Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zmrazeno - Otevřená diskuse s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
V posledním Včelařství (který jsem nedostal Smile je rozpočet a tam to je. Vše černé na bílém.
Je tam kolik bylo zaplaceno, ale jak a kdy a kým došlo k pochybení tam není
Dobrý den,
zdravím Vás, předně bych chtěl novému vedení pogratulovat ke zvolení do čela ČSV . Děkuji za vznik této "horké" linky mezi předsednictvem a členskou základnou, doufám, že to přinese užitek. Předsednictvo dostane možnost obhajovat , vysvětlovat své kroky a nám (myšleno řadovým členům) to umožní lepší (nezprostředkovanou) informovanost o dění v ČSV.
děkuji
Pokud jde o hlášení pro ČMSCH, tak to jsem letos podal emailem a emailem mi přišlo potvrzení, že hlášení bylo přijato.
Poděkování "adminům" je na místě a směrem k vedení ČSV: slovo se stalo skutkem a chce přebývat mezi námi.
Obával som sa, že sa to nerozhýbe. Uprimne gratulujem Smile.
(23.01.2014 20:58)Karel Brückler napsal(a): [ -> ]... jak nám to časové možnosti dovolí ...

Mám obavy že im to "časové možnosti" viac nedovolia ako dovolia. Ale držím palce.
(24.01.2014 21:17)Bobr napsal(a): [ -> ]Možnost ztráty některých dotací, např. 1.D., dotace MZe ČR pro NNO, respektive složitý a pro včelaře i státní správu mnohem nákladnější proces jejich distribuce apod.

Ale na to není potřeba odpovídat, všichni vidí, že je to jen snůška lží a účelových polopravd. Pokud ČSV distribuuje dotace a přitom si bere 80Kč za administraci peněz jednomu včelaři (pokud je navíc člen ČSV a platí příspěvky a do SF), tak musí být každému jasné, že kterákoliv banka by to byla schopna udělat levněji a tudíž by zbylo víc peněz pro včelaře. Zde stačí kupecké počty, zde není potřeba vyjádření vedení, které moc dobře ví, jak si na té distribuci svaz vydělá. Na to se dá říci buď, že distribuci provedou bankovním převodem, jako je tomu u ostatních dotací, a tudíž ušetří, nebo natvrdo řeknou, že si nebudou podřezávat slepici snášející zlatá vejce o čemž pochybuji.
Pánové a dámy nerad Vás upozorňuji ale asi musím. Tahle část slouží pouze k otázkám na vedení CSV. Ne ke komunikaci mezi námi.
Klidně vyjádřete svůj názor co se Vám nelíbí nebo co byste chtěli změnit či jinak upravit ve svazu. Ale vždy se snažte položit nějakou otázku nebo dotaz na to co Vás zajímá. Buďte tak laskavý dodržujte pravidla a nekažte snahu druhých o komunikaci s CSV.
Děkuji Všem za pochopení.

Jiří Hymon
Hyju snaha o komunikaci s ČSV probíhá na všech možných frontách a končí většinou tak jako v tomto vlákně, tedy monologem nespokojených včelařů dožadujících se po faktech. Bohužel.... Pokud se pánové z ČSV konečně uvolili ke komunikaci tak mohli tušit že otevírají Pandořinu skříňku ze které se vyrojí na světlo světa léta neřešené problémy a otázky a měli se na to předem připravit, např. pročtením vláken souvisejících s ČSV, časopisem Včelařství, dotacemi atd. A je všeobecně známo, že ČSV monitorovalo konferenci a i někteří bafuňáři ČSV jsou zde zaregistrováni, monitorují a nevyjadřují se. A pokud se kouknu na profily nových funkcionářů, kteří údajně touží po komunikaci tak vidím že zde strávili 8 minut. Hmmm. Řekl bych že nás tu zase někdo vodí za nos a chce jen pokračovat v nastoupené cestě, jediný rozdíl bude v tom že ty pašalíci potečou na jiná konta.
Nečuduj sa. Niektorí sa tu správajú ako inkvizícia. Žiadny rozdiel na oboch stranách...
Vojtěše můžeš tu narážku nějak blíže vysvětlit? To že se včelaři ptají jak to bylo ve skutečnosti s Včelou Předboj, kam mizí prostředky z dotací, proč se D1 dotace rozdělují tak draho, do jaké kapsy padají černé fondy v Nasavrkách kam se poděly dnes již stovky miliónů z projektu "bez medu" atd. tak to je inkvizice? Nene na odpověď máme právo, bohužel staré ani nové vedení se k odpovědím moc nemá. A rozdíl je dost velký, my tu taškařici platíme (ať již jako daňoví poplatníci či jako přispěvatelé do SF a plátci příspěvků ČSV) a oni inkasují...
Ale samozrejme. Treba sa pýtať, bez narážok a sarkazmu.... Prečítaj si toto fórum od začiatku a zistíš, že niektrorí si odpovedajú hneď sami.... No a na niektoré otázky sa nedá hneď odpovedať (aj keď si myslím, že so vlastného hniezda sr.ť nebudú).

Mimochodom, už si podal trestné oznámenie na niektorého z aktérov Tebou uvedených afér?
Vojtěše máš naprostou pravdu, občas se zde dopouštíme sarkasmu a narážek ale je to spíše takové vyjádření bezmoci. Ale na druhou stranu, kdyby toto fórum před týdnem "spadlo z nebe" tak jsem daleko smířlivější, ale není tomu tak. Vedení ČSV toto fórum léta monitoruje, moc dobře ví co včelaře trápí, protagonisté tunelu "bez medu" zdejší příspěvky čtou a jsou zde registrováni, ale že by se obtěžovali něco vysvětlit či rozporovat to ne. Bohužel tím nepřímo dávají zapravdu všem, kteří na tyto tunely poukazují, prostě a jasně "ty plebsy kecej si co chceš nám je to stejně jedno a my si uděláme to co chceme my". Ani nevím co je na tom "novém vedení" tak nového, zase jsou to tváře, které již léta vídáváme a staré psy učit novým kouskům je dosti kontraproduktivní. I toto vlákno dokazuje že se jen vystřídali strávníci u korýtek, kteří nemají o komunikaci zájem a naděje na nějakou změnu je jen zbožné přání nás obyčejných včelařů.
Čistě jenom pro MLHU ostatní pokud nechcou ať to nečtou.
Nezlob se na mě ale tvůj sarkazmus se mi vůbec nelíbí honíš akorát čarodějnice a nic víc. Jak vidím tvůj jediný zájem je jenom kritizovat druhé za chyby. Tvoje jednání je stejně kontraproduktivní jako mlčení druhých nebo třeba i svazu. Ty jsi takový typ člověka , který umí jenom nadávat na druhé poukazovat na chyby ale to je tak asi vše. A mluvit něco týdnu a že by jsi byl smířlivější tak to ti vůbec nevěřím.
Nehledě na to že se týden o téhle diskuzi jednalo s CSV, telefonovalo a zařizovalo. Ty jsi proto neudělal vůbec nic a jenom to každému kazíš. Tak ti už napíšu jenom jedno.

Tvoje podlá otázka bude vymazána, proto že ses nepřihlásil
Karle a nechtěl bys ustavit komisi pro kontrolu vyváženosti a proporčního zastoupení článků o jednotlivých včelařských subjektech? Uvědom si,že Včelařství je svazový časopis a ne veřejnoprávní periodikum. Pokud budu mít zájem o trochu jiný přístup ke včelaření,mám spoustu možností a informačních kanálů,jak získat potřebné informace.
Nechtějme být pravicovými politiky leninského typu Sad
(03.02.2014 11:29)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Není Vám divné, že v drtivé většině krajů jsou vypisovány v naprosto shodném modelu, jenž podmiňuje de facto úspěch v žádosti vstupem do jednoho o. s., tedy do ČSV?

Dobrý den,
nevím, jestli to platí i v jiných krajích, ale letošní středočeské dotace vůbec členství v ČSV nezohledňovaly ani nevyžadovaly.
To že to mají všechny kraje hodně podobné se nedivím, není pro každého úředníka nic jednoduššího, pokud dostane za úkol něco stvořit, než to zkopírovat od vedle, kde to už někdo vytvořil, pak jen stačí pár let (nebo i jen pár týdnů) a už se neví kdo to vytvořil první. Big Grin.
Pak je už jen na každém kraji jak moc si to upraví. A tam můžou být asi různé vlivy a zájmy, ale do toho už nevidím.
(04.02.2014 10:43)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Vážení kolegové. Včelaři jsou schopni diskutovat o všem možném a unikají jim věci, na kterých jsou závislí jak včelaři, tak především včely. EU v současné době projednává směrnici, kterou by se měly zlikvidovat v celé EU A K Á T Y , jakožto invazní rostliny. Zajímavé je, že náš „hlavní fenolog“, který byl do nedávna předsedou svazu pro to neudělal absolutně nic, ač to na svazu leží hodně dlouho (možná že za to nejsou chechtáky?????).

Co proti tomu udělá současné vedení ČSV??

To si nějaký šílený úředník, „ekolog“ může klidně vymyslet totéž u brambor nebo kukuřice, ty také nejsou původní. No a že bude hladomor? Koho to zajímá??
Neměli bychom se ptát právě na takové věci těch, kteří nás zastupují???
Proti tomu je otázka dotací naprostá prkotina, protože možná budeme mít dotace, ale ne pastvu a včely. Nebo nám zemědělci výpadek snůšky vynahradí nějakými chemickými postřiky a živé včely nahradi virtuálními, skoro to tak někdy vypadá??
LD

..za tým je tlak lobistov cítiacich biznis..na slovensku sa to deje už dosť dlho..vytiahnu sa eurodotácie na boj proti inváznym rastlinám,nakúpia si drahé autá a vybavenie do ťažby,vytvoria pracovné miesta s minimálnou mzdou a idú"zachraňovať"krajinu..a ešte aj drevo sa predá za dobrú cenu,lebo je kvalitné a má veľa spôsobov využitia..vo všetkých prípadoch o ktorých som vedel boli za tým chrapúni,ktorí nemali k prírode žiadny vzťah..ak by uvedený europaškvil prešiel,tak to by sme zažili masaker..tiež mi chýbajú akékoľvek kroky zo strany našich včelárskych zástupcov,či už vo vedení alebo výskume..nezachytili ste niekto petíciu proti tomuto návrhu?
Akátové řezivo je velmi drahá surovina!!! Tak asi proto se chce někdo napakovat.
Stran: 1 2
Referenční URL's