Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace - anketa
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Opět něco pro oživení a diskuzi.

Prosím zvolte maximálně 3, které jsou pro vás nejdůležitější a nejsmysluplnější.

Ta výsledná procenta u jednotlivých možností udávají hladinu významnosti přisouzené hlasujícími.
Sem asi úplně mimo. Včelstva neuhynula - nemohu hlasovat. Dotace nečerpám - nemohu hlasovat. Diskriminace Big GrinBig GrinBig Grin
To, že je nečerpáš není na závadu - jde o to kam by měly směřovat.
Hlasovat můžeš i tak Smile Možná tam chybí volba "Nepodpořil bych nic, jsem zásadně proti dotacím".
Neměla otázka znít Které akce byste podpořil/a?
Já bych veškeré včelařské dotace zrušil.
Mě naštvalo, že pokud bych chtěl dotaci na kočovné zařízení, musím koupit zařízení na kočování se 20-ti včelstvy. Angry Tj. alespoň dvě kočovné palety + vozík. Na to nemám ani s dotací. Nevím proč bych nemohl kočovat jen s deseti, nebo pěti. Kontrola jednoduchá - třeba potvrzení ze ZD, nebo třeba OÚ (ale jasně, potvrdí i to, že jsem černoch...). Nebo člen místní ZO. Ale to je fuk, investoval bych přiměřeně a přiměřeně kočoval. Takto prd...
Nemusis kupovat drahy vozik staci si ho vzdy jenom na ten den vypujcit Big Grin
Což vozík, štvou mě ty dvě palety (20vcelstev).
Kdyby to šlo,koupím 2 podstavce na 2x4 vcelstva, nebo jednu paletu. Nekoupím nic,resp.na to houby dostanu. Ono těch vcelaru s 20+ zase tak moc není. Takže dotace co není pro všechny. Ale naštěstí "to" umím i bez dotací.
Ony ty dotace na nějakou věc jsou v podstatě zlodějina, kdy včelař je až ten poslední, kdo z toho něco má. Stačí porovnat ceny před a po zavedení dotačních titulů. Dále není vám uznáno, když si něco vyrobíte sami a chcete dotace např. na materiál. Navíc z celkové fakturace dostanete dnes už jen kolem 1/3 z celkové ceny. To už je lepší, sfouknout si to sám. Naopak dotace na vozík je příjemná, protože se kupuje nepředraženě u výrobců. kteří nemají nic se včelařením společného a konkurence stlačí ceny dolů. S kočovnými paletami je problém, běžný zámečník to neumí protože nezná všechny finty, žel ceny u zavedených výrobců pro včelaře jsou takové jaké jsou viz úvod. Takže zatím jsem na nic dotace kromě 1 D nebral, letos možná vlek . Palety uvidím. Zdraví R. S.
Zapoměl jsi na dotace na Školení včelařů ( zvyšování odborných znalostí )... Sad .....TO by se mělo podporovat.
To bych zrušil jako první.
(20.01.2015 17:15)Michal K napsal(a): [ -> ]Hlasovat můžeš i tak Smile Možná tam chybí volba "Nepodpořil bych nic, jsem zásadně proti dotacím".
Neměla otázka znít Které akce byste podpořil/a?

Měla - omlouvám se.
Bohužel už neopravím - systém umožňuje zadat otázku a možnosti jen po založení tématu. Potom již asi z důvodu zabránění ovlivnění ankety nelze upravovat ani doplňovat otázky.

Milane - systém umožňuje jen max 11 otázek - s tím já nic neudělám. Tedy pokud nezaložím další téma, které navážu a tam dám další anketu s doplňujícími možnostmi. Pak ale musíte % počítat sami.
Ale samozřejmě nikdo nebrání dát další připomínky nebo se tu vyjádřit co mu chybí.
Jedna dobrá rada,porovnej než chceš koupit něco včelařského ,to co se prodává u nás s tím co je v
zahraničí.Občas se člověk diví jaké jsou to rozdíly.F.V.
(20.01.2015 20:41)Rudolf Stonjek napsal(a): [ -> ]Ony ty dotace na nějakou věc jsou v podstatě zlodějina, kdy včelař je až ten poslední, kdo z toho něco má. Stačí porovnat ceny před a po zavedení dotačních titulů. Dále není vám uznáno, když si něco vyrobíte sami a chcete dotace např. na materiál. Navíc z celkové fakturace dostanete dnes už jen kolem 1/3 z celkové ceny. To už je lepší, sfouknout si to sám. Naopak dotace na vozík je příjemná, protože se kupuje nepředraženě u výrobců. kteří nemají nic se včelařením společného a konkurence stlačí ceny dolů. S kočovnými paletami je problém, běžný zámečník to neumí protože nezná všechny finty, žel ceny u zavedených výrobců pro včelaře jsou takové jaké jsou viz úvod. Takže zatím jsem na nic dotace kromě 1 D nebral, letos možná vlek . Palety uvidím. Zdraví R. S.

Mimo jiné na setkání VMS padla zajímavá informace, že dotace na tech. pomoc, které bývaly 50%, dnes jen výše uvedená 1/3, se krátí díky stále vyšším výdajům na léčiva, jejichž spotřeba neustále roste. Dotace na léčiva mají přednost. Z historie také plyne, že největší spotřeba je po kolapsovém roku, takže úspěšně míříme k tomu, aby tech. pomoc byla 1/4. Volně přeloženo - VUV Dol ukusuje stále více evropských dotací...
Příspěvky o Evropských dotacích - technická pomoc jsem přesunul do téma Dotace EU. V debatě pokračujte tam.
Chybí tam kolonka zrušení všech dotací.
Referenční URL's