Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: nastavky-langstroth.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?
(04.08.2014 18:56)Malej Franta napsal(a): [ -> ]A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?

Vypadají velice pěkně, pěkná stolařská práce. Díval jsem se na web a dá se to koupit pouze osobním odběrem ve dvou místech. Čili pro mne nepoužitelné. Navíc jsem konzervativní a nerad měním "obchodní" partnery, pokud jsem s nimi spokojen.

Ale jak jsem zmínil několikrát je pro mne podstatné, že nastavky.cz je "LEGO", čímž je to pro mne a mé děti dobrá, tedy výborná, pracovní terapie. Chápu, že pro toho, kdo má hodně včelstev je obtížné to stavět v mnoha kuse, ale pro mne má fáze stavění nezanedbatelnou hodnotu.

A pokud si někdo stěžuje, že ze stolařského hlediska nejsou až tak úplně super-trooper, je třeba si říct, že ten výrobek jde ke včelám.
(04.08.2014 18:56)Malej Franta napsal(a): [ -> ]A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?

Zkušenost nemám, ale vypadá to jako kvalitní výrobek a už mám domluvený odběr nástavků na příští rok. Je super, že jsou čepované, v podstatě jsou stejné jako od Nerada od kterého mám současné úly. Bohužel domluva s ním je hodně těžká a i když se domluvíte a několikrát připomenete, nemusí se na vás dostat. Navíc do Jihlavy to mám o hodně blíž, než do Balkovy Lhoty.
Ještě aby měli dna a rámky a bylo by to super. Tož tak Smile
(04.08.2014 18:56)Malej Franta napsal(a): [ -> ]A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?

No, ty stránky na mně působí dost anonymně.
To dám raději přednost dodavateli jako třeba nastavky.cz, kteří se za nic neschovávají...
Ale třeba mám špatný prohlížeč, který mi podrobnosti o firmě v kontaktech i obchodních podmínkách nezobrazujeHuh
(04.08.2014 18:56)Malej Franta napsal(a): [ -> ]A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?

No nevím, vypadají hezky, ale telefon v kontaktu je i zde http:///www.vysivkyanasivky.cz/
Si myslíš, že si kvůli tobě budu zařizovat 2 telefony, nebo co Big Grin Kdyby ses podíval do telefonu, tak vidíš, že je můj.

Neprodávám je, abych na tom ukrutně zbohatnul, ale vím, jaký je problém koupit od Nerada nástavky, tak jsem si sehnal truhláře co mi je dělá a eshop nic nestojí, tak proč bych je nenabídnul ostatním. Je to kluk šikovnej, takže myslím, že by se dala domluvit i výroba z vlastního dřeva, kdyby měl někdo zašitou vejmutovku nebo tak něco.

A už dost se zaplácáváním vlákna Matelům.
(14.08.2014 9:55)Malej Franta napsal(a): [ -> ]Si myslíš, že si kvůli tobě budu zařizovat 2 telefony, nebo co...

Tak si aspoň zařiď povinné údaje.
No nevím ale tento nástavek:
http://www.nastavky-langstroth.cz/nastav...angstroth/
jako by z oka vypadl tomu co vyrábí pan Nerad:
http://inerad.wz.cz/Cenik-vyrobku.html
tedy čepovaný, delší úchopy po všech stranách, čepy zajišťené kolíčkem. Tedy typuji na nějakého přeprodejce...

V rubrice "Nesestavený čepovaný nástavek" sice není ilustrační obrázek ale nějak nevím co si pod tím představit. Sešroubovat 4 prkénka s pérem (to co nabízí pan Matela) není zas tak složité ale sestavit čepovaný nástavek bez lisu zas tak jednoduché není.

A nechci kverulovat, ale napsat Nástavky > Ikea asi také není moc férové, protože pochybuji že s nimi má Ikea něco společného...
Prosím admina aby mi vytvořil vlastní vlákno a přesunul debatu, omlouvám se za OT, nečekal jsem, že se debata takto rozjede.

Mlha: Ano, je to stejné od p.Nerada, pokud vím, nemá registrovaný vzor. Ani nevím, jestli se na bedně ze 4 desek dá něco registrovat. Kdyby nebyl problém s dodáváním a normální domluva, tak bych je bral od něj a nenechal si je vyrábět. Přeprodejce rozhodně nejsem. Myslel jsem, že včelaři jsou inteligentní lidé, proto jsem si nevěděl, že je potřeba vyfotit 4 desky s přípravou na čepovaný spoj, prostě je to nesestavený nástavek. OK, vyfotím a dám to tam. O p.Neradovi tam nepíšu ani slovo, rozhodně nechci parazitovat na jeho dobrém jméně.

Ikea balení je zoobecnělý název pro nesestavené dřevěné věci v plochém balení, samozřejmě že to nemá s Ikeou nic společného, je to vyrobeno z masivu.

Kohout: jakmile bude chvilka, dám údaje dohromady. Musím dělat co mě živí a když stroje jedou, můžu vykecávat na foru, ale úprava eshopu je lehce náročnější.

Vím, že tady na VF se cení spíše nástavky vlastnoručně vyrobené a co nejlevnější, já ale neplánuju desítky úlů a rád se dívám na pěknou práci. Když už jsem našel výrobce, řekl jsem si že to zkusím nabídnout dalším lidem, pro které je p.Nerad moc daleko a stav, kdy si jedete pro nástavky 200km a přitom není jisté, jestli se dovoláte a jestli budou pro ně není moc OK jako pro mě. Tímto ho nijak nenapadám ani nepomlouvám, má toho prostě moc a nestíhá.
(04.08.2014 18:56)Malej Franta napsal(a): [ -> ]A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?
Po celé té tirádě o tom jak nechceš parazitovat na užitném vzoru, který vyrábí L. Nerad, poněkud nechápu, proč ses naboural do vlákna o Matelovic produkci.
Ale chápu vlastně a zdá se, že fikaná akce se podařila. Rozjela se diskuse a reklama je na světě. Proč já ale s touhle metodou presentace mám stále problém? ... Sad
Jiří
(14.08.2014 17:01)Malej Franta napsal(a): [ -> ]Ano, je to stejné od p.Nerada, pokud vím, nemá registrovaný vzor. Ani nevím, jestli se na bedně ze 4 desek dá něco registrovat. Kdyby nebyl problém s dodáváním a normální domluva, tak bych je bral od něj a nenechal si je vyrábět.

Ikea balení je zoobecnělý název pro nesestavené dřevěné věci v plochém balení, samozřejmě že to nemá s Ikeou nic společného, je to vyrobeno z masivu.
Franto takže si to ujasněme shop:
http://www.nastavky-langstroth.cz/
registrovaný na: František Láska je tvůj podnik? A reklamu sis udělal tak, že sem dáš jako by nic příspěvek typu "objevil jsem čirou náhodou nový shop, neznáte ho někdo" a ještě ho plácneš do vlákna http://www.nastavky.cz? A pak se bavíš jak všichni okolo spekulují co to vlastně může být za obchod a kdo s tím má co společného? Trochu nefér ne?
To já bych naopak poprosil adminy aby veškeré příspěvky ohledně spekulací o tvém shopu přesunuli k ledu a ty si udělej reklamu v patřičné rubrice, pokud možno tentokrát férově, nedělej z diskutujících blbce a vylož karty na stůl, ne takové schovávání co jsi tu předvedl doposud.

Nikdy jsem netvrdil, že pan Nerad má patent na čepovaný spoj, či coulové prkno. Pokud někdo umí udělat tak dobrý nástavek jako on jen dobře, každopádně na jeho nástavku je vidět, že ho vyrábí člověk s praxí a má to vychytané (ani hluboké ani mělké úchopy, hrany zkosené tak aby tam šel dát rozpěrák atd.). Každopádně opět to co tu píšeš mezi řádky je nefér. Já považuji nástavky od Nerada za to nejlepší co na trhu je a s jeho jednáním jsem nadmíru spokojen. Letos, když jsem rychle potřeboval nástavky tak všichni hlásili že nestíhají (např. Břínek, Váhala, ale i Matela), jen Nerad mi vytrhl trn z paty a nástavek mi doručil až domů (jezdí do Holešovic prodávat pavouky). A ve velmi dobré kvalitě, pak jsem bral něco od Váhaly (na kterého jsem ještě loni nedal dopustit) a z té kvality jsem měl pocit že by truhlárnu outsourcoval do Číny. A nikdy se mi nestalo že by byl Nerad nepříjemný, nebo mi nebral telefon. Tedy tvoje osočování že s ním není "normální domluva" beru zase jako konkurenční pomluvu. Navíc pan Nerad pořádá letní školy, návštěvu truhlárny, kurzy přelarvování a další akce, nevím že by jsi pro včelaře udělal jen zlomek toho co on, tak prosím nepomlouvej.

Nejsem odborník na práva kolem značek, ale asi těžko mohu vyrábět vysavače s nápisem Lux či kopírky z nápisem Xerox a vymlouvat se na to že luxování, či xeroxování v našem slovníku zdomácnělo.
Jirka: Tvoje doměnka zní logicky, ale protože jsme na foru, kde se neobjevují stovky příspěvku za den, i kdybych vytvořil svoje vlákno, stejně by nezapadlo. To bude nejspíš to tovoje "Podle sebe soudím tebe"

Mlha: Tole je od tebe docela podujaté, nic o čiré náhodě jsem nepsal. Měl jsem vytvořit svoje vlákno a taky jsem se za to omluvil, ale nečekal jsem tohle flame. K jednání Nerada ti píšu SZ, pokud chceš. klidně ji zveřejni do správného vlákna.
Já k tomu dodámjen jednu zkušenost: beru už léta vše (z důvodů kompatibility i profesionality) od V. Břinka. Vyprávěl mi, jak se našla spousta šikulů, kteří rychle okopírovali jeho princip. Věru systém rámek, polystyrén a palubka z obou stran je také těžko ochranitelný, avšak on jej má, ostatně i s jistým právem, však to tak dělá už řadu let a dobře. Nicméně vysledoval, že se začaly objevovat plagiáty a chráni se zcela přirozeně nyní cejchem, který jasně označuje jím vyrobené úly, a s vysvětlením, proč to tak dělá (http://www.brinek.cz/ - sloupec vlevo). Matelovi to ostatně mají už taky.
V našem podivném rybníčku je totiž holt možné vše ...
Jiří
(14.08.2014 9:55)Malej Franta napsal(a): [ -> ]Si myslíš, že si kvůli tobě budu zařizovat 2 telefony, nebo co Big Grin Kdyby ses podíval do telefonu, tak vidíš, že je můj.

Neprodávám je, abych na tom ukrutně zbohatnul, ale vím, jaký je problém koupit od Nerada nástavky, tak jsem si sehnal truhláře co mi je dělá a eshop nic nestojí, tak proč bych je nenabídnul ostatním. Je to kluk šikovnej, takže myslím, že by se dala domluvit i výroba z vlastního dřeva, kdyby měl někdo zašitou vejmutovku nebo tak něco.

A už dost se zaplácáváním vlákna Matelům.

Ty v..e,... tak to mi nedošlo. Big GrinBig Grin A ještě ti tu udělám reklamu na jiný shop. Angry Dejte mi palce dolů.
Tož tak, no. Tak ať se daří.
(14.08.2014 20:00)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Já k tomu dodámjen jednu zkušenost: beru už léta vše (z důvodů kompatibility i profesionality) od V. Břinka. Vyprávěl mi, jak se našla spousta šikulů, kteří rychle okopírovali jeho princip. Věru systém rámek, polystyrén a palubka z obou stran je také těžko ochranitelný, avšak on jej má, ostatně i s jistým právem, však to tak dělá už řadu let a dobře. Nicméně vysledoval, že se začaly objevovat plagiáty a chráni se zcela přirozeně nyní cejchem, který jasně označuje jím vyrobené úly a s vysvětlením, proč to tak dělá (http://www.brinek.cz/ - sloupec vlevo).
V našem podivném rybníčku je holt možné vše ...
Jiří

Nějak mi není jasné, proč věci samozřejmé odjinud jsou ve včelařině stále scifi.

Hlavně že kritizujeme baliče medu. Smile

Výrobce, značka, výrobní číslo.

Co je na tom za nadstandard?

Neoznačit svůj výrobek viditelnou značkou - nejlépe obtížně odstranitelnou - to je marketingově ...... (velmi těžko pochopitelné). Wink
Jak stloukám nástavky podle tebe. Chceš na ně nějakou svoji značku?
Jirka: jenže já ty nástavky za Neradovy nevydávám, to je ten rozdíl

homole: ještě zaber, najdi ještě poslední stránku s mým podnikáním, ať je ta reklama komplet Big Grin

S mlhou jsme to už probrali a myslím, že jsme si to vysvětlili.
(04.08.2014 18:56)Malej Franta napsal(a): [ -> ]A co http:///www.nastavky-langstroth.cz/ , máte někdo zkušenost?

To prostě neokecáš a čím víc se v tom patláš, tím víc to smrdí.
Pánové, přijde mi, že to zbytečně hrotíte. Jsem tu na fóru poměrně velice krátce, ale už xkrát čtu:
- admine zasáhni
- admine vypni ho
- admine pozastav
a pod.

To mi přijde zbytečné. Více velkorysosti a méně hrotících příspěvků...

Vždyť oč jde?!? V tomto případě o dřevěnou bednu. Ano, pěkně řemeslně zpracovanou, ale pořád je to obyčejná čepovaná bedna. Ani není na rybinu. Dříve to sekal každý stolař jako cvičky. Tam není zas až tak co nového vymyslet. To je jako topůrko. To také dělají stolaři/koláři všichni skoro stejné. Tak jaký užitný vzor...

Na druhou stranu, pokud pan Nerad/Břinek má následovníky, kopisty, tak to jednoznačně svědčí o tom, že je jeho výrobek kvalitní a ostatní se vůči němu vymezují. Ergo tedy může být se svou prací spokojen, neboť i ostatní tím říkají, že tak jak to dělá Nerad/Břinek, to chtějí také dělat.

Malá douška na závěr, než tuto debatu ukončíme. Představte si, že by starej Langstroth měl na své úly užitný vzor, patent, licenci apod. Možná by se ani nerozšířil, možná byste včelařili na něčem jiném, nebo všichni jen na jednom značkovém výrobci a pod. Neexistoval by Nerad, Břinek, Matel a všichni kolem. Otevřenost aka "open source" v podkladech/vzorech vede k rozmanitosti druhů, rozvoji. Ve finále obohacuje ty, pro které je to celé určeno, včelařskou obec.
Tady jde spíš o to kdy se tu začnou objevovat nadšené reakce Malého Franty jak dobře na svých stránkách nakoupil a doporučuje všem.
Stran: 1 2
Referenční URL's