Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zmrazeno - Kvalita medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(21.11.2013 18:41)Merkuri napsal(a): [ -> ]Z vekom stúpa? Tak to by som netvrdil, skutočnost je iná.
V hrobke v egipte bol med v nádobe, praví lipový med.
Doniesli ho tam slovani. HMF bolo v norme, nebol prehriavaný a bol aj konzumný.
Max pre eutopske medy je 40mg/kg.
Pre štáty 3ho sveta je hodnota udaná ktorá bola stanovená ako bezpečná je 80mg/kg.
Čo je z afriky je asi všetko kvalitnéHuh

"Donesli ho tam Slovani." Big GrinBig GrinBig Grin Merkuri, Merkuri, že ti ty Belgičani vozí na revanš z Holandska nějaký kvalitní zboží.Big Grin
Merkuri veľmi by som netvrdil že tisícročia starý med bol konzumný mám tu výňatok z článku o mede starom 4300 rokov v Gruzii a tam tvrdia niečo iné.

....Látka v dřevěných a hliněných nádobách se po několika tisících let medu nepodobala, ale naděje expertů potvrdila chemická analýza. Rozbor ukázal, že dávní včelaři znali med lipový a med z lučních květin.
Nejstarší med byl dosud údajně nalezen v hrobce egyptského faraona Tutanchamona, který vládl přibližně v letech 1333 - 1323 před naším letopočtem.....

http://www.tyden.cz/rubriky/veda/clovek/...29743.html
(21.11.2013 18:41)Merkuri napsal(a): [ -> ]V hrobke v egipte bol med v nádobe, praví lipový med.
Doniesli ho tam slovani. HMF bolo v norme, nebol prehriavaný a bol aj konzumný.

Slované jsou etnická a jazyková skupina Indoevropanů, žijící především ve střední a východní Evropě. Do historie výrazně poprvé vstoupili na počátku 6. století, kdy počala jejich expanze do velké části Evropy. Mnoho Slovanů později také osídlilo Sibiř, střední Asii a emigrovalo do různých částí světa. V současnosti mluvčí slovanských jazyků obývají víc než polovinu území Evropy.

Zbytky medu spolu se zbytky lidských kostí a zubů našli vědci ve vykradeném hrobě z třetího tisíciletí před naším letopočtem v blízkosti hory jménem Kodiani. Látka v dřevěných a hliněných nádobách se po několika tisících let medu nepodobala, ale naděje expertů potvrdila chemická analýza. Rozbor ukázal, že dávní včelaři znali med lipový a med z lučních květin.

Nejstarší med byl dosud údajně nalezen v hrobce egyptského faraona Tutanchamona, který vládl přibližně v letech 1333 až 1323 před naším letopočtem.

Mohl by jsi mi objasnit, kteří že ti slované, kteří tu jsou cca. 1500 let před cca. 3336 lety přinesli do Egypta med ?

Merkuri a teď tu Červené Karkulce.
Tak o tom Tutanchamonovy som čital dakedy dávno v časopise Svet socializmu.
Čo tam napísali som tiež napísal, ked netvrdili pravdu tak ja to isté.
(21.11.2013 20:35)lusat napsal(a): [ -> ]Mohl by jsi mi objasnit, kteří že ti slované, kteří tu jsou cca. 1500 let před cca. 3336 lety přinesli do Egypta med ?

Na túto tému by bolo vhodné si prečítať niečo od Antonína Horáka: O Slovanech úplně jinak
http://www.martinus.sk/?uItem=28259
Stačí mi recenze na totu knihu:
Kniha Antonína Horáka "O Slovanech úplně jinak" je již léta kultovním humorným čtením mezi odborníky, zejmény lingvisty a historiky. Absurdní závěry autora stavějí na jeho zbožných přáních a poctivou práci generací odborníků šmahem zavrhují coby tendenční. Autor například ignoruje zcela nepopiratelnou existenci hláskových responzí mezi příbuznými jazyky - kdyby tak nečinil, bludné kruhy jeho myšlenek by se rázem rozpadly. Tuto knihu doporučuji pouze těm, kdo již byli obeznámeni s historicko-srovnávací jazykovědou, a to pouze jako vtipnou pohádku na dobrou noc.

Taky jsem přečetl asi snad vše od Erich von Dänikena, ale zachoval jsem si dostatek zdravého rozumu na to, abych o jeho pravdách hlásal, či jim věřil.
Časopis Svět socialismu Smile a ani v dějinách ojedinělý autor Horák, popírající tvrzení tisíců odborníků, není důvodem k demagogii o HMF či Slovanech přinášejících lipový med faraonovi 1300 let před Kristem.

PS: byla to chyba, nechal jsem se unést, už několikrát jsem chtěl něco k Merkuriho hláškám napsat, vždy jsem se naštěstí zarazil. Tentokrát jsem to nevydržel.
Merkuri 1:0 pro tebe. Časopis Svět socializmu mě fakt dostal. Wink na to nemám protiargument.
Big Grin Svět socialismu,Tutanchamon s medem od Slovanů....Big Grin A do jara daleko.....Big Grin
Chlapi nebudťe na Merkuriho taký zbrklý, veď on chudák aj číta tak ako píše.......píšem ti pomaly, lebo ty pomaly čítašBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Referenční URL's