Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Čerpadlo na med
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Neviete mi poradiť ohľadom čerpadla na med: typ, primeraný výkon, optimálna cena, predajca a hlavne skúsenosti z praxe do prevádzky na 100 včelstiev.
Podívej se na tohle http://jjvcela.sweb.cz/Cerpadlo_soubory/Cerpadlo.htm
, třeba Ti to bude k něčemu.
Je to určitě pokrok, hlavně míň dřiny a hlavně čisto, ale docela rámus od pohonu.

Má někdo nějaké jiné čerpadlo nyní v provozu a odzkoušené?
Preferuji něco se sací hadicí, ponorné se musí držet, padají atd.
Díky.
Čerpadlo Liveani minor už nějaký pátek používám, ale na čerpání medu od medometu do čeřící nádoby se mi moc neosvědčilo. Celkově bojuju s praskajícími lopatkami u rotoru z neoprénu. U vyčeřeného medu, který je zahřátý není problém, ale pokud je med na cca 20-30st. a pln nečistot od odvíčkovače, tak je s tím trochu problém. Nemáte někdo zkušenost se zubovým či vřtenovým čerpadlem?
Mohl by mi někdo poradit, jaké čerpadlo na med. Já jsem se koukal na Lysoně.
http://vast-oil.lyson.cz/zarizeni-pro-pr...-380v.html
Máte s ním někdo zkušenosti?
Čerpadlo na med, které v pohodě umí i pastovej med. Kdybych to dnes v Nepomuku neviděl, nevěřil bych.
[Obrázky: P_20180324_145440.jpg]
Co je to za typ, případně odkaz na výrobce? Díky.
Jirka Přeslička Strakonice
To mě taky moc zajímá.Je vidět že to má frekvenční měnič, převodovku do pomala a zajímalo by mě zda má čerpadlo ozubená kola.Kde se to dá vidět, koupit?
Čerpá to i sotva tekoucí zkrystalizovaný med, ozubená kolečka to nemá, rotuje v tom unášená lopatka a koupíš to u Přesličky.
Na to čerpadlo mám odkaz do zahraničí. https://wilara.lt/de/parduotuve/verdraen...onig-ml60/
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nezná nějaký kontakt na výrobce té lamelové "čerpací jednotky". Nevím vlastně přesně, jak se tomu říká,... ale je to ta část, která čerpá med bez motoru. Motor a převod bych si rád dodělal. Jde mi o to, že regulace otáček motoru je sice dobrá, ale díky nízkým otáčkám neuchladí motor. Navíc potřebuji trochu výkon. Mám jedno čerpadlo od Říhy. Děkuji za jakýkoli nápad nebo nasměrování na výrobce.... popř. jak se tomu vlastně říká.
Motory které jsou řízeny frekvenčním měníčem v malých otačkách neochladí ventilator na hřídeli motoru. Pro takové motory se na chlazení motoru přidá ventilátor nezavislý va otačkách motoru,který motor dostatečně ochladí.


Ať se daří Zdeněk
Já jsem koupil kompletní čerpadlo tady. Je možno poptat se i tady. Třeba budou mít tu část, co sháníte jako náhradní díl. Anebo poradí.
Toto čerpadlo jsem u nich letos kupoval, mají v popisu použití na med. Když dorazil dobře tekutý med hadicí do těla čerpadla, došlo hned k trápení motoru až jsem ho musel vypnout, jinak by se spálil motor. Naštěstí jejich přístup s vrácením zboží byl výborný. Přijel si osobně jejich svoz a vrátili peníze hned druhý den.

https://www.vinarskyraj.cz/katalog/skliz...-20-hp-0-8

Kdo to myslí s čerpáním medu vážně, musí si o hodně více připlatit. Tady se pak bavíme o 40tis. a více.
Mohu nabídnout čerpadlo na med použité šnekové na 380V celkem levně.
Zubačku na přímý pohon použít na med je opravdu hazard. Tam by měly být ot. tak 1:10 a zubačka ve stejném poměru větší asi toto.
Já bych ale doporučil spíše vřetenové čerpadlo, asi něco takového.
Já si postavil před 4 roky od tehle firmy: https://www.liverani.cz/cz/cerpadla-s-vo...m-hridele. Konkrétně tohle čerpadlo: 40 S/P MINOR
Včetně nového motoru 400V 1500W 800ot + nových řemenic, vozíku, el. zapojení včetně možnosti ovládání čerpadla pomoci plováků pro min. a max. hladinu to vyšlo na 25300Kč
(08.11.2021 20:22)TomasoFernando napsal(a): [ -> ]Toto čerpadlo jsem u nich letos kupoval, mají v popisu použití na med. Když dorazil dobře tekutý med hadicí do těla čerpadla, došlo hned k trápení motoru až jsem ho musel vypnout, jinak by se spálil motor. Naštěstí jejich přístup s vrácením zboží byl výborný. Přijel si osobně jejich svoz a vrátili peníze hned druhý den.

https://www.vinarskyraj.cz/katalog/skliz...-20-hp-0-8

Kdo to myslí s čerpáním medu vážně, musí si o hodně více připlatit. Tady se pak bavíme o 40tis. a více.

Ahoj,prosim ta akej teploty med si tym skusal precerpat ?
Stran: 1 2
Referenční URL's