Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Truhlářství Švec - Vysočina
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím pánové, jelikož pendluji mezi nemocnicí a barákem, tak opět nestihnu připravit vše potřebné na novou sezónu. Nezkoušeli jste někdo firmu, která inzerovala v posledních dvou MV? Ceny se nezdají špatné a mám to kousek.
Více na http://www.truhlarstvisvec.com/shop/
Díky za případné reference.
PN.
rámky jsou ze smrku.......proto ta cena....
Jestli jsou sbité, tak to snad neva. Mně to bylo jedno, hlavně když byly vydrátkované. Smile Ale s tímto výrobcem nemám zkušenosti.
Tady na třetí fotce má otočené boční loučky, nebo špatně chápu:
http://www.truhlarstvisvec.com/shop/37-r...nn-11.html

Mně vadíí ta slabá horní loučka. Ale to je věc vkusu a zvyku.
Ano, ty¨boční loučky jsou otočené, asi to při focení někomu uniklo. Včelař to jistě pochopí, na funkci to nemá vliv.
Výhoda tohoto výrobce je, že má dost zboží na skladě a co nemá, je schopen cca do týdne dodat z rozpracovaných polotovarů. Takže odpadá dlouhé čekání, které je běžné u jiných výrobců.
Já nepochopil jak silné má horní loučky. Proto jsem nad tím marně nad obrázky koumal. Pokud toto čtou i jiní výrobci, tak by měli vědět že pokud nejsou přesně podle výkresu třeba Boháč-PSNV tak by měli uvést trochu víc informací.
Průřez horní a dolní loučyy, způsob čepování atd.
Předejdou zklamáním. Hlavně u začátečníků.
My otrlí už dopředu vyjednáváme provedení, protože lidová kreativita se zlepšovatelským hnutím a úsporama je to nejhorší co může standartizaci potkat.
Smrk mi nevadí, ten používám od začátku včelaření a to cca 30 let. Dnes to jde sponkovačkou raz-dva a nic se neštípe.
Slabé loučky si dělám také, dříve 14, dnes 10 a neměl jsem s tím žádný problém a to mám cca 50 včelstev Lang 3/4.
Možná by bylo vhodné nějaké foto z úhlu, ale i koumák Karel na to přijde Smile .
Pokud mě nechají páni doktoři ještě pár dní doma, tak se tam podívám. Myslím, že bude domluva dobrá pokud budu chtít standartní provedení. Ale bude i trošku jiná cena - je to i o tom množství.
No a Karlova standartizace? I když jsem zakládající člen PSNV, tak na úpravách nic špatného nevidím, pokud to není v těch hlavních rozměrech. Velikost nástavků ..... délka rámku ........., ty rozměry snad každý chápe. Pokud je to pouze síla horní loučky, tak mi je to fuk.

Karle, ty taky moc standartizaci nedodržuješ Smile . Langa na 12 rámků? Výška rámků v plodišti? A co ty tvoje plastové rámky, mají horní loučku 19 mm?? Asi ne Smile . Je to možná i o zkoušení, třeba nějakou výhodu najdeš, jako u toho plastu co má horní loučku moooc slabou.
Já zase ten plast nemusím. Tedy pokud chcu ten přírodní produkt. Pokud se tam dostanu, tak dám vědět.
PN.
Většina výrobců uvádí pouze základní rozměry A x B (xC), někdy materiál a cenu. Tady vidím informací docela dost, nabízí výrobky smontované i v demontu, různé materiály zasíťování u varroadna, dostupnost ... Podle mě dobrý.
Ať se Pedro daří.

Já jen upozornil, že by to měli výrobci uvádět. Tedy pokud to nedělají podle std. výkresu.
Já si s dodavatelem vždy dohodnu odchylky, ale když nepočítám L1/2 tak nakupuji co nejvíc shodný materiál.
Udělám tady reklamu třeba nastavky.cz, Kotrla, Jaša. Pokud od nich nakoupí někdo standard pak se nechá někde zlákat a netuší že pod pojmem Lang se schová i horní loučka 25x10 (což není o tomto eshopu) a na tupo sbíjené tak pak může být rozmrzelý.

Ať si každý koupí co mu vyhovuje, jen jsem upozornil, že pro prodávající na internetu by bylo lepší napsat do nabídky rozměry.
Počet a délku sponek, dírek atd.



No vidíte že to jde. A pak že VF nikdo nečteSmile
http://www.truhlarstvisvec.com/shop/37-r...nn-11.html
Byl jsem od Karla tak nakopnutý, že jsem tam zajel. Byl jsem o vycházce vyměnit olej v autě a pak se vydal zkontrolovat "novou" výrobnu.
Vybavení mají velmi dobré, spíše suprové, asi by jiní výrobci co znám mohli i trošku závidět. Ale jen o zařízení to není, hlavní je používání hlavy. Pánové (otec a syn) ustoupili snad jen ze síly horní loučky. Na stránkách to mají popsané viz. informace Jendy Havelky. Možná by to bylo dobré zdůraznit výše, neboť na spodní tabulku již někteří nedojdou. Všechny upozornění Karla jsem jim sdělil, i to foto z jiného úhlu.
Zdá se, že s nimi bude domluva a ochota dobrá. Vše mají v rozjezdu, neboť se nevěnují jen úlům, ale i výrobě pro jiné prům. firmy (takže mají i CNC frézu). Mezi pomocníky (dozor) mají dva včelaře (jeden je i snad větší chovatel matek ??? a dělá jim web).

Na Langa mají většinou vše skladem (pro všechny výšky), také záleží na sezóně. Na Adamce takový sklad prozatím nemají, ale snad se chystá.
Na dílně měli připravené nástavky 39x24 na parafín cca 80ks. Dále rámky cca 2000ks na drátkování pro Luboše Noska (viz. MV + LŠ Lhotka).
S Lubošem se znám, v sobotu byl na návštěvě a má na 2016 oddělky vyprodané. Nevím co s tím lidi dělají, to ti organizovaní mají takové úhyny???
Jo a na konci roku dělali i sérii komplet optimalů, takže i to svědčí o ochotě změn a dohody.
Za mou osobu dobrý, třeba i někdo jiný podá další reference.

Ještě pro Karla. Až budu doma, tak si u nich objednáš a přijedeš na návštěvu (cestou zpět si zboží vyzvedneš). Pokecáme o medovině (i ty naše nerez nádrže ti ukážu Smile ) a filtrování medoviny, neboť na semináři ve Zbýšově se to nestihlo. To jsi se začal věnovat pivču Smile a pak trsání s holkama Smile. No, já byl stejně unavený a šel spát.
PN.
Pedro, někdy zajdu a rád, ale asi ne kvůli rámkům. Wink
To by mě to museli spálit všecno do mrtě a na dvakrát (a byl bych milonář) abych musel ještě něco kupovat.
Já mám ještě balíky kompletovaných rámků a u 1/1 i vydrátkovaných. Myslím drátkované byly ještě pod dvacet, no nekup to když je to tak levný. Smile

A kolem baráku tolik materiálu, že bych mohl i po třetí začít. Bobr dosvědčí, odvážel si přebytečnou lípu co nikdo jiný z VF nechtěl. Smile
Zásoby z dob kdy mi hrozilo podnikání ve včelařině. Smile
Zdar, k tématu truhlářství Švec mohu něco málo přisypat pánové. Jsem zadavatel zakázky Optimal z loňského roku a nemohu konstatovat nic jiného, než naprostou spokojenost. Vysoké řemeslné zpracování.(nechal jsem si již párkrát něco všude možně vyrobit, dodnes se s tím peru a snad z toho mám i trauma)
Dost srandiček, Švecové nejsou chyba. P.S. Chystám se u nich na parafín.
Referenční URL's