Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Co škodí českým včelařům?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
(25.12.2015 19:47)vlcek napsal(a): [ -> ]Pane Šumera zapomněl jste odpovědět.
Nikdo nechce nikomu uškodit.
Pouze jedno - přestat s podivnými machynacemi dotovaných peněz.Aby stát si řádně kontroloval svoje
vynaložené peníze.Ne jenom je dával.
Vy jste to tu nečetl? - Dotace na léky ,které byli vyplaceny,jsou na 1 000 000 včelstev.Kolik,že máme
v republice včelstev?
Atd,........................mám pokračovat .
Jak je to s tím poškozováním včelařů ?????
Kdo koho poškozuje???????????
Jenom to chce dávat peníze tam kde jsou potřeba a KONTROLOVAT správnost využití.
Na tom se snad shodnem. F.V.

Jednoznačně dotace, které v konečném efektu působí kontraproduktivně.

Dále mimořádné veterinární opatření ve vztahu k varroóze a plánovitý způsob ošetřování na základě zimního spadu.

Déle podnik, co má na kahánku, podporovaný vlastníkem a potažmo státem, který díky kšeftům a podvodům s laciným medem z Ukrajiny stlačil české ceny medu o desítky Kč níže, čímž ožebračuje Ty, kteří ho vlastní a ze svých příspěvků podporují.
Naprostý souhlas.Včelaři si škodí sami a vedení ČSV si ještě dovoluje mluvit o tom že jedná v zájmu většiny.
Nejsmutnější je ,že obecná představa lidí o včelařích je ,že jsou to chytří lidé.Je to pravda ,ale někteří jsou chytřejší,nebo spíš vychytralejší.
Klientelistické vazby mezi některými silnými subjekty působícími v oboru, jejich tichá a stále více viditelné, jakkoli nikdy nepřiznané dohody se státní správou právě v duchu těchto klientelistických vazeb.
Neřešení kritických problémů s hospodařením a financemi, které tekou od státu do oboru.
Neřešení kritických problémů v hospodaření dominantního subjektu, které demotivuje jeho členy a poškozuje jinak obvyklou a přirozeneou loajalitu ...
Nevůle diskutovat otevřeně o problémech oboru ze strany zmíněného mocenského uskupení.
Naprosté nezvládání zdravotní problematiky ve fázi, kdy je toto pro zachování oboru a včel vůbec naprostou prioritou, nezvládání navíc z části asi i cílené, které hrozí dalšími a mnohem většími problémy v budoucnu.
Zcela oboru neprospívající systém spolupráce představitelů oboru a státní správy, kdy státní správa nemá dost odvahy vzít správu našich běcí veřejných do vlastních rukou a přijmout pomocnou ruku od všech subjektů, které ji ji nabízejí.
Dalo by se pokračovat dál ...
Jiří
Aby sa tomu predišlo nedodajte včelpu žiaden med, potom nech si predáva len ukrajinský patok...
A kam to povede?Za značku Český med se budu stydět?
Už teď se stydím,jakou reklamu na med udělalo Včelpo,čtenáři bulváru a diváci jedné komerční televize vidí ve všem českém medu antibiotika,a jak si prý dovolujem říct takovou nestydatou cenu....

S pozdravem Pavel
Jednoznačně dotace,bohužel u nás nevidím jediný spolek,kterému by vadily. Všem jen vadí,že si na nich mastí kapsy ti druzí.Dodgy
Víťo, tu nemůžu souhlasit. Možná to tak chceš vidět, neb si na takový model (tedy že když někdo nějaký dotační systém kritizuje, je to proto, že by si "s dovolením také vzal ...") zvyklý. A to si musíš vyřešit sám, to za Tebe nikdo neudělá.
Navíc problém nestojí v rovině vadí - nevadí, to je snad zřejmé.
Znám více subjektů, které jsou připraveny fungovat bez dotací, pokud by nebyly. Některé už tak dávno fungují.
A znám subjekty, které své výhrady k nim, jak systémové, tak dílčí, týkající se jejich směrování či kontroly, chtějí řešit s poskytovatelem - státní správou.
Obvyklým výsledkem je pak článek ve Včelařství o tom, kdo chce vzít drobným českým včelařům jejich zasloužené stokoruny ...
Osobně: včelařím z principu bez dotací, ale pokud pořádám nějakou vzdělávací akci (tedy jsem přesvědčen o její kvalitě), dotace mi umožní ji usppřádat za snadnějších podmínek. Ale kdyby nebyla, poradíme si i bez ní.
Jiří
Prečo predávať Český med? Predávajte regionálne názvy. Ja nepredávam Slovenský med. Keď už, tak Oravský med resp. med z oravských lesov a hôr. Slovenského medu je všade kopa. Je marketingovo nezaujímavý.
Dobře tedy. Otočme to a ptám se tedy: co se Svazu za posledních deset let za tu miliardu od státu skutečně podařilo, na co by mohl být hrdý?
Nasr.t spoustu lidí.Dodgy
Postupně ničit dobrou značku Český med .....
.... hlavně když se chtějí z ničeho vylhat.
PN.
Bohužel ty peníze dokázaly probudit vychcanost a zdání, že pečený holuby lítají do huby.

Zašlapaly zdraví rozum úspěšně pokřivily včelaření a devastují genetiku včel.Sad
A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci!
Jsem zvědavý kolik stránek zabere toto téma než příjde na pachatele? Huh

Než se Vám to všem podaří, dám citaci části z otázek, ale doporučuji přečíst celý článek.
Citace:... Následně se mladík zeptal: „Pane, existuje zlo?“

Tentokrát profesor nejistě odpověděl: „Samozřejmě, vidíme to každý den, brutalita ve vztazích mezi lidmi, trestné činy, násilí, všechno toto není nic jiného než projev zla.“

Na to student odpověděl: „Zlo neexistuje, pane. Zlo je jen nepřítomnost dobra, tedy nepřítomnost Boha. Zlo je výsledek nepřítomnosti lásky v srdci člověka. Zlo přichází tak, jako když přichází tma, nebo chlad – tedy v nepřítomnosti světla, tepla a lásky.“

Profesor si sedl.

Ten student se jmenoval Albert Einstein.
Táto téma nemá hlavu a ani pätu mala by sa uzamknúť.Cool
Proto je třeba tříbit názory a umět rozlišovat dobro a zlo. Mnozí ze zde přítomných v dobré víře považují mnohá zla, tvářící se svým pozlátkem jak dobro, za dobro a naopak mnohá dobra, často cesty trnité, za zlo. Zlo je velmi vynalézavé a má tisíce blažených podob. Proto máme rozum, abychom ho vždy používali a díky němu rozlišovali a domýšleli. Proto se sdružujeme, abychom si zkušenosti sdělovali.
Ta poslední věta.....Surprised Kdyby si 55.000 lidí sdělovalo zkušenosti....tak "zítra znamená již včera"....Big GrinBig GrinBig Grin ....Většina se združuje aby jí bylo sděleno!
Jsou tací, co se sdružují za účelem sdílení dobra, jsou také tací, co se cílevědomě sdružují za účelem páchání zla. Člověk sám samotinký spoléhající pouze na sebe to má v životě velmi těžké.
Ještě bych rád řekl to, že všichni jsme chybující, všichni do jisté míry pácháme zlo ale je zásadní rozdíl v tom, o co se snažíme, jakým směrem chceme jít.
Včelárom najviac škodia včelári.
Bohužel, Gaussova křivka je neúprosná. I na ose aktivity a pasivity. Pak stačí když těch pár aktivních na této ose se nachází na některém konci osy - altruista - egoista a celé to pak jede na tu stranu.
A pokud v některém souboru probíhá dlouhodobá selekce na tučnou návnadu, je skoro předurčené, jaká skupina bude v té aktivní části co pak s těmi pasívními obvykle oře ve svůj prospěch a ti zapřažení ještě mají dobrý pocit, že dobře táhnou. A dobře jim tak. Cool
Stran: 1 2
Referenční URL's