Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Moravská včelařská škola
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Moravská včelařská škola
Chystá se nový ročník: podrobnosti: http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...Itemid=119
Jiří
Jak je to se školným, kolik se platí? Nevíte někdo. Nepodařilo se mi dohledat...
Loni to bylo tuším kolem 6 tis. CZK. Letos nevím, ale pan Hykl Ti to jistě rád sdělí.

----
Je to snad záměr, že PSNV něco vypustí do světa, ale podrobnosti si každý musí zjistit sám......?
Když jsem sem tu informaci dával, byl její součástí i odkaz na další podrobnosti od Radka Hykla (http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...Itemid=119 ).
Je tam Radkův mail i telefon. Takže není problém napsat nebo zavolat. Radek je velmi ochotný, teď jsem s ním mluvil.
Ale souhlasím s Danem, určitá informace ohledně ceny mohla být už v původním návrhu, problém je v tom, že jsme tu konkrétní cenu nevěděli a stále ještě nevíme. Vše závisí i na podmínkách SLŠ v Hranicích, to ale budeme vědět až běhemi prázdnin. A zároveň se cena bude odvíjet až finálně od počtu přihlášených, takže ji na samém počátku nelze konkretizovat. Vloni to bylo 6.500, letos bude o jeden kurs více, takže i to se asi do ceny promítne.
Ano, i tato informace a jen rámcová cena - i to by se mohlo v informaci objevit. Beru si to za úkol a s kolegy projednám.
Tohle jsou informace, které jsem nyní od Radka sám získal. Omlouváme se, v této chvíli prostě konkrétní cenu neznáme, ale bude nějak v relaci s tím, co jsem výše uvedl. Radek všem rád vyvětlí. Chvilku vydržte ...
Jiří
To by bylo skvělé, Jirko. Bylo by fajn zveřejnit třeba i rozvrh školy, aby se případní zájemci dozvěděli i konkrétní termíny.
Díky
Důležitý je rozvrh, o které dny se jedná. Není nutný detailní rozvrh. Většina z nás je vytížena a těžko se pak reaguje na nabídku "imaginární" školy.
Jasně, Dane, to vše bude velmi brzo zpracované. I rozvrh bude. Zrovna se to tvoří ...
Samozřejmě vždy půjde o víkendy - s pátkem.
Jiři
Je pravda, že by více informací neškodilo. O škole sice víme, máme kontakt na pana Hykla, ale už když jsem loni hledala zmínku o tomto vyučování, překvapilo mne, jak je to složité. Popravdě jsem čekala nějaký odkaz přímo v SLŠ Hranice, když tam probíhá výuka. Neuvažuje se o tom?
K mé škodě mi rodinná situace nedovoluje ani letos stát se studentkou, ale snad to do důchodu stihnu. Ach jo. O toto studium je stále větší zájem, tak budu doufat, že až se budu moci konečně přihlásit, bude nějaké to místo. Maky
Také o škole letos vážně přemýšlím, vědomostí není nikdy dost. Jasno s informacemi bude prý v srpnu. Co mám zatím neoficiální informace od pana Hykla, tak se přemýšlí tímto směrem:
- jednou měsíčně celý víkend - so 8 - 18, ne 8 - 16 hod; většinou druhý víkend v měsíci, ale může se měnit dle akcí lektorů
- letos asi bude o jeden víkend více oproti loňsku, celkem tedy 9 víkendů
- minulý rok cena 6 500 Kč, letos počítám o něco více díky přidanému víkendu, platba nadvakrát
- termín na 90% začátek od 19 -20 září a konec 14 - 15 květen
Môžem len odporúčať túto školu. No nečakajte, že váš naučí včeláriť. Dostanete komplexný prehľad informácií, s čím všetkým sa môžte stretnúť, budete oboznámení s rôznymi prevádzkovými metódami, úlmi či inými zariadeniami. Ale hlavne, stretnete množstvo ľudí, vrátane pedagógov, ktorí sú ochotní vás vypočuť a diskutovať. A verte, pri práci v teréne, či návšteve včelárskych fariem, je na čo pozerať. No a samotné priestory školy je niečo, na čo sa len tak nezabúda....
po dvou víkendech tuším, že škola bude mít na mé včelaření větší vliv než jsem čekal.
Absolvoval jsem jinou školu, ale mohu potvrdit to samé.
Tak jsem ukončil Moravskou včelařskou školu. Musím zde poděkovat Radku Hyklovi, člověku, u kterého si můžeme dát rovnítko s MVŠ a bez něhož by tato škola nebyla. Je prostě výborný. A taky musím poděkovat všem, kteří nám na škole přednášeli. Co přednášející, to včelařská kapacita. S neskutečnou shovívavostí odpovídali na někdy až neskutečné dotazy Wink, s neuvěřitelnou ochotou se dělili o své zkušenosti a poznatky a nabídli nám svou pomoc i do budoucna.
V dnešní době, kdy lidé zpeněžují kdejakou pitomost, jsme se získali za pár pětek informace a znalosti, jejichž hodnotu oceníme určitě nejenom bezprostředně po škole, ale i za několik let, a to nejenom při včelaření.
Ještě jednou všem díky!!!!
Má to ještě, Jendo, další rozměr: totiž to potkávání a další udržování vztahů a kontaktů. Ty komunity dál fungují, lidi spolu komunikují, potkávají se na akcích, často i v roli pořadatelů. Je to vlastně takový spolek napříč spolky ... A to je skvělé ...
Ano, chce to tahouny, kteří mají vizi. Tím je v tomto punktu právě Radek Hykl. Je za ním práce hodná respektu.
Jiří
(01.07.2015 21:22)Maky II napsal(a): [ -> ]Je pravda, že by více informací neškodilo. O škole sice víme, máme kontakt na pana Hykla, ale už když jsem loni hledala zmínku o tomto vyučování, překvapilo mne, jak je to složité. Popravdě jsem čekala nějaký odkaz přímo v SLŠ Hranice, když tam probíhá výuka. Neuvažuje se o tom?
K mé škodě mi rodinná situace nedovoluje ani letos stát se studentkou, ale snad to do důchodu stihnu. Ach jo. O toto studium je stále větší zájem, tak budu doufat, že až se budu moci konečně přihlásit, bude nějaké to místo. Maky

"Pta se profesor asi sedmdesatilete babicky, proc se hlasi na univerzitu tretiho veku a ta mu odpovida, -pane profesore, ja nedavno slysela manzela, jak rikal pres plot sousedovi, ze by si chtel jeste uzit sex s nejakou studentkou ! Wink "

Krasny vecer Maky Smile
Ano Jirko. Setkání, navázání kontaktů, vzájemné poznání jak včelařů a včelařek, tak i lidí Wink. To vše je součástí MVŠ. O tom není třeba debatovat.
Ovšem Radek Hykl a přednášející, to je něco, co tak často v životě nepotkáš. Smile
Tak tedy, po několika letech odkládání, dnes usednu do lavice : ).
Od dobrého kamaráda mám rady do začátku Big Grin : ,, Ne, že se budeš bavit s cizími pány! A neber si od některého z nich bonbony a už vůbec jim neříkej kde bydlíš a že máš své klíče...."
No, a pak mám to studium myslet vážně Wink
Už se těším, bude to fajn.
Copak vazne,ale hlavne se podle toho rid Wink Hodne uspechu Maky a same dobre spoluzaky!
Honza
Máme za sebou druhý víkend vzdělávání Smile
Musím se přiznat, že když jsem tu hořekovala, že mi navštěvování školy už několik let nevycházelo, teď jsem za to ráda.
Informací je spousta, ale právě proto, že už člověk něco málo ví, vybral si jak vede svá včelstva, je to lehčí. Mohu si přiřazovat souvislosti, tu a tam něco poopravit, nového je také dost, ale už se člověk trochu orientuje.
Také už jsem se někde během let setkala skoro se všemi vyučujícími a to mi zase vytváří přátelské prostředí, kde se člověk nestydí zeptat, diskutovat. Vůbec umístění školy do objektu Lesnické školy mi přijde prima. Výhled do zahrady je uklidňující a svolávání Radka Hykla do další hodiny je takové domácké Big Grin
Děkuji jemu i přednášejícím, za trpělivost při vyčerpávajícím podávání informací. Mají to opravdu náročné.
Ještě se všichni spolužáci neznáme, ale tímto zdravím také Vás Tongue
Maky
Referenční URL's