyčíslil někdo úspory ve zdravotnictví vyplývající z tohoto našeho "aktivního relaxování" zvláště starších občanů a konzumaci kvalitního Českého medu?
Raději vidím u každé louky nebo domku pár úlů než lány úlů pouze u řepkových polí.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's