Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výnos medu z řepky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím všechny,letos budu poprvé kočovat k řepce.Chtěl jsem se vás zeptat,jaký je průměrný výnos medu za dobu kvetení řepky.Mám úly 39x24. Děkuji.
Záleží také na počasí. V loni jsme byli 500m od lánu a na plástech to nebylo poznat. To co přinesly, stačíly spotřebovat. Ale to nebylo na jaře u nás nic, pampeliška, ovoc.stromy. Známý byl před léty 10m od 3km lánu řepky a měl výnos 100-120kg. Druhý rok mu vše spálili na mor. Nás zase zachránila medovice, která jiné roky nebyla. Ze své zkušenosti vím, že pokud jde o cokoli živého, nemá smysl si něco plánovat, nebo očekávat.
Děkuji za vaši odpověď. Zajímaly by mě i zkušenosti ostatních včelařů.
Existuje někde tabulka,kde je popsán výnos i u ostatních plodin?
Děkuji.
Někde tabulku mám jen jsou tam průměrné výnosy z ha.určitých plodin samozřejmě medu.Myslím že u některých jsou tam dokonce uváděny i rozdíly kdy byla přisunuta včelstva a kdy né. Pokusím se pohledt.
Bude-li sucho, je skoro lepší ušetřit za naftu a čas ... Undecided
lehce OT, ale existují nějaké tabulky kolik včelstev je vhodný pro řepku, slunečnicni, sady (jabloň, atp) bráno třeba průměrně na hetkar, či jinou podobnou velikost.

A druhák - podobné tabulky které říkají jaký vliv má včestvo na danou plodinu, průměrný procentuální nárost, atp.

děkuji
A to je otázka, nebo konstatování?
jo to je otázka, jestli něco takového existuje a kde to případně najdu, strejda google moc nepomohl tak zkouší tady Smile
Myslím, že je to tu ve vláknu včelařské rostliny.
Rok 2011 - 63kg, Rok 2012 - 40kg, Rok 2013 - 13kg(dlhá zima), Rok 2014 - ? Smile
(26.04.2014 0:20)Orxion napsal(a): [ -> ]lehce OT, ale existují nějaké tabulky kolik včelstev je vhodný pro řepku, slunečnicni, sady (jabloň, atp) bráno třeba průměrně na hetkar, či jinou podobnou velikost.

A druhák - podobné tabulky které říkají jaký vliv má včestvo na danou plodinu, průměrný procentuální nárost, atp.

děkuji

4 včelstvá/ha (repka,slnečnica)
Co píšou a volají kolegové s řepkou v doletu (ne jejich, včel ... Big Grin), tak se zdá, že letošní výnos z řepky bude takový, jaký už léta nikdo nepamatuje. Pokud se tedy nezkazí počasí. Takže přepíšeme dějiny?Surprised
Jiří
Když začne řepka tak se to plní Big Grin
Referenční URL's