Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v PSNV-CZ
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(10.12.2013 12:06)dexter napsal(a): [ -> ]dôvod?

Vidím, že Vám zatím nikdo neodpověděl. Je to škoda, myslím, že máte právo to vědět.
Za sebe přikládám dokumenty, které snad mohou vnímavému čtenáři alespoň pomoci nalézt odpověď na Vaši otázku. Začněte wordovým souborem, dokumenty v jpg jsou mladší.

Dodávám jen, že dění v nich popisovanému předcházelo 11.10.2013 mé vystoupení z PSNV-CZ. Vystoupit jsem se rozhodl poté, co jsem se s ředitelem, oběma místopředsedy ani předsedou při osobních rozhovorech nedokázal shodnout na tom, co je a není transparentní financování některých projektů.
Tak to vypadá, že se bude muset založit další téma "Aktuální dění v PSNV" .
Nu pane Vondráku, myslím, že vaše sdělení nezapadá do "převládající nálady" tohoto fóra. Někteří bývalí i současní činovníci a příznivci PSNV-CZ se zde snaží vykreslit jak je PSNV ideální a svaz špatný a vy jejich snaze zasazujete takovou ránu! Že se nestydíte! Vždyť by nakonec mohli včelaři dojít k názoru, že všude je chleba o dvou kůrkách a ta pracná náborová akce by mohla vyjít vniveč.
Sad Nevím čemu se divíme. Peníze jsou v téhle společnosti vždycky "až na prvním místě". Tady na fóru si můžeme kafrat jak chceme. Těm kterých se to týká je to stejně jedno. Jak pravil klasik "Je cosi shnilého.."
Obecně nelze nic říkat o panenském pelu té či oné organizace.
O organizaci lze soudit podle členů a podle toho jak má nastavené procesy, které případným aktivním členům umožní mít vliv na chodu organizace. Dnes nevidím snahy něco omezit a naopak v době mého členství v Radě jsme se tím zabývali jak připravit pojistky pro případ krize atd.
Jedním z nich byl vznik eVěstníku, kde je možné komunikovat a věřím, že v osobě J.Matla coby šéfredaktora má určitě každý člen demokratický přístup k tomuto komunikačnímu kanálu, který zatím nebyl k tomu ani moc využíván, ale je tu. A to je pro mě jako člena PSNV podstatný rozdíl, pokud budu mít pocit že s něčím už nemohu souhlasit, jistě mi to, stejně jako jinému členovi, pokud to vyargumentuji, bude otištěno.
Honza měl jako zaměstanec určitý problém - protože zaměstanci by měli být lojální - a pak oceňuji, že patří tam kde je to moje dělítko ať na to mám názor jaký chci. Lepší to udělat a třeba se i mýlit, než se naučit ohýbat. Smile

Jsou věci které je třeba udělat a pak třeba jít, než je neudělat a neodejít.

Nemusím mít pravdu, ale sebeůcta je důležitější.

Pokud bude záležet členům PSNV na chodu PSNV, mají cestu otevřenou. A v tom vidím ten rozdíl.
Pokud chce nějaký člen otevřít válkno k aktuálnímu děni v PSNV, tak ať má trochu snahy a použije k tomu eVěstník.

Zatím co vím, tak jen já (ale i další psali v tom duchu) tam napsal kdysi několik výzev aby se vyjádřili kam a jak by chtěli aby PSNV šla, co a jak, a výsledek skoro žádný.

Takže doufám, že rozdíl zůstane a v PSNV nebudou frustrovaní členové, kteří nemají šanci nic změnit. Když budou chtít a bude jm za to PSNV stát.
Děkuji Kaji za mínus (beru to tak, že první potrefená husa se ozvala). Spolu s tím, jak posuješ problém pana šéfredaktora je to pro mě jakýmsi návodem, jak moc opravdově jsi myslel svůj úvodník v MV. Chápu to tedy tak, že diverzita odsud podsud. A narušování jednoty se trestá vyhazovem. Jen jestli to není přesně to co kritizujete na jiných.
Mám chápat větu "Honza měl jako zaměstanec určitý problém - protože zaměstanci by měli být lojální" tak, že diverzita je pro ty co do toho nevidí (takové reklamní heslo), ti co do toho vidí musí držet hubu a krok?
Jsem aktivní člen PSNV a řekl bych, že k tomuto se nemá smysl vyjadřovat... Stejně to udělám. Protože vždycky se najde někdo se svým "objektivním" názorem na věc a hned to bude vše jasné ... Měl jsem za to, že tohle je včelařské forum a né kdo kde s kým a za kolik. A začíná se tu takových témat objevovat už moc. A probírat zde pracovně právní záležitosti. Tak to promiňte, ale to už je moc!!!

Pokud se budeme soustředit na časopis Moderní včelař a budeme ho tvořit protože máme společnou vášeň a to včelky, tak to bude jenom dobře!
Takže Prokeš letěl, že nebyl loajální a zveřejnil co neměl. Vondrák letěl protože nebyl loajální /udáno bez dalších podrobností/. Zajímavé zjištění!!!! Jestli odejdu ze Svazu tak pouze na volnou nohu a s žádným spolkem na věčné časy nechci nic mít! Zdraví R. S.
Že by další teatrální odchod z PSNV? No to tu už dlouho nebylo Wink

Mě zas nepřijde zrovna profesionální o situaci informovat stylem "já něco vím a nepovím, ale kdybych náhodou pověděl no to by jste se všichni divili". Buď jsi to měl vybalit všechno, nebo nic. Takhle akorát dáváš živnou půdu různým spekulacím (pokud to tedy nebyl přímo záměr). A už se chytilo několik oveček, které si rády z plana hrdla zanadávají, aniž by požadovaly detailnější informace co se vlastně vůbec stalo, nebo požadovaly vyjádření i druhé stany. Jojo to je ta novinářská profesionalita Angel

Každopádně Honzo nemohu si nevzpomenout na náš nedávný spor okolo paní Ingrové, kde Ti nevadilo, že tato osůbka pracuje na 60% coby redaktorka Včelařství a na 40% jako majitelka NVT repro a ještě jsi tento model obhajoval (viz zde, plus ještě naše soukromá korespondence na toto téma). Bohužel asi nejsem schopen posoudit zdali práce šéfredaktora časopisu, který vychází jednou za dva měsíce je opravdu práce na celý úvazek a řekl bych, že čtenáři tohoto fóra (bez znalosti ekonomického pozadí časopisu) to posoudí také těžko, tedy opět nechápu proč tohle prádlo pereš zde na fóru? A navíc nejsi schopen (či ochoten) jasně říci jak moc je špinavé a zdali vůbec ušpiněné je. Jen je mi divné, že ti z pohledu novinářského kodexu u paní Ingrové nevadilo, že kromě práce redaktorky časopisu Včelařství ještě provádí tiskovou produkci a realizaci tohoto časopisu, marketingový servis, dělá PR, dvorního fotografa VŠ a další věci, ale v Tvém případě by to bylo v rozporu tímto kodexem. Neschováváš za tím kodexem jen obyčejnou lidskou lenost? A byl by jsi tak laskav a mohl zde vyjevit jaké "skandální odhalení" jsi zjistil ve financování projektů PSNV, aby si zabránil dalším zbytečným dohadům, spekulacím a fabulacím? A hlavně aby se s tím obviněním mohi nařčení seznámit a vyjádřit svůj pohled na věc či se obhájit. Takto jsi akorát vypustil nepojmonovaného džina z láve, naznačuješ jakési podivné nepojmenované machinace za který mi stojí tajemný pan D a dokládáš to pár větami ze soukromé konverzace navíc vytrženými z kontextu. Na to se dá reagovat těžko. Pokud je to tvé odhalení opravdu tak skandální jak naznačuješ, tak se předem omlouvám, pokud ne tak je to z Tvé strany dost nefér, neprofesionální bulvární hra. Tak prosím karty na stůl...
Mínusy jsem dal víceméně za to, že střílíte aniž víte.
Pokud to členům vadí, tak doufám požádají Radu o vysvětlení. Já osobně nemám zájem se hrabat v papírecha účtech, ale pokud to někdo udělá a dá o tom zprávu, rád si ji přečtu. Zatím vím jen jeden fakt - Honza Vondrák nesouhlasil s něčím a skončil s tím. Že s ním bylo skončeno v pracovním poměru je podle mě logické, protože třeba já bych nezaměstnával zaměstnance kteří mají potíže s tím být lojální. To je ve všech zaměstanneckých poměrech. (když bude mít zaměstanec pojišťovny problémy s tím, jak pojišťovna "vydělává" na klientech uvedených v omyl, tak tam taky nemůže dělat, ale tisíce dalších tam oprostě dělají ale nahlas nekritizují. ) A mohl bych vyjmenovat spustu zaměsdtnanců, včetně mě.

Bylo by zajímavé vědět jak je po takovém týden starém zjištění zaplavena pošta vedení PSNV s dotazy.
Já jsem samozřejmě už dřív dotaz vznesl, dostal jsem nějakou odpověď a čekám až si časem věci vyhodnotím. Informací bude víc.

Ale abych uklidnil spekulace - ten úvodník jsem psal /nabídl/ Honzovi s vědomím, že je zde nějaký konflikt. A nejen zde. Takže jej tak prosím čtěte. Ale je o celé naší včelařské komunitě.
(11.12.2013 22:22)Jan Vondrák napsal(a): [ -> ]...Za sebe přikládám dokumenty, které snad mohou vnímavému čtenáři alespoň pomoci nalézt odpověď na Vaši otázku. Začněte wordovým souborem, dokumenty v jpg jsou mladší...

Kde jsou ty dokumenty?
Dokumenty nebyly vidět, byť já je viděl. Nyní by mělo být vše v pořádku.
Nejspíš to způsobil přesun do nového tématu.
Pokud se řeklo A, měla by i druhá strana říci B. Bylo by dobré, aby se vyjádřili i představitelé PSNV. Pokud by se tak nestalo, bude se tato diskuse plná domněnek a může připomínat diskusi svazovou, kde se kritizovaní představitelé nevyjadřují.
No v IT říkáme : "Každý systém něco má". Ono to platí ale i obecně - ať to je svaz, strana, stát a vlastně jakákoliv společnost. Prostě nedokonalost je součástí života a názory se různí - a jak Karel praví - různorodost je pozitivní věc/jev.



(12.12.2013 5:28)MartinH napsal(a): [ -> ]Nu pane Vondráku, myslím, že vaše sdělení nezapadá do "převládající nálady" tohoto fóra. Někteří bývalí i současní činovníci a příznivci PSNV-CZ se zde snaží vykreslit jak je PSNV ideální a svaz špatný a vy jejich snaze zasazujete takovou ránu! Že se nestydíte! Vždyť by nakonec mohli včelaři dojít k názoru, že všude je chleba o dvou kůrkách a ta pracná náborová akce by mohla vyjít vniveč.

Tady bych s tím nesouhlasil. Prosím najděte mi zde, kde se PSNV vykresluje jako ideální. O jaké náborová akce zde mluvíte?
Upozorňuji, že nejsem členem PSNV a tedy jsem v tomto ohledu nestranný.
Popravdě tento váš výlev cítím jako klasickou českou radost z cizího klopítnutí.

Jinak souhlasím s Karlem - nelze pracovat se zaměstnancem, který není v souznění s cílem, který daný subjekt má.
Na druhou stranu přikrašlovat SWOT analýzu pro účely, aby se někomu zalíbila je nehorázná blbost a nepochopení účelu této analýzy a o IQ toho, kdo to požaduje bych silně pochyboval a doporučoval bych, aby se nad sebou zamyslel.
Mě jen údivuje,že po té co zde několik měsíců čtu bezvýhradnou chválu na časopis MV(až jsem začal uvažovat o jeho objednání),vám vyhodí šéfredaktora, a to ještě velmi zvláštním a účelovým způsobem, a vám to nejen nevadí,ale ještě to jako jeden muž obhajujete. No a pokud se nad tím někdo pozastaví,už lítají červené palce.Dodgy
(12.12.2013 11:00)Ivík napsal(a): [ -> ]Pokud se řeklo A, měla by i druhá strana říci B. Bylo by dobré, aby se vyjádřili i představitelé PSNV. Pokud by se tak nestalo, bude se tato diskuse plná domněnek a může připomínat diskusi svazovou, kde se kritizovaní představitelé nevyjadřují.

Prosím chvilku vydržte, kromě Jana Vondráka - stále ještě šéfredaktora MV a Petra Texla - ředitele PSNV-CZ, všichni ostatní z vedení společnosti chodíme do práce, proto nepracujeme někdy tak rychle, jak by si někteří přáli, omlouvám se. Vyjádření je připraveno, bude odesláno prostřednictví e-Ve.

Zdeněk Klíma, předseda PSNV-CZ, o.s.
Víťo, obsah časopisu a jeho kvalita je naprosto něco jiného než vztahy uvnitř společnosti. Ano jedna může časem vyústit v ovlivnění druhé - viz. časopis Včelařství - právě proto ta výměna redaktora což je dle mne pochopitelné.
Jen aby jste nedopadli jako v ČSV,paní redaktorka má sice vztahy s vedením společnosti v pořádku,ale časopis se nedá moc číst.
SWOT analýza má sloužit k tomu, aby se subjekt analýzy sám pochopil a na základě toho se zlepšil a ne a tomu aby se někdo mohl bít v prsa jak je bezchybný. Je to způsob sebereflexe.
Mimochodem bych chtěl vidět alespoň odvahu si ji udělat v té organizaci, kde se teď někdo uchichtává na tím co se děje v PSNV.



Víťo, vždyť jsem to psal že ten vztah se časem přenese. Prostě nadstandardní vztahy s "předsedou" se odrazilo v nadstandardním počtu jeho fotek v časopise.
Prosím, tohle, tahle věc konkrétně fakt není podle mého názoru do veřejných sítí. Většina z Vás opravdu nemá relevantní informace pro zaujetí stanoviska. Můžeme vést klidně debatu o náplni MV, doikonce tu i o směřování PSNV či o tom, jestli čtenáři chtějí, aby se třeba v MV, vydávaném PSNV, objevovaly zprávy o akcích a činnosti PSNV a v jaké formě, to je relevantní, každá zpětná vazba je cenná a otevřenost budiž principem. Však se o to nějak už delší dobu snažíme, možná nepříliš efektivně, ale na tom se dá pracovat.
Ale tato zde se rozvíjející debata nemá smyslu, nemá řešení, což se tu ostatně hned, s prominutím, ukázalo. Zkuste trochu důvěřovat. Informace přijdou. Jak pro členy PSNV, tak pro čtenáře i předplatitele MV. Nic nehodláme zametat pod ten tak často zmiňovaný koberec ... Pozor na to bahno, je blízko, dosti všude kolem. A těžko se z něho leze ven ...
Jiří
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Referenční URL's