Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v PSNV-CZ
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Dnes jsem odeslal jednali PSNV email s oznámením, že k 30.9.2014 se vzdávám členství v PSNV z důvodu hlubokého nesouhlasu s jednáním a konáním některých čelných představitelů PSNV.
Martin Pospíšil
Bod za odvahu a upřímnost. Jen marně přemýšlím, které jednání by to tak mohlo být, když o nich skoro není slyšet. Smile
MartinP taky bod za upřímnost a vyjádření, že jsi na straně současného stavu tedy v rozporu s vyjádřením Ombudsmana. Jen si mohl být více konkrétnější (tedy jestli v dopisu nejsi - abych ti nekřivdil) a zde na fóru neutíkat z diskuze a volit typické chování ČSV - mlčet a nereagovat! Vážil bych si tě, kdyby jsi spíše argumentoval a ukazoval správnost současného systému jako tě vyzíval Jiří Matl a částečně i já. Smile

Takto je to pro mě jen klučičí gesto!
Ale je tu jedno správné pořekadlo - Proti gustu žádný dyšputát. Proto, že mi to nemůžeme posuzovat.
Nevím totiž s jakými jednáními nesouhlasíš?
Ale upřímnost - prst nahoru F.V.
Chlapi, odvaha k vystupování byla zapotřebí před rokem 89. Ne dnes. Martin P řekl A a měl by se pochlapit a říct také B. Za podobný přístup jste v této diskuzi cupovali Jana Vondráka. Martine napiš co se ti na kterých čelných lidech z PSNV nelíbí. Je to o slušnosti, ne o odvaze.
Být součástí něčeho nebo nebýt je svobodnou volbou každého z nás. Nevím, proč by tu Martin měl komukoli skládat účty a vysvětlovat.
Na druhou stranu si nejsem jist, zda ve vlákně, jehož tématem je aktuální dění někde, je relevantní psát, že někdo tam vstoupil či odtamtud vystoupil. No ale, pravda, i to je vlastně aktuální dění ... Big Grin
Je-li toto vlákno o skutečném aktuálním dění v PSNV-CZ, pak aktuální informace o řadě zajímavých připravovaných či proběhlých akcí lze najít na webu PSNV a také na jejím Facebooku.
Jiří
Jirko, pokud vrcholní představitelé PSNV dělají něco tak špatného, že Martin takto demonstrativně odchází, je třeba to řešit. Ne Martina, ale měl by říct co je špatně. Hlavně nechápu, proč to sem psal. Já jsem naopak do PSNV před pár týdny vstoupil, protže se mi líbí co vše dělá pro obor.
To je, Jirko, o tom, jak co kdo cítí. Je to hodně osobní. Jinak uvnitř PSNV je dost šancí, jak si věci vyříkávat. A na dalších se pracuje.
Je to těžké téma, tohleto a tady a teď ... Wink
Ani já nevím, co znamená spojení "někteří čelní představitelé PSNV" v Martinově interpretaci.
Nikdo nejsme dokonalý, navíc každý ten náš svět vidíme podle sebe a svých - řekněme - priorit - či podle toho, kam nás naše dosavadní zkušenost dovedla. Prožíváme se na té naší pouti světem k určité hierarchii hodnot a s něčím se identifikujeme, s něčím zase ne. To se pochopitelně může i měnit.
Tu došlo k zajímavé situaci, kdy se cosi naznačilo a nedopovědělo. S náznakem souvislosti s čímsi oficiálním.
Jako člen rady PSNV si troufnu říci, že vím o tom, co čelní představitelé oficiálně říkají a dělají. Otázka souhlasu či nesouhlasu s tím je zase osobní.
Pokud se to týká diskusí zde na foru, pak tu tuším moc oficiálních stanovisek čelných představitelů PSNV nezaznělo. Sám si myslím, že to je trošku škoda, jakkoli vím, že to není jednoduché. Já sám tu píšu za sebe, ač s jistým zázemím a s jistými informacemi.
Vnímám (a rád) řadu podnětů a kritických názorů. Stejně jako další členové rady. To je přece přirozené a jen tak se dá žít a jít dál, jakkoli jsou to často hodně ostré výměny názorů. Ten Martinův názor mezi nimi, žel, nebyl ...
Jako redaktor e-Věstníku (tedy media primárně určeného právě pro vnitřní komunikaci uvnitř PSNV) garantuji, že i tu je vítán každý názor každého člena. I proto tu Věstník je. Prý ho dokonce chce napodobit i ČSV ...
S Martinem vedeme dosti obsáhlou a zcela otevřenou debatu o řadě věcí nyní už privátně a i tu jsem argumentoval tím, že když měl výhrady, měl je formulovat a diskutovat o nich v rámci PSNV. Klidně natvrdo, to není problém. Takových debat je spousta.
Ale tu vedeme debatu o někom jiném a to není fér, takže bych znovu odkázal na svoji první větu, že tohle je věc osobní. Martina si jako partnera v debatě velmi vážím, protože argumentuje věcně, otevřeně a slušně. To nic samozřejmě nemění na tom, že v řadě věcí se neshodneme, ale to nevidím jako problém. Kdybychom byli blíž k sobě, vyříkáme si to u piva, tu se jasně vidí jisté nevýhody internetových diskusí.
Jiří
Je fakt, že Aktuální dění v ČSV je už nuda. Jdeme řešit Aktuální dění v PSNV. A kdyby i zde pramen vyschnul založíme Aktuální dění v ŠPV Wink
Škoda že tam taky nebyly zprávy o ukončení člensví. Smile

Toto je "výhoda" malých organizací. Tam si to můžeme personálně spojit.
Když dnes slyším kritku VŠ a jeho spojenců z K8 ze všech stran , tak je mi divné že tam někdo vůbec mohl zůstat. Smile
Dobře, zkusim tedy alespoň trochu blíže vysvětlit, co mne k mému rozhodnutí vedlo. Dopředu uvádím, že nemám v plánu tu rozšiřovat nějakou ostrou a vyhrocenou výměnu názorů, nebudu ani nijak doslovně adresný kdo,co kdy a jak, protože jde spíše o celek, celkový dojem jak to cítím a z toho jsem vyvodil své rozhodnutí. Jelikož to budo trošku delší a píši to na mobilu tak dopředu žádám o prominutí překlepů a chyb.
Jak jsem uvedl mé rozhodnutí zrálo určitý čas. Pravda je, že ke konečnému rozhodnutí jsem dospěl po debatách kolem dotace 1.D a některých skutcích které se udály.
Víte zde na foru se vedla o dotaci debata. Do této debaty se, jako do všech se hojně zapojují i Jirka matl a Karel Jiruš. Jirka je člen rady PSNV tedy clen vedení. Karel sice není ve vedení, ale mnoho lidí ho vnímá jakmo člověka úzce spjatého s PSNV s napojením na vedení. Tato debata, která se vedla pod "systémová" byla i těmito jmenovanými vedena tak, že šlo o to se co nejvíce trefit do CSV. Tedy ne to co bych očekával, tedy diskusi o systému jak to nastavit do budoucna s tím, že tak jak je to letos s tím již nic neuděláme, tak to nějak ještě vydržíme a uvidíme. Ne tady se neustále manipulovalo s tím co je a co není veřejný údaj, jak si CSV usurpila dotaci i když je to holý nesmysl neboť na to CSV nemá pravomoc a CSV byl pověřen státem. Víte když se tu vyjadřují lidé jako J8rka nebo Karel tak ať chcete či ne si jejich názory stavíte jako názory spjaté s PSNV.Neumím si představit, že by tu říkali jedno a na PSNV potom druhé. Mimo jiné to že jde při této dotaci o to od PSNV škodit jak se dá jsem se jasně přesvědčil, když jsem se dozvěděl jakým způsobem podali žádost jejich jednatel a místopředseda a na výzvu k doplnění nereagovali. Musím říct, že mi bylo líto dotyčného jednatele jelikož je to velice slušný člověk, protože z toho byl velice nešťastný a nevěděl jak postupovat. Musím za sebe říct, ze bych jejich žádost ja osobně bez doplnění nepřevzal. Takže to je ukázka toho, že ze strany PSNV a jejich vedení šlo o cílenou "sabotáž" a jako rukojmí si berou prosté jednatele ZO.
Další věc, která mému rozhodnutí napomohla je treba rozhodnuti účtovat organizacím CSV speciální přirážku za přednášky lektorů PSNV. Zde absolutně nesouhlasím, neboť podle mne má jít o včely a vcelaře a myslím si, že odměna 500kč na hodinu je dostatečná i pro velmi dobřé odborníky, které ve svých řadách PSNV má.
Nebudu tu vypisovat každou věc na kterou si vzpomenu. Prostě můj důvod byl ten, že jsem si začal připadat jako bych byl zároveň členem CSSD a ODS. Prostě schizofrenní situace, kterou jsem se rozhodl řešit. PSNV na můj vkus až příliš staví vše na odpovědnosti chovatele. Ano ta odpovědnost musí být, ale nezapomínejme na určitý sociální aspekt, na to že ne všichni dnes umí s PC, že si dokáží vše zařídit sami. A kvůli tomu, ze jim třeba stáří již nedovoluje toto vše obsáhnout je máme hodit přes palubu?? Tak to ne. Spolková činnost je od toho, že si včelari pomáhají a já tak beru i svoji funkci jednatele. Nedělám rozdíl mezi tím jestli jsi clen CSV, PSNV nebo profik. Mimo jiné mám v ZO Kolomeho, a nemáme mezi sebou jediny problem. On nemá problem mi dát hlášenku do UE (dává mi ji jiz léta), protože se chová zodpovědně. Take má na dotaci 1.D svuj názor, ale řeší právě ten system a nekope do pěšákú jako PSNV.
Z toho všeho mám totiz pocit, že v PSNV začíná mít nejvyšší prioritu za kazdou cenu torpedovat CSV a pokud možno dosáhnout jeho rozpadu, s čímž já zásadně nesouhlasím. Možná je můj pocit lichý ale prostě to tak cítím.
Takze jelikož se moje názory s názory a činy některých lidí reprezentující nazory PSNV začaly čím dál více rozházet tak jsem rozhodl z PSNV odejít.
Omlouvám se velmi za tak dlouhý příspěvek. Chtel jsem se tomu vyhnout. Jednateli PSNV jsem samozřejmě napsal proč odcházím, Chci na závěr říci,že jsem to tu rozvedl proto neb bylo mé vystoupení popsáno jako dětinské gesto. Neni tomu tak.Berte to tedy jen jako informaci.
Přeji hezký den Martin
Jistě by se s vašimi důvody dalo polemizovat a jsem si jistý, že se polemizovat bude. Ale má otázka je: Proč jste své opuštění PSNV pojal tak demonstrativně? Proč jste to dával na fórum? Teď se to úplně bezvýznamně nafouklo, jako by se jednalo o Velké východní schizma. Když se já rozhodnu vstoupit či vystoupit ze včelařského sdružení, mám si na to také založit vlákno?
Michale, nemyslím, že se jedná o nějakou demostraci. Své vystoupení jsem oznámil v jedné větě, důvody jednateli v osobním emailu. Tu jednu větu jsem napsal proto, neboť mi přišlo, že to sem patří. A důvod??
Všichni se tu vyjadřuji ve vláknech clenstvi v CSV atd a svá moudra tam ve velkém píší i nečlenové, bývalí členové, jak na protest odešli a jak vše dělá CSV špatně i když v tom spolku již nejsou - tak proč??
Proto mi přišlo logické krátce oznámit, ze já jsem se zase ze svých důvodů rozhodl opustit PSNV. Vim, ze se to na tomto foru moc nenosí, protože tady se zásadně nadává na CSV, ale prostě jsem již takovej. Nemám problém jít proti proudu.
To dnešní obsáhlejší vysvětlení bylo svým způsobem vynucené,pokud bych ho neudělal byl bych za malé hloupé dítě i když asi dost přerostlé Smile
Více se k tomu opravdu nemíním vyjadřovat. Kdo chce tak mne pochopí, kdo ne tak mu to stejně nevysvětlím. Jestli kolem toho bude zde debata tak určitě nebude živená z mé strany.
(30.09.2014 16:01)MartinP napsal(a): [ -> ]... Ano ta odpovědnost musí být, ale nezapomínejme na určitý sociální aspekt, na to že ne všichni dnes umí s PC, že si dokáží vše zařídit sami. A kvůli tomu, ze jim třeba stáří již nedovoluje toto vše obsáhnout je máme hodit přes palubu?? Tak to ne. Spolková činnost je od toho, že si včelari pomáhají a já tak beru i svoji funkci jednatele. ...

Hele Martine nejsem člen PSNV ale přesto je chápu. Naprosto však nechápu proč ČSV ten "určitý sociální aspekt" chce mít někde ve vyhláškách SVS nebo zákonech. Kdo ČSV brání, aby si ten "sociální aspekt" dělala jen a pouze ve své organizaci. Když někdo o to nestojí - tak to je prostě diktarura jisté skupiny - v tomto případě svazu. Nechceš házet přes palubu ty co už nemohou nebo neumí, ale házíš přes palubu ty co jsou a chtějí být samostatní - prosím aplikuj stejný přístup a nebuď pokrytecký.
(30.09.2014 16:01)MartinP napsal(a): [ -> ]Omlouvám se velmi za tak dlouhý příspěvek. Chtel jsem se tomu vyhnout. Jednateli PSNV jsem samozřejmě napsal proč odcházím, Chci na závěr říci,že jsem to tu rozvedl proto neb bylo mé vystoupení popsáno jako dětinské gesto. Neni tomu tak.Berte to tedy jen jako informaci.
Přeji hezký den Martin

Asi mířeno na mě. Dejme tomu, že tedy budu dětinské gesto dávat na stejnou úroveň jako klučičí gesto. Přečti si co jsem napsal do závorky - tedy jestli tvé sdělení PSNV je takto krátké jako zde tak ho považuju za klukovské. Jestli tomu tak nebylo a uvedl jsi pravdivé důvody co ti na nich vadí, tak je jasné, že označení ti nepatřilo k přivlastnění. Myslím, že toto je mezi tebou a PSNV a odchod jsi uváděl v tématu dotace a tak proč to dublování i v tématu aktuální dění PSNV s tvým označením kolektivní viny? Takové články byly i loni ve Včelařství - tam redaktorka nejmenovaně taky napadala lidi s opačným názorem než jaký měl předseda bez toho aby jim byl dán prostor na vyjádření. Manipulace jak prase. Smile

Martine ty si dobrej - pošpinit nejmenovaně PSNV - spojit automaticky ty co se zde zapojují do diskuzí a mají opačný názor než ty taky s PSNV a připomenu, že za jejich osobním názorem (i mím názorem-nečlena PSNV) stojí i vyjádření Ombudsmana tedy nečlena PSNV.

Přečti si v tématu dotace tvé příspěvky
Citace:Mnozí zde krutizují to, že určitou činnost vykonává CSV. Jestli je to dobře či špatně nehodnotím. prostě je to momentálně rozhodnutí státu, že to tak je. Pokud se stát rozhodne příště jinak bude to jinak.
Kdy to sakra někteří pochopí?? To je to tak složité??

Tak proč se najednou rozčiluješ, když někdo chce upozornit stát na jeho chyby? Má vůbec MZe informace o tom, že po včelařích chcete víc informací než které po nás požadují v žádosti?

Ale proč se tebou zabývám a pokládám ti otázky, když si se rozhodl napodobit chování představenstva ČSV, které už zde nediskutuje a minulý předseda neodpovídal ani na mé otázky položené emailem. Prostě si vybíral jen to co se mu hodilo k zvidetelní a něco podobného si vybíráš i ty. Připomeň si co jsi napsal zvýrazněně v tomto příspěvku.
Martine, děkuju za pro mě dostatečné vysvětlení. Chápu, ale ne se vším souhlasím.
Já taky rozumím, jen mi nejde dohromady směšování soukromého osobního postoie se spolkem. Samozřejmě s někým nemohu ani do hospody. Smile
Já se vzdal funkcí abych se nemusel v názorech omezovat a klidně psát SVS aby mi vysvětlili co znamená to ČSV v MVO SVS.
Ale když to vezmu logicky - MADRA asi není v PSNV a je v ČSV a kdysi je tady docela i hájil.
A taky dělá potíže s 1D a nedodal všechny údaje a ještě pobuřuje v Křemencové. Smile
Taková osoba pak nastavuje logice zrcadlo. Protože vzato čistě logikou .... ... .. Smile
(30.09.2014 23:20)Madra napsal(a): [ -> ]
(30.09.2014 20:07)KaJi napsal(a): [ -> ]Já taky rozumím, jen mi nejde dohromady směšování soukromého osobního postoie se spolkem. Samozřejmě s někým nemohu ani do hospody. Smile
Já se vzdal funkcí abych se nemusel v názorech omezovat a klidně psát SVS aby mi vysvětlili co znamená to ČSV v MVO SVS.
Ale když to vezmu logicky - MADRA asi není v PSNV a je v ČSV a kdysi je tady docela i hájil.
A taky dělá potíže s 1D a nedodal všechny údaje a ještě pobuřuje v Křemencové. Smile
Taková osoba pak nastavuje logice zrcadlo. Protože vzato čistě logikou .... ... .. Smile

Mno když už se bere jmeno boží darmo do papule.... Smile)))

Nechci tu pitvat své postoje, protože toto je vlákno o PSNV a o dění v něm nemám páru a ani potuchy natož abych byl členem, proto se k PSNV nevyjadřuji, ale pokusím se několika slovi vyjádřit své postoje a v čem drobátko pobuřuji.

Jestli jsi si Karle všiml, skoro dva roky jsem se tu nevyskytoval, za tu dobu se událo několik zásadních osobních věcí a trošku malinko víc jsem se zatvrdil a radikalizoval. Takže když se mi něco nelíbí, jsem jak dva spřažený buldozery a jdu za tim. Na dotace 1.D jsem dodal všechny předepsané doklady, jen prostě nesouhlasím, aby na ústředí měli přesné adresy stanovišt.
...

Na Madrovi jsem jen chtěl ukázat že je obtížné ztotožňovat postoj jednotlivce a spolku (stejně tak i strany atd) ve kde je čllenem. Tady jsem využil toho že se měli všichni dopustit stejného činu a názoru.
A je naprosto jedno jestli s ním souhlasíme, chápeme, nechápeme, nesouhlasíme.
Logicky dojdu k paradoxu že když mi vadí že jednatel a místopředseda spolku se rozhdnou nedat všechny údaje, tak jak je to právo každého včelaře (nakonec i občana když je po něm někdo požaduje) a on si mylsí, že z platných právních úprav na to nemají právo, tak je moje právo toto chování posuzovat.
Pokud dojdu k názoru, že takové chování je důvodem abych v tom spolku, straně kde jsou členové co se tak chovají nebyl, tak mám právo to i říci a vystoupit. A jemně jsme chtěl nazančit, co při tak zásadovém přístupu budeme dělat, když zjistíme, že v jiném spolku kde jsem, je to stejné - stejní jedinci atd. Takže nakonec zůstanu sám, protože toto je o životní filozofii - nepodřizovat se když nesouhlasím. A takoví lidi jsou všude. :-)Pokud pak v jednom spolku zůstanu, v jiném ne, pak vypadám, že buď nejsem konzistení v názorech, nebo měřím každému jinak. A nebo je to nakonec jen filozofie a názory a toto je jen "poslední kapka" kdy můj neosuhlas s tím celkovým chováním přetekl.

Podle mě se spolky i strany posuzují podle svých programových dokumentů a jak je jejich chování v souladu s nimi.
Tady je to podle mě nepobuřující, protože PSNV má prostě "svobodného, zodpovědného a nebuzerovaného" včelaře ve svých programech. Na mě to z toho dýchá, tak jsem rád, že se čelní představitelé chovají podle toho.
Ať už v tomto, nebo v tom " že jednotný úl a jeho seriová výroba sníží náklady". Do ručité doby to byla jen fráze, než skoro stejní lidé začali konat. Proto jsem v PSNV a vydýchávám jiné věci, které mě vytáčejí víc jak nevyplěné kolonky. Protože na můj vkus je jich tam dvakrát tolik než by efektivní státní správa měla vyžadovat.
A k tomu, že stát ČSV pověřil - tam by bylo správné - ČSV vyjednala pro včelaře dotaci (př,Mandík) a chce si zachovat své postavení tím že ji bude rozdělovat. Pro mě pochopitelné stejně tak že se to jiným nelíbí. Prostě jde o moc a prachy. Nezakrýjvejme si to. Bude to jasnější. Smile



Ale docela mě zkalamal důvod vystoupení i obsah tohoto vlákna.

Důvod proč já zvažoval setrvání a dalšího členství v PSNV je ten, že se začíná podobat ČSV. Někde nahoře za PSNV někdo na nějakých jednáních mluví a doufám že nepoužívá množné číslo. Smile

Protože za 3 roky současné Rady se ve vnitřním životě nic nezměnilo a je to stejné jako když bylo členů do stovky, ovšem členů je už do tisíce..

A tak jsem čekal něco v tom smyslu - nesouhlasím, nemám možnost se k tomu vyjádřit, nesouhlasím s tím co vrcholní představitelé říkali na jednáních jménem PSNV atd. Protože to třeba nevím a neinfomují členy, nekomujikují s nimi, nechtějí se dozvědět jejich názor atd.

To jsou podle mě relevantní důvody k vystoupení.

A celkem mě překvapuje, že jsou skoro všichni happy. Ale pak je to cajk. Cool

Protože já vidím nebetyčný rozdíl mezi PSNV a ČSV. Pokud to někomu v PSNV vadí, mlůže to celkem snadno změnit. Spíš mě zklamává, že to všem vyhovuje. Smile
Diskusi kolem dotace 1D, CISU apod. jsem přesunul do tématu Dotace 1.D. Podpora včelařství .
V diskusi pokračujte tam, prosím.
(01.10.2014 8:06)KaJi napsal(a): [ -> ]A celkem mě představuje, že jsou skoro všichni happy. Ale pak je to cajk. Cool

Protože já vidím nebetyčný rozdíl mezi PSNV a ČSV. Pokud to někomu v PSNV vadí, mlůže to celkem snadno změnit. Spíš mě zklamává, že to všem vyhovuje. Smile

Změnit se to ale dá "řvaním" dovnitř a nahoru, vyřváváním "po hospodách" se toho moc nezmění... A chodit demonstrovat "do ulic" je až poslední záchranná brzda, když ti uvnitř a nahoře jsou hluší.
Ověřeno historií.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Referenční URL's