Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Med s peľom.
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Na smímke je med pastovaný, repka +min. modřinová medovica. Do takého som namiešal peľ.
Druh peľu: Faceliový, slepí mak, ohnica. Je to veľmi chutné, príchuť temer jak kakavo. Nie je ešte celkom rozpustený peľ ale to idem darovať mojim dvom priateľkám zajtra. Cool

[Obrázky: WP_20160714_22_21_41_ev2_Pro.jpg]

[Obrázky: WP_20160714_22_20_46_ev1_Pro.jpg]
Aspoň ten názov vlákna napíš správne "s kým, s čím" "S"!
Včera som bol na považí, už som ziskal objednávku na pastovaný med s peľom, 500 pohárov 720ml a 800 pohárov 375ml. Bude to zaujímavý biznis. Cool
(14.07.2016 22:45)Merkuri napsal(a): [ -> ]Na smímke je med pastovaný, repka +min. modřinová medovica. Do takého som namiešal peľ.
Druh peľu: Faceliový, slepí mak, ohnica. Je to veľmi chutné, príchuť temer jak kakavo. Nie je ešte celkom rozpustený peľ ale to idem darovať mojim dvom priateľkám zajtra. Cool

[Obrázky: WP_20160714_22_21_41_ev2_Pro.jpg]

[Obrázky: WP_20160714_22_20_46_ev1_Pro.jpg]

Podľa vyhlášky o mede sa do medu ani z medu nesmie nič pridávať ani odoberať...
Ak sa tak stane,hotový produkt nemôže mať názov med.Musí sa pomenovať inak ako med a v popise na etikete uviesť,čím bol med fortifikovaný.
Na takýto výrobok musí byť schválená prevádzka od ŠVPS.
Ďalej,tento výrobok obsahuje surový obnôžkový peľ,ktorý nemá žiadnu výživovú hodnotu,pretože peľ ak neprejde fermentáciou,žalúdočné kyseliny ho nedokážu rozložiť tak,aby bola nejaká výťažnosť a tým aj osoh pre organizmus.
Proste peľ len prejde tráviacim traktom...
Iné je to s plástovým peľom- perga,kde si ho včely pripravili a prešiel fermentáciou,alebo umelou fermentáciou.
Pyl s medem??Tongue
A zajtra ide do pohárov po 7 mesiacov v nádobach.
[Obrázky: WP-20220207-16-44-44-Pro.jpg]
Referenční URL's