Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zajištění Veterinárních léčebných prostředků (VLP) a dotací na ně
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
(16.12.2015 17:21)mikr napsal(a): [ -> ]Vsak jsem napsal ANO a NE. Ja sam nevim. To s tim vystupovanim a zastupovanim ma take neco do sebe. V okamziku, kdy jses ve spolku, zvoleni predstavitele a jakoby te zastupuji. Maji k tomu mandat ci co.
Ja nechci aby me zastupovali, ale v okamziku, kdy jsem se prihlasil, me zastupuji at chci nebo ne, ale hlavne na me dostavaji dotace. Mohu jedine zase vystoupit, pak se toho zbavim. Jina moznost asi neni. Take nemam poneti, co budu delat s lecivem, zkusim si to domluvit tak, ze zustanu pritel ZO, budou me davat lecivo ale nebudu v evidenci. Pokud to pujde. Nic jineho z celeho svazu take nemam.

Varidol a Gabon lehce seženeš u okresního veterináře /název je asi špatný/.Zbytek hledej na internetu.
Dotaci na léčivo /Varidol a Gabon/je ti povino vyřídit nejbližší ZO.
Ale tohle by jsi nejlépe sehnal na Samostatný včelař.F.V.
To je mi ale novina. A na to jste přišel jak? Nevím o tom, že bych měl krom dotace 1.D za povinnost nečlenovi CSV cokoli jiného vyřizovat.
Tak pro mne taky novina, protože ZO si ani dotace na lečivo nezajištují.....SmileSmile
Pokud jsi Vlčku sám, musíš si sám vyplnit papiry a poslat do Křemencárny Smile)))
Dotace na léčiva si samostatný včelař může sám vyřídit podáním žádosti a doložením dokladů o nákupu léčiv na sekretariát ČSV. Je to z "evropských" dotací, opatření "boj proti varoáze", takže je třeba dodržet obvyklé termíny (podání žádosti v červnu, zaslání dokladů v srpnu).
To se jim tam možná letos sejde tisíce individualnich žádosti.
Takže to budu mít "jednodušší." Někde, pokud možno v okolí pro mně mobilně dosažitelném seženu veterináře, který toto zboží vede (což se mi v okolí dosud nepodařilo) nakoupím, nebo nakoupím na internetu, pak si podám žádost na sekretariát ČSV (pokud bude ještě funkční), a hlavně hlídat termíny červen a srpen. Děkuji pěkně, rady výborné, doufám, že staříkova motoričnost, činorodost a skleróza vše zvládne.
Ty na předpis nejdou objednat přes internet - zavolat veterináři - on objedná a prodá nebo vystaví recept a s nim do lékárny - dohodnout.
U ostatnich jde přes internet a jsou i obchody co posílají již za dotovanou cenu - není nutno posilat žádostWink
Medocentrum



Ještě dodatek - pokud by se schválila KŠ v nějakém prostředku, tak pro podzimní léčení neni třeba VLP na předpis a pak by šlo přes e-shop dotovaně objednat vše potřebné bez nutnosti veterináře nebo extra žádosti a shánění léčiva, dojíždění - vše z tepla domova s dodávkou domů a bez ČSV.
Omlouvám se já spojil dotace na léčení a 1D dohromady.Ale poukázal na Svéprávného včelaře kde je možno vše řádně prostudovat.
Ono spolky i jiné dotace rádi vyřídí i nečlenovi aby se dozvěděli čím likvidujete breberky. F.V.
Varidol - 150 Kč sakumprdum u veterináře za flakónek + sadu knotů, co jestli počítám dobře vystačí na 50 včelstev - má cenu k tomuhle vyřizovat nějaké papíry?
(17.12.2015 8:24)JKL napsal(a): [ -> ]Ještě dodatek - pokud by se schválila KŠ v nějakém prostředku, tak pro podzimní léčení neni třeba VLP na předpis a pak by šlo přes e-shop dotovaně objednat vše potřebné bez nutnosti veterináře nebo extra žádosti a shánění léčiva, dojíždění - vše z tepla domova s dodávkou domů a bez ČSV.

Jediné co je dne třeba hrotit je to že někde ZO nezná legislativu a chodí udávat.

Za současné legislativy je situace taková, že si za včely zodpovídám já.

Pokud by přišlo udání a kontrola tak musím být schopen říci jak jsem ošetřoval aby to bylo v souladu. Tady konzervativně doporučuji připustit povinnost toho nařízení z Věstníku MZe aby byl klid. I když podle mě není jeho plnění vymahatelné a u soudu má včelař velkou šanci se uhájit, ale je lepší být u včel než po soudech.

Takže v případě kontroly si připadat jako u výslechu (tedy máte morální právo tvrdit cokoli na svoji obranuSmile )
ANo ošetřoval jsem přesně podle předpisu na svátky . jsou to pro mě takové včelařské svátkySmile : 28. října, 17. listopadu a na Mikoláše. (ještě si to ověřte že je to přesně 14-21dnů interval, dobře se to pamatuje, nemusím si zapisovat) Varidolem.
Kde jste jej vzal, ukažte mi předpis a šarži. Nemám, zlikvidoval jsem lahvičky podle návodu hned po použití.
Kde jste to vzal? Bylo to ve schránce i s návodem - asi péče místního důvěrníka, asi místní pilíř. Snad jsem něco neudělal špatně?
No co si vzpomínám tak se tady kdysi diskutovalo vo tom, že z nějakého zákona vyplývá, že při použití VLP na předpis o tom musí být (ať už jakýkoliv) písemný zápis.
To platí pro podnikatele.
U chovatelů jako nepodnikatelů toto neplatí u žádného zájmově chovaného zvířete.
(17.12.2015 9:35)VaT napsal(a): [ -> ]Varidol - 150 Kč sakumprdum u veterináře za flakónek + sadu knotů, co jestli počítám dobře vystačí na 50 včelstev - má cenu k tomuhle vyřizovat nějaké papíry?

3 papírky na včelstvo = 16 včelstev = 1 kilo medu. Není co řešit.
(17.12.2015 2:43)Bronislav Gruna napsal(a): [ -> ]Dotace na léčiva si samostatný včelař může sám vyřídit podáním žádosti a doložením dokladů o nákupu léčiv na sekretariát ČSV. Je to z "evropských" dotací, opatření "boj proti varoáze", takže je třeba dodržet obvyklé termíny (podání žádosti v červnu, zaslání dokladů v srpnu).

(08.12.2015 12:04)Bronislav Gruna napsal(a): [ -> ]...Nehledě na to, že hromadná distribuce a skladování léčiv v neschválených prostorách nákazových referentů je na hraně zákona. ...


(14.12.2015 12:39)Bronislav Gruna napsal(a): [ -> ]Dotace do vzdělání, stejně jako na technická vybavení včelařů a kočovná zařízení stejně v dohledné době zaniknou, respektive se limitně přiblíží nule, nebude-li ministerstvem zemědělství akceptován návrh PSNV, aby dotace na "boj proti varroáze" byly kráceny stejně jako ostatní. Čerpání těchto dotací totiž meziročně stouplo z 17 na 27 milionů a reálně hrozí, že časem spotřebují většinu z přidělených cca 60 milionů. Tady PSNV reálně hájí zájmy progresivních včelařů proti zájmům výrobců a distributorů léčiv.
[Obrázky: attachment.php?aid=3755]

Citace:Zástupci SZIF přítomné informovali, že jenom na přípravek Varidol byla uplatněna dotace, odpovídající ošetření 1 milionu včelstev.
viz Podzimní jednání na Ministerstvu zemědělství ČR

Já tomu nějak nerozumím.
Letos byl malý výskyt VD a suma za dotace na léčiva jsou o 60% vyšší než loni - to tam asi cpali Varidol i v sezóně.

"evropských" dotací, opatření "boj proti varoáze" - "podání žádosti v červnu, zaslání dokladů v srpnu"

6) ZO ČSV předá dodaná léčiva neprodleně včelaři buď přímo anebo prostřednictvím členů ...

Chápu-li dobře - tak léčiva na předpis musí dostat včelař nejpozději v srpnu neboť v té době již musí být vyfakturováno aby šli vyřídit dotace a dle dohody se SVS a dle instrukcí ČSV musí být léčiva neprodleně předána jinak porušuje dohodu se SVS a nezákonně se stává distributorem léčiv.
To mne vede k podezření, že to tam cpou daleko dříve a opakovaně.

Jiné vysvětlení ???
No voni jsou leckteří velcí medicimani, osobně jsem byl svědkem žadonění jednoho člena směrem ke zdravotnímu referentu o to, aby si mohl na jaře natřít plod bez ohledu na zimní vyšetření. Dokážu si představit že takovejhle chlapík pošle pár knotů do truhlíku už v srpnu.
(17.12.2015 7:59)František Němec napsal(a): [ -> ]Takže to budu mít "jednodušší." Někde, pokud možno v okolí pro mně mobilně dosažitelném seženu veterináře, který toto zboží vede (což se mi v okolí dosud nepodařilo) nakoupím, nebo nakoupím na internetu, pak si podám žádost na sekretariát ČSV (pokud bude ještě funkční), a hlavně hlídat termíny červen a srpen. Děkuji pěkně, rady výborné, doufám, že staříkova motoričnost, činorodost a skleróza vše zvládne.

Pokud by nám šlo opravdu o jednoduchost, tak u včelařů s pár včelstvy nemá vůbec smysl investovat čas včelaře i funkcionářů do administrace dotací na léčiva.



(17.12.2015 12:37)VaT napsal(a): [ -> ]No voni jsou leckteří velcí medicimani, osobně jsem byl svědkem žadonění jednoho člena směrem ke zdravotnímu referentu o to, aby si mohl na jaře natřít plod bez ohledu na zimní vyšetření. Dokážu si představit že takovejhle chlapík pošle pár knotů do truhlíku už v srpnu.

Já jsem byl osobně svědkem, jak si včelaři na schůzi v lednu odhlasovali, že nebudou ani čekat na výsledky měli a rovnou provedou jarní nátěr. A to nebylo na jaře 2014, kde by to možná v této ZO bylo i k užitku.
Pokud jsem potřeboval 5 roků zpětně Varidol sehnal jsem ho ve včelařské prodejně tedy okamžitě bez nějakého receptu samozřejmě s dokladem na jiné zboží za 300 Kč. Pokud jde o větší spotřebu dotačních prostředků na léčiva, zřejmě jsou dražší dovozová léčiva, samostatní včelaři, pokud dostávají celé balení, naši včelaři mají stále 2 kapky na nástavek, tam tyto náklady nevznikají, Pokud chovám záložní matky na 6 rámkách, na které se nevztahuje D1 nejsou vedeny ve stavu, není počítáno s léčivem, ošetřit se musí. Gabon a Formidol kdo má objednáno. V mých včelstvech Gabon nebyl 3 roky KM pouze doplním do prázdných obalů.
Zloději jsou prostě všude.
Varidol se dá opravdu koupit u veterináře a nemusí být "okresní".Možná bude potřebovat jen trochu času na objednání. Formidol koupíš v prodejně se včelařským zbožím nebo se podívej na stránky včelaře z Ivančic.Má svou metodu nebo způsob léčby KM. Zde na foru vystupuje pod nickem JiříV.
No, jelikož jsem dělal zdravotníka a objednával jsem léčivo, tak prostě odešlu stejné papíry. Jen změním adresu a napíši tam jen své jméno Big Grin.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's