Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Pražská včelařská setkávání - diskuse
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Přátelé, před chvílí jsem zveřejnil první termín přednášky z cyklu Pražská včelařská setkávání.
Ač je termín již tuto středu, doufám, že se nás tam sejde dostatek. Informace, které budou prezentovány, budou, řekl bych, velmi čerstvé. Vždyť Apimondie 2013 skončila teprve včera.

Máme naplánovány další pravidelné přednášky a to vždy první středu v měsíci.
Podrobnější informace dodám v nejbližší době.

Myslím, že se můžete na témata těšit.

Doporučuji se na přednášky předem registrovat na adrese www.vcelarskeforum.cz/prazska-vcelarska-setkavani
Tak včerejší přednáška s Ladislavem Neradem byla výtečná.
Skvělá pohoda, ukázky na kolujících fotografiích, praktické ukázky na skutečném dřevě...
Lidé se ptali a dozvídali co chtěli. Nebyla to jen suchá přednáška.

[attachment=2323] [attachment=2324] [attachment=2325]
Musím souhlasit.
Nervózně sem přišel skoro půlhodiny předem. Sedl do první řady doprostředka, a pak už jen poslouchal aj se osmělil párkrát zeptat.. Bylo to celkově moc fajn, a poučné. p.Neradovi musim poděkovat za informace aj za jeho veselý usměv a občas velice vtipným komentářem. Také Vám kdož zařídlili toto pohodové pokecání Smile Už se těším příště. Za mě 1* !
Díky za zorganizování, tolik lidí jsem tedy nečekal. Byla to moje první absolvaná přednáška a dojem perfektní. Líbila se mi možnost zeptat a podívat se zblízka na úl a další věci od p.Nerada (mám jiný), případně se zeptat na další detaily, který mně zrovna napadli.
Já si to taky moc užil. Ono je hodně cenné vidět jednu ze současných osobností oboru (omlouvám se, zní to hodně nabubřele, píšu jen, jak to cítím a (s dovolením) si za tím stojím a další zúčastněné osobnosti z publika mi to snad prominou), zkušeného praktika, jenž má svoji současnou praxi založenou na velmi hlubokém vnitřním poznání toho, jak to vše dohromady funguje. Od řemesla k teorii a zkoumání či zkoušení. Včetně upřímné a zcela důvěryhodné otevřenosti. Jo, to je to, co mě oslovuje ... Bezva, díky, kluci, držím palce dál.
Jiří
Pro mě to byla praktická úžasná ukázka včelaření ve velkém,
p.Nerad je profík Big Grin
Bohužel jsem musel do noci dřít a nemohl jsem se zúčastnit. Muselo to být zajímavé. Mluvil jsem o tom se třema kamarádama, kteří tam byli (nezávisle na sobě) a každý mi vypráví něco trochu jiného Smile Je to zajímavé, jak je každý senzitivní k jiným informacím (podle toho na jaké je úrovni a jaké sám aktuálně řeší věci).
Ahoj,

pokud má někdo zájem, nabízím svezení do Prahy 4.12. na přednášku "Nápoje připravované z medu". Jedu po trase Nepomuk (PJ) - Plzeň - Praha a zpět.
(07.11.2013 10:29)PetrM napsal(a): [ -> ]Tak včerejší přednáška s Ladislavem Neradem byla výtečná.
Skvělá pohoda, ukázky na kolujících fotografiích, praktické ukázky na skutečném dřevě...
Lidé se ptali a dozvídali co chtěli. Nebyla to jen suchá přednáška.

Petře přeji Ti (a nejen tobě) ať máš přednášky i nadále takto úspěšné. Ať nejde jen o suchou přednášku spojenou se schůzováním, tedy tzn. "dotovanou schůzy".

To je pak ten zásadní rozdíl co jsme spolu řešili. Smile Jiný typ posluchače!

Měj se! Držím Vám všem palce a přeji vždy plný sál s aktivní zpětnou vazbou!!
(15.10.2013 10:03)PetrM napsal(a): [ -> ]Nápoje připravované z medu – historie a současnost

Jak byla medovina vnímána v minulosti a jak je tomu dnes? A jak je tomu u nás a jak v zahraničí? Chcete se seznámit s postupy přípravy nápojů z medu doma a přitom se vyvarovat začátečnických chyb?
Součástí přednášky bude i ochutnávka nápojů připravených z medu.


Přednášející: Jaroslav Lstibůrek
Jaroslav Lstibůrek je zkušený odborník, 30 let pracoval v nápojovém průmyslu, především v pivovarnictví, kvasné technologie jsou jeho oborem, včelaření a výroba nápojů z medu jeho koníčky. Je autorem stránek www.medovevino.cz.

Petře ještě jsi měl kolegům napsat, jestli je potřeba si zajistit zpátečný odvoz. Tedy jestli budete i degustovat. Wink
Držím palce!
(30.11.2013 11:11)NB1 napsal(a): [ -> ]Petře přeji Ti (a nejen tobě) ať máš přednášky i nadále takto úspěšné. Ať nejde jen o suchou přednášku spojenou se schůzováním, tedy tzn. "dotovanou schůzy".

To je pak ten zásadní rozdíl co jsme spolu řešili. Smile Jiný typ posluchače!

Měj se! Držím Vám všem palce a přeji vždy plný sál s aktivní zpětnou vazbou!!

Díky!



(02.12.2013 18:23)NB1 napsal(a): [ -> ]Petře ještě jsi měl kolegům napsat, jestli je potřeba si zajistit zpátečný odvoz. Tedy jestli budete i degustovat. Wink
Držím palce!

No já jedu autem, tak degustovat nebudu. Já si degustaci těchto medovin odbyl v NASA, kam jsme si pana Lstibůrka pozvali v loňském školním roce.
My, co jsme nemohli dorazit už se z této přednášky nic nedozvíme, co? Asi nevzniklo žádné oficiální video? Mrzí mě, že jsem se nemohl zúčastnit.
Tak se zůčastni těch co se připravují. Nalaď se na adventní období degustací medoviny.
Na přednáškách se nenahrává ani nenatáčí. Žádný záznam tedy není.
No Petře teď tady padl zajímavý příspěvek s nahráváním. Co nám vzdáleným včelařům zprostředkovat nějaké spojení přes placenou bránu. Tedy jednou ke shlédnutí. Bez nějakého kopírování a šíření.

Já IT tak nehovím, ale v jiných oblastech jsem toto už zaznamenal.
Tady je problém toho, že co je jednou na internetu, to je v tu chvíli veřejné.
A zajistit dostatečné zabezpečení by stálo mnoho času a peněz, navíc s diskutabilním výsledkem.
Jakmile by to bylo nahráváno, musela by se zajistit kvalita záznamu a jsme zpátky u financí...
(15.10.2013 10:03)PetrM napsal(a): [ -> ][Obrázky: PVS.png]

Včelařské fórum spolu se serverem Včelky.cz si Vás dovolují pozvat na přednášku z cyklu Pražských včelařských setkávání pořádanou PSNV-CZ na téma:

Nápoje připravované z medu – historie a současnost

Jak byla medovina vnímána v minulosti a jak je tomu dnes? A jak je tomu u nás a jak v zahraničí? Chcete se seznámit s postupy přípravy nápojů z medu doma a přitom se vyvarovat začátečnických chyb?
Součástí přednášky bude i ochutnávka nápojů připravených z medu.


Přednášející: Jaroslav Lstibůrek
Jaroslav Lstibůrek je zkušený odborník, 30 let pracoval v nápojovém průmyslu, především v pivovarnictví, kvasné technologie jsou jeho oborem, včelaření a výroba nápojů z medu jeho koníčky. Je autorem stránek www.medovevino.cz.

Termín: středa 4. 12. 2013 od 18:00 hod.

Z důvodu omezené kapacity sálu je nutné se na přednášku přihlásit v registračním formuláři.
Zájemci bez registrace nebudou do sálu vpuštěni.

Registrace se uzavírá 2 dny před konáním přednášky.


Místo konání:
Středisko ekologické výchovy Hl. m. Prahy Toulcův dvůr
Kubatova 32/1, 102 00 Praha 10 - Hostivař

Souřadnice: 50°2'53.997"N, 14°31'9.228"E
Mapa: http://www.mapy.cz/s/8AXA
Městská hromadná doprava: přímo u místa konání je zastávka linky autobusu 177 „Toulcův dvůr“. Autobus 177 jede ze stanice metra „A“ Skalka 12 minut nebo ze stanice metra „B“ Vysočanská 33 minut anebo ze stanice metra „C“ Opatov 8 minut. Parkování: V blízkosti Toulcova dvora jsou dostatečné možnosti pro parkování osobních automobilů.

Občerstvení není zajištěno. Toalety jsou k dispozici. Během přednášky není povoleno pořizování audio/vizuálních záznamů.

Vstupné:
50 Kč – pro chovatele s vyplněným registračním číslem chovatele při platbě předem na účet
100 Kč – pro ostatní a pro platící na místě

Podrobnosti o platbě posíláme automaticky po odeslání registračního formuláře.
Platbu prosím proveďte tak, aby byla na v e-mailu uvedený účet připsána nejpozději 2 dny před konáním přednášky.
Úhradou účastnického poplatku vyjadřujete souhlas s těmito storno podmínkami: Pokud se přednášky nezúčastníte z důvodů na Vaší straně, zaplacený poplatek se nevrací. Při zrušení přednášky z důvodů na straně Pracovní společnosti nástakových včelařů, o.s. (organizátor) se vstupné vrací v plné výši na účet, ze kterého bylo zaplaceno. Organizátor má právo v odůvodněných případech změnit téma přednášky (zejména z důvodů nečekané neúčasti přednášejícího apod.) – toto není důvodem pro vrácení či snížení účastnického poplatku.
Platby, které dorazí později než 2 dny před konáním přednášky, nemusí být zohledněny.

Tato přednáška je organizována s dotací podle nařízení vlády č. 197/2005 Sb. v platném znění, v rámci opatření technická pomoc, určené chovatelům včel v ČR.


za organizátory se na Vás těší Petr Mirovský (603 465 421) a Jakub Dolínek (603 935 136)

V případě dotazů nebo problémů nás kontaktujte na e-mailu pvs@vcelarskeforum.cz.

Na přednášku je vhodné se předem registrovat na adrese www.vcelarskeforum.cz/prazska-vcelarska-setkavani

Přednáška Ing. Jaroslava Lstibůrka Nápoje připravované z medu se mi včera velice líbila. Přesná, odborně fundovaná, založená na vysoké kompetenci autora i na jeho letité osobní zkušenosti a cíleném zkoušení (nikoli cestou pokus - omyl), se spoustou užitečných rad pro domácí praxi o tom, jak postupovat, jak udržet stálou kvalitu, jak se vyhnout největším problémům. Vše srozumitelné i pro laika, který zatím kvasil doma jen jabčák či rybízák a v jiném šuplíku kysané zelí ... Big Grin Díky za to! Věru dobrý počin. Ochutnávka taky skvělá a spolu-pobytí se spřízněnými dušemi tu mou velmi potěšilo ...
Jiří
Škoda že sem nakonec nemohl Sad Zatracené koleno Sad Bude nějaká fotečka?
bylo to prostě úžasné a hodně poučné díky
Děkuji panu Lstibůrkovi. Bylo to velice zajímavé.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's