Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kurz včelaření pro začátečníky - Bučovice
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli byl někdo na kurzu včelaření pro začátečníky u p. Sedláčka v Bučovicích?! Jaké jsou vaše dojmy? Přineslo Vám to něco? Má to smysl?

Za Vaše odpovědi předem děkuji. Každopádně se tam chystám, tak Vám pak poreferuji. Wink
Tak mi to bohužel nevyšlo a na kurz jsem se nedostal. Sad Dostal sem rýmečku a hold to nešlo. Smile Nikdo z Vás tam nebyl? Pro velký zájem udělali dokonce dva termíny na každou část kurzu, tak mi neříkejte, že tam nakonec nikdo nebyl! Smile
Ahoj, já tam byl. Řekl bych, že pro začínajícího jako jsem já, to bylo zajímavé. Pan Sedláček to umí pěkně podat, takže se tam nenudíš. Jeslti půjdeš na nějaký jiný termín, tak poznáš sám.
Tak sem jel včera přez Bučovice a nemohl sem se nestavit podívat v prodejně pana Sedláčka. Koupil sem pár drobností a paní mi do tažky přihodila letáček, že pořádají nějaké kurzy vzdělávání. Sice už tady takový dotaz je od loňska, ale položím ho znovu. Byl jste tam někdo? Je to o něčem? Má smysl tam jezdit? Nemám to totiž daleko, takže o tom přemýšlím.Confused
Byla jsem tam několikrát, spokojenost. S přístupem p. Sedláčka, množstvím informací.....Doporučuji.
Tak si tady v klidu rozmýšlím, kdy tam pojedu, jestli v pátek, v sobotu, nebo v neděli a kouknul sem na stránky pana Sedláčka a on už je pátek obsazenej a sobota taky. Tak sem se rychle napsal na neděli. Ta je zatím volná.
My už jsme nahlášení na sobotu. Snad vyjde počasí a bude fajn. Těšíme se.
Na kurzy jezdím.Vždy se tam člověk něco zajímavého dozví.Pro začátečníky doporučuju dvojnásob.
Já jsem na kurzu nikdy nebyl, ale na Techagru mě pan Sedláček "ukecal" a tak se vypravím za 14dní v neděli taky podívat, jak to tam vede.. Smile
Jen doufám, že bude lepší počasí než dneska, protože 4 stupně a liják opravdu není počasí na včelaření..
Škoda, že ti to nevyjde v sobotu. Hned by se líp kecalo s někým z Vysočiny.....
Tak jak to vypadalo na kurzu u pana Sedláčka? Je tady někdo, kdo tam byl v pátek, nebo v sobotu? Já jedu zítra a už se těším. Pak napíšu, jak se mi tam líbilo. Wink
Moje aktuální zkušenosti s kurzem u pana Sedláčka zde: http://www.denikvcelare.eu/kurz-nastavko...28-4-2012/

Celkem pozitivní. Když budu mít možnost, tak se budu dalších účastnit, ale vždy už jen k tomu co aktuálně potřebuji. Alespoň v začátcích.
Příspěvky VN a NN plodiště přesunuty do tématu Vysoké x nízké plodiště.
Podělím se i o mojí zkušenost, zúčastnil jsem se nedělního kurzu.
Bylo nás tam 66! a to i pan Sedláček komentoval slovy, že snad tolik lidí tam nikdy neměl, ale že nedokázal zájemcům říci ne. Sál našlapanej k prasknutí naštěstí ten vítr, co vál venku, to docela vyvětral, takže se tam dopoledne dalo vydržet.

Souhlasím s kolegou, že název kurzu mohl být spíše kombinované včelaření, protože oba přednášející mají tuto metodiku zažitou a převážně se věnovali jí. Ale jak bylo řečeno, na farmě využívá téměř všechny dostupné rámkové míry, hlavně tedy z důvodu tvorby oddělků a jejich prodeji. Metodika, kterou přednášel, je s jedním VN, ale pohyblivým, který se v průběhu sezony dostane nahoru a vytočí (teda jestli jsem to správně pochopil, nákresů a šipek bylo na dopoledne dost Smile) Část přednášky pana Sedláčka byla shodná s tou, co přednášel na podzim v Praze na setkání včelařů. Všechno má na svých stránkách, např. tady.

Při každé pauze byl pro nás otevřen i jeho velice dobře zásobený obchod, připravené občerstvení v podobě výborného perníku, nealka, kafe..

Odpolední část se rozdělila na dvě části, zájemci o praktickou včelařinu se vypravili v kloboucích na zahradu a druhá půlka poslouchala pana Ducháče a jeho metodiku. Dokážete si asi představit, jak vypadá 45lidí kolem jednoho otevřeného úlu a kolik lidí asi opravdu vidí "pod ruce mistra" tak, že jim to něco dává. Protože jsem nebyl mezi šťastlivci v první řadě, vrátil jsem se v průběhu do poloprázdného sálu a opravdu si užil povídání pana Ducháče, prokládané fotkami a videi z jeho chovu. Zimování ve 3 nástavcích 39x24, trubčí plod ve stavebním rámku rozvěšuje po stromech, aby si ho mohli ptáci vyzobat atd..
Končili jsme asi v 16:45.

Já jsem to hodnotil velmi pozitivně, za přijatelnou cenu jsem se dozvěděl plno informací, mohli jsme nahlédnout pod pokličku velkého včelařského provozu se vším, co k tomu patří a bylo o nás opravdu královsky postaráno. Uvažuji, že bych za měsíc navštívil i kurz chovu matek.
Abych jen nechválil, největší mínus byl jednoznačně za oběd v blízké restauraci, asi jsem si špatně vybral. Smile
Referenční URL's