Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Pražská včelařská setkávání 2016/2017 - diskuse
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Milan mě předešel o prsa (moje Wink ). Dovolám si ještě doplnit.
PVS poběží letos ve dvou řadách. Jednou bude řada pro veřejnost, tou druhou řada odborná - pro včelaře.
Řada pro veřejnost bude v pražské Městské knihovně. Nabídla nám velmi dobré podmínky, ale jejím požadavkem bylo, aby šlo o témata určená pro veřejnost. Našli jsme taková a nabídku přijali, protože během letošního jara a léta jsme na různých akcích a přímo na stáncích poznali v kontaktu s lidmi, jaký hlad zatím nevčelařící veřejnosti je po tématech jako život včel, produkty jejich píle, konsekvence směrem ku pastvě pro opylovatele a ku péči o tuto pastvu pro ně. Témata jsme našli, lektory také.
Řada pro včelaře bude nadále v Dejvicích na Elektrotechnické fakultě. Rýsují se hodně zajímavá témata. Brzy budou veřejně známa min. na webu PSNV, ale jistě i jinde.
Takže tuto pozvánku berte jako ochutnávku. Kdo nebyl na podobném tématu s těmito lektory vloni v říjnu, bude vítán. Kdo bude chtít pozvat kamarády, spřízněné duše, rodinu etc., tomu patří dík a nebude zklamán. Přednáška bude sice zaměřena populárněji, ale stále se potkáte se světově uznávaným odborníkem a s neskutečně krásnými fotkami. A k tomu bude samozřejmě patřit diskuse o souvislostech.
Jiří
Výše uvedené patří k Milanově příspěvku v kalendáři akcí: http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Prazsk...#pid157097
Děkuju PetroviM za přesunutí mnou nesprávně lokalizovaného příspěvku. Big Grin
Jiří
Ahoj lidicky,

neslo by nekdy neco taky naplanovat na vikend? Takhle mi co pracujem daleko a jsme cely tyden pryc, nemame jedinou sanci... Jedine, kdybychom si to zorganizovali sami pro sebe, jak rikal Milan, to je pak ucast 100% Smile
Krasny vikend preji!
Honza
Ahoj, Honzo,
jj, vloni to byly soboty, tentokrát to asi budou večery všedních dnů. Na víkendy je naplánována spousta dalších akcí. A k tomu ještě víc než 3/4 týmu (vlastně celá pražská kavárna Sicily Big Grin) budou jezdit studovat nebo učit do Blatné, což je pátek - sobota - neděle.
Ale nezoufej, něco se plánuje myslím (nezaručuju), pokud vím, v listopadu v Plzni (neděle). A taky tam bude v lednu celodenní seminář s hlavním tématem vosk, rovněž o víkendu.
Přijeďte i na VMS do Brna (asi 1. neděli v lednu).
Jiří
Ahoj Jirko,

diky za typy! Az budes mit presny termin te Plzne, dej vedet prosim...

Jinak VMS Brno-urcite krasna akce, ale pro mne po celotydennich 3.500 km dalsich 400 tam a 400 zpatky a od pondeli na novo.. To uz jsem ale uvazoval chvilku i o tech Hrancicich Wink..
Honza
Ahoj, pro Tebe by byla blíž spíš Blatná.
Ale to je dlouhodobá záležitost (2 roky, víkend měsíčně plus praxe u včel, psaní práce, obhajoby, spec. semináře ... Ale dostaneš výuční list ...
Časem se zeptej Milana, Mlhoše a dalších.
Vloni byl na Domažlicku celodenní seminář. Možná kolegové uvažují o vytvoření tradice ...
Doporučuju utrhnout se na jeden víkend na kurs o nemocech včel MVDr. Z. Klímy (střídá se Blatná nebo Brno, info bude na webu PSNV).
Pro mě to bylo velice přínosné. Přelomové. A to Ti jistě potvrdí i řada dalších kolegyň či kolegů zde na VF. Že, Maky? Big Grin
Tu Plzeň sem jistě dají organizátoři brzy.
Jiří
Už je to i na webu Městské knihovny Praha.
Zkuste pozvat i (zatím) nevčelařící kamrády, kamarádky, přítelkyně i přátele.
S díky
Jiří
Základní zatím informace o PVS 2016/17 už je na webu PSNV-CZ.
Ladíme v pražských kavárnách Wink detaily, přesné názvy přednášek, annotace k nim a profily lektorů.
Brzy to budeme mít pohromadě a bude plakátek i formality stran registrace. Vše bude opět na webu PSNV. Dáme vědět.
Nebojte se přijít i s kamarády ten příští čtvrtek na první setkání pro veřejnost, bude to hodně zajímavé, bude tam vše, co tam být má, jen podané tak, aby to zaujalo i ty, kteří sledují širší souvislosti.
Jiří
A když už budete u té kávy, tak doladíte i Pražské včelařské povstání?
Asertivec a tolerant a vítač či Tibeťan ve mně by řekl, že Pražské včelařské narovnání.
Ale trockista a permanentní revolucionář ve mně je stále nepokojný a nesmířený. Tak možná i 1. Pražskou včelařskou defenestraci ... Big Grin
Jiří
první přednáška ve čtvrtek 26.10. OD 18.00 místo ČVUT FEL OD 18.00

obsah:
zdraví včel z komplexního pohledu - co je největší problém pro "české" včely současnosti a co je nebezpečí do budoucnosti, nové poznatky o chorobách včel jako aktuálně významné hnilobě včelího plodu a moru včelího plodu. Dále bude přednáška věnována nebezpečí vzniku rezistence Varroa k přípravkům či oslabení včelstev vlivem používání pesticidů.

Přednášející:
RNDr. Tomáš Erban, PhD.
je absolventem magisterského studia biologie-chemie a doktorského studia v oboru zoologie na Přírodovědecké Fakultě Univerzity Karlovy. Od roku 2007 pracuje jako výzkumný pracovník ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby, v. v. i., vede proteomickou laboratoř.

těšíme se na vaší účast, internetové přihlášení bude k dispozici tento týden.
Koukám do klandáře a čtvrtek je 27.10
ano chyba je to 27.10 děkuji za upozorněníSmile
Celkový program cyklu najdete ode dneška na webu PSNV-CZ. Annotace na jednotlivé přednášky budou podrobnější, představí lektory a přiblíží téma a obsah přednášky. Na tu první bude annotace na světě dřív než brzy ... Big Grin
Všichni jsou srdečně zváni!
Za tým organizátorů
Jiří
Annotace na 1. přednášku je v příloze. Jinak ji samozřejmě lze rozkliknout ve webovém odkazu pod 1. přednáškou.
Pokud chcete pomoci, dávejte, prosíme, dál.
S díky
Jiří
Pokud zítra dorazíte, budete vítáni, i když jste se nestačili zaregistrovat přes formulář. Cestu do posluchárny v budově fakulty najdete, ošipkujeme ji.
Bude pár věcí také na prodej, něco z nové produkce i na ukázku. A zbrusu nové včelařské kalendáře z dílny PSNV budou samozřejmě zdarma. A pro dámy a děcka také návod, jak si uháčkovat včelku. S tím ale, že na příští setkání budou muset přinést splněný domácí úkol ...
Jistě nikdo nepochybuje, že dorazí také viry, kleštíci. A účast přislíbil i tau fluvalinát ... Big Grin
Podrobnosti: http://www.psnv.cz/index.php?option=com_kurzy&task=pvs
Těšíme se na Vás!
Za tým organizátorů
Jiří
pár fotek s akce i na ERBANOVO šílené vědecké grafy došloBig GrinBig GrinBig Grin


[Obrázky: WP_20161027_001.jpg] [Obrázky: WP_20161027_002.jpg] [Obrázky: WP_20161027_003.jpg] [Obrázky: WP_20161027_004.jpg] [Obrázky: WP_20161027_005.jpg] [Obrázky: WP_20161027_005.jpg] [Obrázky: WP_20161027_006.jpg] [Obrázky: WP_20161027_007.jpg] [Obrázky: WP_20161027_008.jpg] [Obrázky: WP_20161027_009.jpg]
Ale u piva bylo fajn! Plzeň klouzala volátkem tak hladce! Zdraví R. S.
Kolegyně, kolegové,
do kalendáře sem na VF jsem dal pozvánku na 2. setkání z letošní řady PVS. Ještě bych k tomu něco rád dodal na vysvětlenou.
Kolegu Víta Maradu jsme pozvali záměrně, protože má zkušenosti jak z tuzemska, tak ze sousedního Rakouska. Věřím, že to bude dobré srovnání, to také bude záviset na tom, co budou účastníci chtít vědět.
Navíc jistě většina z Vás zná jeho poznatky o MVP na Hodonínsku ...
Využili jsme také nabídku Ing. Karáska na presentaci úlových vah, protože nám to přišlo jako užitečné pro praxi, která má stále více příznivců.
Začneme úlovými váhami (cca 30 minut), pak bude následovat přednáška kolegy Marady.
Věříme, že bude k oběma tématům zajímavá a pro Vás přínosná debata.
Systém přihlašování je nezměněn, stále přes formulář na webu PSNV-CZ, můžete přijít samozřejmě i bez toho, ale pak negarantujeme židli a bude to bez slevy. Podle registrací se rozhodneme, do které posluchárny půjdeme, proto, prosíme, dejte přes formulář raději vědět, abychom se mohli rozhodnout (jde o podstatný rozdíl v nájmu za prostor). Přihlašování přes formulář se uzavírá 48 hodin před akcí.
Přikládám sem také podrobnou annotaci k této přednášce. Lze ji samozřejmě stáhnout i z celkového programu na webu.
Pokud se rozhodnete dát ji dál, budeme rádi. A díky za to.
Jiří
Kolegyně, kolegové,
zkusili jsme upachtit (moc to ještě neumím) pro PVS i vlastní Facebook.
Slibujeme si od toho cílenou komunikaci o tématech, ohlasech, lektorech, prostě zpětnou vazbu od těch, kteří mají zájem. Protože pro ně to vlastně existuje a se připravuje ...
Najdete na něm hnedka pozvánku na čtvrteční setkání.
Byli bychom rádi, kdyby okolo toho všeho vznikla otevřená komunita, která povede debatu o tom, co považujete za dobré či ne-dobré. Pro nás chovatele, pro obor ...
Budeme vděčni za ohlasy a věcnou debatu ... Spíš tam, než tady, protože tu je to už spíš jen o informacích ... Kavárna ani hospůdka se (jasně) nevylučují ... Big Grin
Jiří
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's