Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kandidáti na předsedu ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Kandidáti na předsedu ČSV

Ing. Josef Mandík
MVDr. Miloslav Peroutka, CSc.
Mgr. Václav Sciskala – www.mojevcely.cz
Mgr. Luděk Sojka
doc. Dr. Václav Šenkýř, CSc.
RNDr. Václav Švamberk – vaclav-svamberk.webnode.cz

Na stránkách jednotlivých kandidátů si můžete přečíst více o jejich kandidatuře, případně se jich zeptat na to, co vás zajímá.
Výsledky voleb

Předseda: Ing. Josef Mandík
Místopředseda: MVDr. Miloslav Peroutka, CSc.
Místopředseda: Mgr. Václav Sciskala
Kandidáti na předsedu ČSV

Tak tu máme, jak upozornil Milan dva kandidáty v předčasných volbách:

Mgr. Václav Sciskala – www.mojevcely.cz
RNDr. Václav Švamberk – vaclav-svamberk.webnode.cz

Volby budou 14. ledna 2012 a vy si můžete zatipovat, kdo bude vítězem.
Bylo by možná zajímavé dát sem ještě hlasování k těm dvěma kandidátům aktuálním a ne jen tipovat, aby bylo vidět jak si to žádá včelařská veřejnost.
Já se klidně veřejně přiznám, že jsem pro RNDr. Václava Švamberka, protože je to vynikající odborník , slušný člověk atd. a myslím, že je schopmý vést novým směrem. Tvrdím to, protože znám pár lidí z výboru a vím jak to tam chodí.
Tady někdo nečte a nekouká viz. Kandidáti na předsedu ČSV.
A hlasování je v tématu i na titulní stránce.
Ale čteSmile, spíš málo píšuWink. Já bych si za předsedy samozřejmě přál ing. Dvorského, ale úplně chápu proč to dělat nechce. A druhou anketu chápu jako tipovací - tj. "kdo myslíte že asi vyhraje" , ale vzhledem k tomu, že jsou jen dva, tak bych to chtěl postavit jako - "koho z těch dvou byste si přáli?"
Pak tedy se tedy naskýtá otázka, proč to píšeš do jiného tématu?
Předělávat to již nebudu, protože by ti co již tipovali by mohli mít chybné odpovědi.
Svá přání můžete psát do příspěvků, ale toho správného tématu!
Příspěvky přesouvám.
Pro mne není důležitá jen otázka KDO chce vést ČSV, ale zejména s jakým programem přichází, CO chce zlepšit a jak k tomu chce dospět, apod.
Kam nás chce vést je určitě důležitější než, kdo je jak zasloužilým funkcionářem a kdo neníDodgy

Kdepak je nějaký PROGRAM?
Nějaké informace lze najít na webech obou kandidátů, jejichž adresy jsem zveřejňoval.
Tak mně k tomu po pročtení nějak naskočil skvostný klasikův šprůch: Děti se učí dobře, to nemohu říct ... Big Grin
Otázek k těm textům by bylo! Ale kdo se ptá pěšáků, když si nechají všechno líbit ...Wink Je avšak tolik možností, jak se včelařsky sdružovat ...
Jiří
No mě to nějak rozum nebere. Největší průšvih v historïi Svazu byla Včela Předboj. Kdo byl u toho tenkrát? Kupodivu Sojka ne, ale Mandík, Peroutka a hlavně Švamberk. Chcete říct, že ten, kdo se neosvědčil ve vedení Předboje, bude výborný předseda svazu?? Když jsou kandidáti 2 z tohoto pohledu vítězí jasně Siskala. Na druhou stranu ale netuším, jak chce kiočírovat svaz ze sev. Moravy, kde má celou řadu poviností. Takže uvidíme! Zdraví R.Stonjek
Byl jsem na přednášce p. Sciskaly, která se velice rychle zvrhla v prezentaci výrobků dodávaných jeho firmou. Mám takový divný pocit, že v případě zvolení bude kopat za své vlastní družstvo. A když ne kopat, tak alespoň nahrávat. Rád bych se mýlil.
Za současné situace všeobecné deziluze a hlubokého právního, názorového i mravního bahna vidím za sebe jedinou možnost: pokud má svaz přežít (i to je samozřejmě možné), musí přijít jiná squadra lidí nezatížených minulostí, vazbami, starými příběhy a přihrávkami i křivdami ... Lidé s novou vizí, která bude reflektovat jiné už podmínky a jinou situaci. Řečeno znovu s Milanem Kunderou: život je opravdu už jinde ... Tím nechci říci, že by se těm, kteří svaz dovedli do stavu, v němž nyní je, měl dát generální pardon ... To ani náhodou ... Ale, abych pravdu řekl, mi to už tak trochu začíná být jedno. Ještě tak před měsícem a možná i před pár dny jsem si myslel, že se dá něco změnit. Možná nakonec opravdu dá (možná jen mám depku z toho momentálního okopávání kotníků) a kdo ví, když přijdou ti lidé, co budou mít vizi, rozum a charakter ...? Ale v podmínkách, kdy jsou pravidla nastavena tak, že se hraje m. j. i o desítky milionů, je nasnadě, že tato situace si říká o řadu problémů a bude dále z řady důvodů neudržitelná. Svaz je třeba postavit tam, kam patří. Do řady dalších a rovnoprávných občanských sdružení působících v oboru. Státní a institucionální zájmy musí začít zajišťovat nezávislá instituce, která nijak nesouvisí s kterýmkoli z těchto občanských sdružení. Jak jsem byl už jinde napsal: včelaři se budou dál sdružovat, ale vždyť je dnes tolik možností, jako to dělat!
Jiří
(12.01.2012 13:07)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]...když přijdou ti lidé, co budou mít vizi, rozum a charakter...

čekání na godota!
Asi bych jako člen PRV neměl vyjadřovat názor, abych neovlivnil svobodnou volbu předsedy ČSV.
Protože ale tak učinili dávno již jiní, řeknu svůj názor. Nakonec jsem se předevčírem do předvolební kampaně dostal nechtěně i já, když už jsem nemohl vydržet tu demagogii a vyslovéné lži dřívějšího předsedy Mgr. Sojky, které ropzesílal po republice.
O žádnou funkci se neucházím, tak nemám o co přijít.

Velmi pravděpodobným vítězem voleb je RNDr. Václav Švabmberk.

Proti Mgr. Sciskalovi se totiž spojili všichni konzervativci a také nejlínější členové PRV, kteří si tak chtějí uchovat vliv a je jim lhostejný osud včelařství u nás. Organizačně zdatného předsedu si nikdo z nich nepřeje, protože by to znamenalo zavedení pořádku na sekretariátu a především práci a to bolí.

Proti Václavu Švamberkovi rozhodně nic osobního nemám. Paradoxem ale je, že mu do funkce předsedy pravděpodobně pomohou nejvíc ti, kteří o něm do posledních dnů neměli velké mínění a celkem bez zábran jej pomlouvali. Jsme prostě v Čechách, tedy Absurdistánu.

Já si ale myslím, že ať již bude zvolen kdokoliv, bude to dobře.
Bude to vůle volitelů, tedy zástupců okresů v RV. Nebudou to žádná škatulata hejbejte se nebo výměna předsedy jen tak na oko. Prostě jen demokracie.

Osobně přeji každému z kandidátů vše dobré a aby po volbách nezapomněli na to, že i jejich konkurent je pro včelařství přínosem. Pouze hlupák se totiž obklopí hlupáky z jakési vděčnosti a to žádný z kandidátů na předsedu ČSV není. Věřím, že se oba sejdou v jednom statutárním orgánu a tím je PRV ČSV. Přeji jim úspěšnou spolupráci.
Leoš Dvorský
___ Já osobně již tet trénuji smutek a pomocí cibule se učím plakat



( po těch obježnících )
Tak kdo dnes bude postaven do čela aby prapor včelařský dál nesl včele pokroku?

Dejte vědět.
Pane Dvorský, vaše slova mne moc nepotěšila....
Proti Mgr. Sciskalovi se totiž spojili všichni konzervativci a také nejlínější členové PRV, kteří si tak chtějí uchovat vliv a je jim lhostejný osud včelařství u nás. Organizačně zdatného předsedu si nikdo z nich nepřeje, protože by to znamenalo zavedení pořádku na sekretariátu a především práci a to bolí.



slovy klasika... že by bylo něco shnilého ve státě českém ..
Stran: 1 2
Referenční URL's