Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Prodej medu do zahraničí
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravim, chci se zeptat zda někdo vyvážíte prodávat med do Rakouska?
Slyšel jsem, že je tam po českém medu obrovský zájem, je to pravda?
Zdravím. Záleží na rakouském zákazníkovi. Rakouští včelaři mnohde mají systém tlumení varroózy postaven na organických kyselinách a thymolu a od používání tvrdé syntetické chemie často ustoupili. Samozřejmě, že to také umí marketingově využít. Kamarádka, která v rakousku pracovala, byla v oblasti, kde asi včelaři hodně pracují na osvětě - o českých včelařích a jejich medu tam nebyla právě pro používání "tvrdé" chemie zrovna dobrá pověst. Ale může to být oblast od oblasti - třeba české včelařství někde neznají právě jako konzumenti v českuSmile.
Ahoj, hoci je Rakusko v EU, tak pre dovozcov tam platia rôzne regulácie ako kvóty a clá. Keby bolo Česko v eurozóne, tak by ste to mali ľahšie. Treba si dávať pozor aj na kurzové zmeny. Teraz keď koruna oslabila tak to podporí českých exportérov vyvážať. Treba si to dobre spočítať či sa to oplatí Wink
Zdravím, máte někdo zkušenost s prodejem medu v německých výkupnách? Jsou tam zajímavější ceny oproti průměru v českých? Jaké jsou kladeny podmínky pro výkup? Nemá někdo tip na výkupnu v Bavorsku poblíž hranic na úrovni zhruba Klatov? Google v tomto ohledu zarputile mlčí. Díky.
Tak to se obavam,ze se moc tipu nedozvis.... Smile
Referenční URL's