Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Příspěvky ZO
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mám prosbu, náš člen má v jiné ZO umístěna včelstva a letošní rok chtějí po něm příspěvek. Schválil li si ho na schůzi. Včelstva tam má několik let a nikdy nic neplatil. V naši ZO je důvěrník, včelstva si léči sám a léčivo má od naši ZO. Jedná se o jinou ZO a ta pro něj nedělá nic, neléčí a nemá žádné náklady s jeho včelami spojené. Máme dohodu s ostatními ZO že poplatky si účtovat nebudeme. Některé včelaře se kterými měli problém kvůli léčení(špatně dostupné) mi převedl do mé ZO mi to nevadilo, ale pařát něco vymýšlejí. Je tam nové vedeni a nestačíme se divit. Jsme přátele, nebo byznysmeni?
Děkuji za radu.
Jan Kaloč.

Směrnice č3/11
Základní organizace, u které má člen řádně registrována včelstva a který má zaplacen registrační příspěvek, nesmí tomuto členovi odmítnout součinnost při ověřování případné škody vzniklé na včelařském majetku na stálém stanovišti včelstev umístěném v jejím obvodu, nebo k poskytnutí státních podpor nebo příspěvků, případně provedení veterinárních úkonů a opatření, která ZO zajišťuje podle dohody ČSV se SVS.
Na chlapce asi působilo to horko.

Nechá si podepsat pouze to že u nich nežáda 1D a nic jiného s nima nemusí. Ostatní je na slušnosti: zda to tam pořád má, zda léčí atd. norm. komunikace.

Jinak bych je poslal někam ...
PN.
(06.09.2015 19:25)malenovicak napsal(a): [ -> ]Schválil li si ho na schůzi.

Ať si schválí že jim ho nedá.
Ať vystoupí a má svatý klid. Smile
Chtěl bych se zeptat jaké služby a poplatky jsou pro nečleny u ZO ve Vašem okolí. Na netu jsem našel toto:

6. března 2015
Zápis z výborové schůze 2/2015
Zápis č.2/2015 z výborové schůze ZO ČSV
Nasavrky

3/2/15 Výbor projednal poskytování služeb nečlenům a neregistrovaným včelařům
a schválil, že jednatelka zašle těmto dopis, že vzhledem k situaci budeme pouze
zařizovat dotce v dotačním programu D1, ale v žádném případě jim nebudeme
zajišťovat a objednávat léčiva a poskytovat jakékoli jiné služby
.


14. února 2015
Zápis z výroční členské schůze 1/2015
Zápis z výroční členské schůze 1/2015 ZO ČSV Nasavrky dne 8.2.2015 v Na­savrkách

návrh poplatku pro nečleny – návrh poplatku pro nečleny za práci a servis poskytovaný organizací při zajišťování a distribuci léčiv, sběru a odevzdání vzorků měli a ostatní administrativa – poplatek ve výši 1.000,– Kč za rok 2015 – návrh byl jednohlasně schválen
návrh na registrační poplatek pro registrované včelaře – návrh registračního poplatku pro registrované včelaře ve výši 50,– Kč – návrh byl jednohlasně schválen
Registrační poplatek pro registrované včelaře - to je co ??? Desátek za to, že může včelařit v jejich regionu? Nebo je nějaká povinnost se registrovat u ZO ČSV?

Registrace v Hradištsku snad stačí a za tu se neplatí - nebo platí ČSV - nějaká novinka?

S těmi službami za léčiva se alespoň nastolí ten správný vztah včelař-veterina. Jen tam nahoře budou mít spoustu individuálních požadavků na dotaci za léčiva.
Jelikož tu dotaci opět administruje ČSV a má to státem placeno, tak když jim tam přibude par tisíc individuálních žádostí, tak se nebudou alespoň nudit.
A hle zde to jde i přes bankovní účet.
Takže vlastně místo zajít za důvěrníkem se zajde k veterináři příp rovnou po telefonu domluví, aby měl to co je na předpis nachystáno a pak si to u něj vyzvedne, vyplní formulář a pošle do Křemencárny.
Další varianta je, že přejdeš na léčiva dotovaná, ale volně prodejná, kde dodavatel již vyřizuje dotaci přímo.
Zimní měl zabalit a doporučeně poslat na KVS. Toto funguje - ověřeno doporučuji. Doklad o vyšetření vám pošlou e-mailem - paráda, ten jsem nikdy před tím neviděl.
Vyjde to rozhodně levněji než 1000kč a možná těm co s tím budou mít vyřizování se zamyslí, je-li to potřeba.
Možná je to ale pomsta vedení ZO top vedení v Křemencové a KVS, které s tím budou mít více práce.
U nás v ZO nic od nikoho nevybíráme. Já bych to považoval za morální pochybení, kdybych chtěl po kolegovi a kamarádovi poplatek ze to že má na území naši ZO včelstva. Jsme všichni na stejné lodi. Nebo né.
jedna loď ano ale ta má, když nejde o pramici, kapitánský můstek palubu a podpalubí, jídelnu pro důstojníky a jídelnu pro mužstvo.......
Referenční URL's