Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Projekt "Medová snídaně" pro MŠ a ZŠ
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-s...insku.html

18. 9. 2015

Citace: V Lublani se ministr Jurečka seznámil i s výukově-propagační kampaní „Medová snídaně“ pro školky a základní školy, kterou před osmi lety spustila Slovinská asociace včelařů. Jejím cílem je zvýšit povědomí a zájem veřejnosti o med, včelařství a o důležité roli včel pro přírodu a zemědělství.

„Medové snídaně již podle slovinského vzoru zavedli v Maďarsku a jejich spuštění se chystá i u nás. Šlo by o pilotní projekt propagující české včelařství a med,“ uvedl Marian Jurečka.


Související ač starší text: http://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1444.
Ano já taky o tom slyšel,už se snad předjednávají školky.SmileSmile
A určitě na to budou dotace ... Angel
Jiří
V MŠ učím a ještě jsem o tom neslyšela.
Bylo by to prima, já dětem v rámci témat med dávám. Musím ovšem dát dopředu vědět rodičům.
Napiš na svaz, že máte zájem ,letošní akci plně hradí ministerstvo co se týká materiálu, jinak je to dobrovolnická akce aspoň takové mám informace.
Když chodily naše děti do školky, dostávaly párkrát materiál ode mě bez dotací a jednou si vyžádala jedna i přednášku, v té druhé se stará o děti "včelařka".

Když vezu děti na tábor tak taky se sklenicí medu do táborvé kuchyně.

Že bych si taky napsal nějaký projekt? Sad



Pexesa a omalovánky od PSNV jsou taky dobrý "sponzoring" do MŠ apd.
děti se už těší, v pondělíBig Grin


[Obrázky: WP_20151112_002.jpg] [Obrázky: WP_20151112_005.jpg]
Ten projekt je zajímavý. Oslovil jsem naši MŠ, čekám na odpověď.
Jiří
Příští rok připravuju pro děti v naší školce takovou malou osvětu. Pozorovací ulek už je skoro na světě. Tak jen ještě dopřipravím nějaké fotky atd.- a už se těším jestli to alespoň nějaké děti zaujme. Med jsem jim do jídelny donesl stylem podstrečením pod dveřma-bo se to nesmí.

---
Odbočím. v nejmenované ekobio mini zoo kde je šve bio, k čaji dávají med medkomerc.... bohužel odmene koupit nemohou Sad((
Já jsem byl v naší školce předvést medový plást - děti ho doslova rozklovaly a celý vylízaly Smile A pak jsem měl rámečky s vytištěnými plásty - plod, pyl, med, larvičky, včely. Zdroj fotek pro podobné rámky je zde: http://vcelky.cz/fotobanka-24.htm

Díky př. Dolínkovi za fotky a inspiraci!

Jinak naše školka dbá na zdravou výživu a med kupují od včelařů a hodně jej používají.
Děti včelky opravdu milují, my byli v té "naší" s ukázkovým úlem (děda nám vyrobil na 3 rámky Langstroth nad sebou, takže je vše hezky vidět) Vzali jsme s sebou i jeden rámek zásob a děti (ale i učitelky a kuhařky) s radostí voštiny vycucávaly. A ŠVP na letošní rok se jmenuje "pilní jako včelky" Na jaro si nás objednaly zasWink tak přemýšlím, čím to okořenit aby to zas nebylo stejné...
Krasne napady!!
Zdenku M.- tesim se na fotku pozorovaciho ulku!
Honza
Co to tam žvaní jeden krajíček chleba s medem je přejídání cukry.
Ty děti toho víc nesní to jsou magoři, zítra vyhlásí válku zase něčemu jinému.Angry
Řekl bych, že to zase nebude něco co je třeba propagovat a vnucovat.
Jsou děti co sní ke snídani samotný rohlík, naše zase preferují rohlík a sýry atd.někdy lupínky a u takových je to pak spíš zhoršení stravovacích návyků.
ad přejídání cukry .. někdo měl prostě připravený krásný kšeft na míru a ministr mu to teď takhle hnusně naboural .. tož se aspoň ozval .. ale tvrdit o medu že je nezdraví ... no nevím nevím
Vy se zabýváte přejídáním cukry místo aby jste dělili. Zavádějící projekt stál přes sto tisíc pro 1500 dětí. To Vám nepříjde divné?

Ať si propagují včelaři a další farmáři regionální potraviny za své!!!
(30.11.2015 18:18)Orxion napsal(a): [ -> ]ad přejídání cukry .. někdo měl prostě připravený krásný kšeft na míru a ministr mu to teď takhle hnusně naboural .. tož se aspoň ozval .. ale tvrdit o medu že je nezdraví ... no nevím nevím

Je to jen popření tvrzení že med je zdravý. Co je na tom špatného. Popření nepravdivého výroku. Smile



(30.11.2015 18:58)NB1 napsal(a): [ -> ]Vy se zabýváte přejídáním cukry místo aby jste dělili. Zavádějící projekt stál přes sto tisíc pro 1500 dětí. To Vám nepříjde divné?

Půl kilo medu ke snídani je opravdu nezdravé. Mají pravdu.Cool
(30.11.2015 18:18)Orxion napsal(a): [ -> ]ad přejídání cukry .. někdo měl prostě připravený krásný kšeft na míru a ministr mu to teď takhle hnusně naboural .. tož se aspoň ozval .. ale tvrdit o medu že je nezdraví ... no nevím nevím

Co dnes snídaly vaše děti?
to si děláte srandu, nebo ironie, že je med zdraví o tom se snad diskutovat nedá a vy máte přesný rozpis co se za ty peníze pořídilo?
Chleba máslo se dodalo ze státních rezerv svaz jen zajistil med.
U nás ve školce byl od včelaře Dlaba ano to byla chyba měli oslovit pražské včelaře.
Pokud jste někdo byl na Hruškovy, tak jste se dozvěděl, že na Slovensku to už běží a má to podpořit regionální potraviny.
Nejspíš je to zabitý po té hysterii v novinách.Dodgy
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's