Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace Středočeský kraj
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Podpora začínajících včelařů v Středočeském kraji pro rok 2011

Tak jsem sondoval jak to bude na příští rok no a zatím nic není vypsáno, ale prý se neočekávají nějaké velké změny proti minulému roku tak kdyby jste měli někdo nějaké info, tak prosím dejte vědět a pomůže i doporučení jak postupovat dík.
Tak co, už jsi něco našel? Docela bych to taky zkusil, jestli kraj něco dá. Jakou s tím máš zkušenost?
Je vypsáno, termín podání žádostí je 30.11.2010, takže všeho nechat, hnedle spěchat Wink

http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbo...1.htm?pg=1

rychlá oprava: termín je OD 30.11. do 15.1.2011
Klid, není to do 30. 11. 2010. Smile

Citace:Žádosti lze podávat v souladu s výzvou v termínu od 30. listopadu 2010 (9:00) do 15. ledna 2011 (12:00), a to elektronicky prostřednictvím internetové aplikace na adrese http://dotace.kr-stredocesky.cz a zároveň písemně na formuláři vytvořeném touto aplikací.

Teď ještě koukám, že pro fyzické osoby to je jen 10.000 Kč. Ostatní žadatelé mohou 10.000 - 50.000 Kč.
Takže jsme to letos celkem vychytali Wink
Včera jsem to podal, letos to teda opravdu vychytali, jen mi neni jasné, jak může být začínající včelař někdo jiný než fyzická osoba, že bysme vytvořili občanské sdružení? Doufám jen, že to nebude rozeseto na přednášky a podobně.

Viděl jsem návrh eurodotací na příští tři roky a na úly je tam maximálně 1000 kč na úl na max 4 úly a ještě musí být chovatel registrovaný nejdéle v předchozím roce.
Žádat o tuto dotaci může třeba ZO ČSV, nebo PSNV pro své členy - začínající včelaře. Limit mají vyšší, protože nových členů mohou mít víc.
Ahoj nějak jsem na stránkách kraje nenašel přesné podmínky pro dotace pro začínající včelaře. Pouze všeobené inof.
(09.12.2010 18:27)Pavel Flener napsal(a): [ -> ]Ahoj nějak jsem na stránkách kraje nenašel přesné podmínky pro dotace pro začínající včelaře. Pouze všeobené inof.

Pokud Vás neuspokojuje žádný z dokumentů, na které vedou odkazy z vyhlášení výzvy, kontaktujte pí. Novotnou 257 280 858 (novotnam(zavináč)kr-s.cz ). Je to velmi milá a ochotná dáma, jistě Vám poradí.
Zítra je popslední den, kdy lze podat žádost o dotace od Středočeského kraje. Termín je do 15.1., ale v sobotu tam asi nikdo nebude. Takže kdo má zájem a zatím to nestihl, má ještě poslední šanci na podání žádosti
oprava, poředpokládal jsem špatně, času je trochu víc, uvádím informaci ze stránek středočeského kraje
http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbo...1.htm?pg=1

Žádosti lze podávat v termínu od 30. listopadu 2010 (9:00) do 15. ledna 2011 (12:00), a to elektronicky prostřednictvím internetové aplikace na adrese http://dotace.kr-stredocesky.cz a zároveň písemně na formuláři vytvořeném touto aplikací.


Pro uznání žádosti je rozhodující datum a čas elektronického podání žádosti. Pokud žadatel stihne podat elektronickou žádost do 15. ledna 12:00 hod., bude jeho žádost akceptována i v případě, že písemná žádost v této lhůtě doručena nebude. Poslední den pro doručení písemné žádosti je 17. ledna 2011.
Tak jsem dnes byl doplnit žádost na dotace a musím říct že pan Tomáš Macháček byl velice ochotný. Je jen smůla, že je ještě spousta lidí, kteří nemají doplněné všechny náležitosti. Teď jen držet palce až přijdou žádosti před komisi.Confused
Zdravím všechny,
jsem tady nový, ještě žádné včely, ani úly nemám, ale chtěl bych tento rok začít. Už jsem asi propásl možnost požádat o dotace na tento rok.
Nevíte, když si koupím tento rok jeden úl a jedno včelstvo, jestli budu moci žádat příští rok (tedy na podzim 2011) o dotace na další 3 úly?

Nebo jak jste to udělali Vy, kteří jste dotaci na tento rok získali? Měli jste již v roce 2010 úly, nebo je budete kupovat až letos?

Pavel
Co se týče dotací Střed. kraje, tak tam musí být faktura vždy z aktuálního roku. Např. když požaduješ letošní dotaci 2011, tak musí být faktury z roku 2011 a nemůžeš uplatnit nákup zpětně z roku 2010. Navíc jak to bude příští rok, jestli bude kraj zas dávat dotaci,to těžko říct. Být tebou, tak bych to vyřešil přes dotaci EU. Ta je taky na 4 úly ročně. Podrobnosti viz. téma - Dotace EU.
tak blbej dotaz dvě kterej asi přesunou do dotací... ale stejnak se zeptám tady slyšel sem že začínající včelaři maj 100% dotaci na veškerý vybavení... je to pravda nebo ne???
Já si zpočátku taky myslel, že pumpnu stát či EU a začátek mě vyjde mnohem laciněji. Opak byl ale pravdou. Kraj dotace nevyhlásil, to, co se týká úlů jsem raději hned zavrhl, když jsem si pročetl podmínky a raději se dotuji sám. Rád bych si letos pořídil medomet, tam bych to ale využít chtěl.
V sobotu jedu za včelařem kterej tvrdi že mi poradí jak vše pořídit se 100% dotací s nulovou účastí včelaře... takže by to vše zaplatila dotace tak uvidim Smile
nemáte nějaké info jak to vypadá? Nebo to zas bude až po prázdninách ?
Dnes zrejme probehlo rozdileni stredoceskych cen pro "Zacinajici vcelare".
U nas "Zmena stavu z 'doplneno' na 'neschvaleno ZK".
David
U nás se před časem objevilo "neodpovídá pravidlům" nebo tak něco a na dotaz uvedli důvod, že prosklený úl není pomůcka pro začínající včelaře. Protestoval jsem, ale odpověď už jsem neobdržel. Z aplikace jsme zmizeli i s loňskou dotací. Teď jsme se tam objevili znovu - "Vyřazeno komisí". Takže 5 noých včelařů, co se k nám hlásili mají smůluSad.
Taky jsem dnes obdržel mail "NESCHVÁLENO" Sad
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's