Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: SAVO a jeho lacinější náhrady /větší balení/
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Obecně se radí použít SAVO.

Protože se chystám vyvařovat- deinfikovat v parafinovací vaně vyšlo mi to na nákup hodně lahví lahví. Nehodlám Uniliveru přispívat na televizní reklamy započtené v malospotřebitelském balení.
Snažil jsem se vygooglit náhradu SAVA ale nejsem chemik. Hledal jsem kanystrová "profi" provedení a v bazénové chemii.

Možná je to to samé co se používá v bazénové chemii.

Díky za rady.


Dále potřebuji poradit s likvidací "něčeho v kanystrech" kde jeosu asi plásnové fleky. Zatím fungovalo jen Savo proti plísním, ale i i náhradní balení leze dost do peněz. Výsledek dobrý, ale když si vezmu, že byhc si tím chtěl vydensifikovat kontejner, tak to snad můžu koupit rovnou nový. Smile

Takže prosím chemiky, bazenysty a jiné co to mají zmáknuté. Děkuji.
Já nejsem chemik ani nemáme bazén Big Grin a ani mě nenapadá žádná náhrada SAVA, ale chtěla bych okomentovat tu část s tím Savem proti plísním. Podle mého (a podle složení na lahvi) je to obyčejné Savo, ale má rozprašovač a proto je asi 4x dražší, než obyčejné Savo. A aby to lidi kupovali, tak je tam napsáno Savo proti plísním Undecided Jinak bych se poohlédla po nějakém velkobalení Sava v kanystrech, to by mohlo vyjít levnějc.
Ani náhodou. Normální savo, když stříkneš na plesnivou zeď, tak maximálně lehce zabere. Oproti tomu savo proti plísním - obzvláště to bílé má velkou účinnost. Stříknu a před očima mě zeď zbělá.
Už jsem přemýšlel, kterou účinnou látku mají silnější. Je to opravdu oproti obyčejnému savu drba...Confused Jinak se obojí prodává v kanystrech. Jen normální stojí v akci 129,- za 5 litrů a 399,- proti plísním. Navíc ho do akce v kanystrech skoro nedávají. Jen to obyčejné.
Jinak máš pravdu, že je to obojí 4,7%. Ale, něco tam ještě určitě dávají. Já jsem zrovna nedávno dal do rozstřikovače obyčejné a fakt nic moc.... No. ale zas byl u Číňanů za 22,-/litr Smile je samozřejmě možné, že savo original zabírá staejně, jen neobsahije bělidlo a to "poly oxy" takže je plíseň také mrtvá - jen je vidět...
Edit:
http://www.savo.eu říká:

Savo original datový list
Savo proti plísním datový list
Savo proti plísním - koupelna datový list
Stejná zkušenost, navíc nejen na zdi ale na hladkém povrchu kde jsem s tím třepal a nechal několik dní.

Datové listy stejné.

Při googlení objeven ještě jeden výrobce http://www.echemie.cz/data_files/zbozi_s...or_741.pdf
Stachema.

A proti plísni v postřikovačích atd je toho dost v bazénové chemii.


Ale Savo v kanystru s musím poptat - na výrobcových estránkách je trochu zmatečný popis. Kanystry jen v profi, ale samozřejmě jiné názvy atd. Nebo neumím hledat.

Díky za tip. Smile

http://www.xantea.cz/produkt/1062018.savo-kanystr-5-kg/
Ono se toho dělá...V práci používáme k dezinfekci povrchu incidur. Když ho nastříkám na plíseň, tak s ní ani nehne. Ono by třeba bylo dobré i tohle. Je to k dezinfekci v chovu zvířat.. Tohle je už ale vyšší dívčí. Na to já si netroufám. Mě by určitě pošel minimálně pes a králíci. A za měsíc včely...To už je pro odborníka. To savo je teoreticky takové blbuvzdorné. Maximálně budu mít na gatích fleky a na trávníku kolo Smile. Ale, do jaké míry je to naše otírání nástavků tím savem účinné, to je asi na dlouhou debatu.
Každopádně Karle, jestli něco najdeš, dej link. Rád bych něco účinnějšího.
50L sud
http://uklidove-dezinfekce.heureka.cz/sa...inal-50-l/
15L
http://uklidove-dezinfekce.heureka.cz/sa...inal-15-l/
úklidová dezinfekce nad 20L
http://uklidove-dezinfekce.heureka.cz/f:16996:21976/
Třeba takový Krystal Sanan klasik 20 l od 239 do 375 za 20L
Referenční URL's