Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Uzavření Včelařského fóra 2014
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dámy a pánové,

Včelařské fórum je opět otevřeno. K uzavření mne donutili uživatelé, kteří opakovaně porušovali pravidla.

Část viny padá na moji hlavu a jsem si toho plně vědom. Neměl jsem čas reagovat a včas zasáhnout.
Ale alespoň zde bylo krásně vidět, jak by to tu bylo, kdyby zde nebyla z mé a Honzovy strany kontrola nad dodržováním Pravidel fóra.
Lidé si často pletou demokracii s anarchií.

Po vzájemné dohodě s Honzou jsme se rozhodli stávající příspěvky mimo téma ponechat tam, kde byla bez přesouvání a jen trollovité příspěvky přesunout do tématu Jen tak, kam lze psát vše bez ladu a skladu.

Zároveň jsem na hlavní stránce dole znovuotevřel chat "eHospůdka u Včelky", kde je možné diskutovat o čemkoliv v reálném čase.
Již byla otevřená, ale prakticky nepoužívaná. Bohužel Sad

Chápu potřebu jen tak si nezávazně pokecat (ne kalhoty Smile), ale od toho tu jsou tyto dvě místa. Pokud chete řešit konkrétní problémy, jsou zde konkrétní témata a v nich se, prosím, držte daného tématu.

Na tomto místě bych rád poděkoval Honzovi Havelkovi, že se o VF staral v době mé nepřítomnosti, ačkoliv sám neměl moc času. Díky Honzo!

Také bych rád poděkoval těm, kteří nám vyjádřili podporu. Hodně nám to pomohlo.

Na konec Vás všechny prosím o přečtení a především dodržování Pravidel fóra.
Jestli něco nedělám rád, tak to je upozorňování na nedodržování pravidel. Opravdu mne to netěší, to mi věřte. Sad Ale bez dozoru to tu zůstat nemůže, jak jste sami viděli.
Pro další diskuse je také možné použít profil na Facebooku - www.facebook.com/VcelarskeForum
Děkuji adminům za znovu otevření fóra. Myslím, že jsem také trochou přispěl k jeho uzavření - když jsem možná nevybíravě kritizoval ty, kteří si fórum pletli s putykou či babskou klepárnou... Při této "odstávce" jsem aspoň procházel spoustu dřívějších příspěvků. Uznávám, že i tato výměna názorů a zkušeností - pokud se týká oboru, tedy včelařství - je výhodná a možná. Omlouvám se těm, které jsem patrně zbytečně kritizoval - KaJi a další...

Ovšem to, čím nás živí Merkuri nejen do fóra, ale do včelařství vůbec nepatří, stejně tak jako on. Dává jasně najevo, že je vlastně podvodníkem. Jaký je rozdíl mezi Merkurim a falšovateli alkoholu ze zlínska? Žádný - naštěstí ještě nikdo na jeho "tzv. medové falše" nedoplatil a bohužel - nikdo ho neodhalil. Admini by měli posoudit, zda jeho další účast v tomto fóru je vhodná. Vím, že tento můj příspěvek by měl být v jiném vlákně, ale odpovídám na příspěvek Petra M.

"Včely - to je radost, med - to je zdraví !"
lumat
(01.09.2014 16:42)PetrM napsal(a): [ -> ]Nedoporučuji pokračovat zde na téma falšování medu.

Stačí ti to takto?
Já sice žádnou aktivní podporu nevyjádřil, napsáno kolem toho bylo dost.

Trochu mě zarazila ta vlna nevraživosti a alternativní fórum, které bleskově vzniklo po tak dlouhém fungování tohoto fóra.
Trochu té vděčnosti by si Petr s Honzou zasloužili.

Na můj vkus, jste to kluci nechali ale zavřené moc dlouho.
Nebyl záměr to nechávat dlouho zavřené, ale dříve jsme to nestačili projít.
I my máme svoji práci, rodiny a včely a i náš den má jen 24 hodin Sad
No jo, ono není nad to, jít s kolegy na pivo, nebo se někde potkat a poklábosit, třeba i na vážná témata. Ale na to pivo/kafe/kofolu/guláš/pečeného kance ... nepřitáhnete celou republiku ...
Já bych to neviděl jako krizi v závislosti a potenciální zdroj depky při uzavření.
Je to ale forma komunikace a pro mne cenná. Přiznám, že mi chyběla. Jakkoli i jiné komunikace bylo dost ...Surprised
Takhe tady je specifická a za ta léta dala vzniknout určitým jevům či komunitám a komunikacím, které považuji za velmi cenné. Nehledě na přátelství, která jsem tu navázal poté, co jsme se mohli někde s kolegy z VF osobně potkat ...
Jiří
Referenční URL's