20.02.2016, 20:47
20.02.2016, 21:03
Bod topenia a aj rezom, iná štruktúra - krehkosť. Čo sa chystáš pančovať?
Parafín 34 -56C
Vosk 62 - 65C
Keď je hodne parafínu v medzistienkach tak to včely vyhryzujú.
Parafín 34 -56C
Vosk 62 - 65C
Keď je hodne parafínu v medzistienkach tak to včely vyhryzujú.
20.02.2016, 21:20
Nechcem pančovať. Len mám podozrenie.
Vosk mi robí na spodku puku asi centimetrové bledé bubliny a aj dno hrnca zostáva potiahnuté pol milimetra hrubím filmom vosku
Doteraz som voštiny tavil iba v slnečnom tavidle ...
Vosk mi robí na spodku puku asi centimetrové bledé bubliny a aj dno hrnca zostáva potiahnuté pol milimetra hrubím filmom vosku
Doteraz som voštiny tavil iba v slnečnom tavidle ...
20.02.2016, 21:47
(20.02.2016 20:47)misan napsal(a): [ -> ]Dá sa poznať že bol vosk na medzisteny pančovaný parafínom?
do roztopeného vosku namoč koniec teplomera,vytiahni a nechaj zatuhnúť..potom ponor do vody,začni ju zohrievať a sleduj pri akej teplote"zlezie"vosková čiapočka z teplomera dole..
20.02.2016, 22:13
Co jsem slyšel, tak už je v nabídce dodavatelů parafín, který má stejnou teplotu tání, jako včelí vosk
20.02.2016, 22:34
Tak teplota nepotvrdila moje podozrenie.
Už mám vodu 580 C a neuvolnila sa z vosku žiadna bublina tekutého vosku, len vosk mäkne (teplomér mám len do 650 C a nechcem ho roztrhnúť).
Už mám vodu 580 C a neuvolnila sa z vosku žiadna bublina tekutého vosku, len vosk mäkne (teplomér mám len do 650 C a nechcem ho roztrhnúť).