Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krystalizace medu
Autor Zpráva
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 104
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #1
Krystalizace medu
Kdysi jsem kdesi četl poznámku, že "nízkofrekvenční magnetické pole /0-200kHz/ oddaluje krystalizaci medu" má někdo bližší informace či praktickou zkušenost?

Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
03.01.2010 17:10
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 104
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #2
RE: Krystalizace medu
před uložením tohoto tématu k ledu prosím nově registrované uživatele fóra o případnou odpověď.Díky.

PetrM upravil 26.02.2011 23:42 tento příspěvek z důvodu:

Zbytečná citace odstraněna


Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
26.02.2011 23:15
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
goro Offline
Moderátor
*****
Moderators

Příspěvků: 799
Připojen(a): 23.04.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání

Facebook
Příspěvek: #3
RE: Krystalizace medu
mikrovnná rúra med stekutí ale podľa prednášok v Dole ho okamžite zabíja...
(mikrovlnka funguje na pricípe ohrevu medu pomocou mikrovĺn,mikrovlny sú druhom elektromagnetického žiarenia definovanej frekvencie. V mikrovlnných rúrach sa používa frekvencia 2450 MHz)

zrejme získaš použitím magnetického poľa niečo čo bude sladké a tekuté ale med to už nebude....Confused

Jan
ži a nechaj žiť...
27.02.2011 21:56
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 104
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #4
RE: Krystalizace medu
Ale já uvádím "magnetické pole 0-200kHz" a to je někde jinde než mikrovlnka.
A to mag. pole by mělo oddálit krystalizaci a nikoli ohřívat med.

Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27.02.2011 23:39 od Korous.)
27.02.2011 23:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Tomáš Blecha Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 582
Připojen(a): 03.02.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #5
RE: Krystalizace medu
No mohlo by to fungovat jako ultrazvuk, co rozbiji krystaly..
27.02.2011 23:41
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 104
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #6
RE: Krystalizace medu
Popřemýšlejte někdo,já nejsem zrovna silný v kramflecích, o tom zda by se nedal použít jako zdroj indukční vařič.Ten má kmitočet kolem 25kHz a výkonu asi dost.Nikde se mi nepodařilo objevit nějaké konkretní elektrické schema a nebo to neumím.
Díky.

Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 28.02.2011 0:03 od Korous.)
27.02.2011 23:53
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
donmifo Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 23
Připojen(a): 18.09.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #7
RE: Krystalizace medu
Chlapi, neviete prečo mi med skryštalizoval takýmto spôsobom? Cukor tam byť nemôže, na to som si dal extra pozor. Vo fľaši mám dve vrstvy medu. Jednu viac, druhú menej skryštalizovanú. Med nebol nijakým spôsobom pastovaný, ani miešaný, po vytočení ihneď naliaty do pohárov.
[Obrázky: 20160921_082130.jpg]

[Obrázky: 20160921_082152_1.jpg]
21.09.2016 13:36
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
LPS1 Offline
Member
***

Příspěvků: 200
Připojen(a): 30.10.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #8
RE: Krystalizace medu
Take to mam v nekterych sklenicich. Jedna se o misto s jinym rustem krystalu (velikost ). Vysvetluji si to tim, ze to muze byt jiny med. Nevim jak u tebe, ale mne to nejvice dela smesny jarni kvetovy med. Nic se nekazi, misto nechutna jinak, vse je OK, osobne bych to neresil. Je tez mozne sklenice pozvolna rozpustit a prodat med v tekutem stavu (pokud by to zakaznikum vadilo). Ciste kosmeticka vada...

- Čechoslovák na 37x30, Adamec na 39x24
- 288 m.n.m
- Komplet volná stavba - Stanoviště pole a les
Hlasování: Tom-Z (+1), gusto (+1)
21.09.2016 15:21
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
donmifo Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 23
Připojen(a): 18.09.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #9
RE: Krystalizace medu
Presne tak. Je to jarny med.Nebudem ho nijako rozpustat. Nemam ho vela, necham ho pre seba
21.09.2016 15:46
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
JKL Offline
Moderátor
*****
Moderators

Příspěvků: 4.524
Připojen(a): 07.06.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #10
RE: Krystalizace medu
Již se o tom psalo zde a zde
Někdy po otevření víka sklenice vidíš v povrchu medu malinkatý otvor, kudy se tam ten vzduch dostává.
Je zajímavé, že ten květ mívá tvar podle skládání medu při stáčení - tedy kopíruje vrstvy dle vln při skládání - důkaz, že ani stočený ještě tekutý med není ve sklenici zcela homogenní.
Hlasování: LPS1 (+1)
21.09.2016 15:51
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Prodej medu Jan Pavlů 373 143.657 Včera 16:40
Poslední příspěvek: juryn
  Kvalita medu petrmachac 793 221.101 28.11.2016 11:44
Poslední příspěvek: Mlha
  Skladování medu Jan Pavlů 47 23.028 20.11.2016 18:09
Poslední příspěvek: vlcek
  Kvašení medu Mashe 34 8.711 07.11.2016 19:46
Poslední příspěvek: Merkuri
  Uchování medu - teplota Krolth 7 1.114 31.08.2016 20:54
Poslední příspěvek: Merkuri
  Stáčení medu do sklenic karelretik 35 8.129 23.08.2016 6:27
Poslední příspěvek: Havelka Jan
  Cena medu Havelka Jan 3.635 898.723 19.08.2016 7:26
Poslední příspěvek: Havelka Jan
Wink Kolik jste letos vytočili medu? koubin007 1.505 453.956 08.08.2016 20:54
Poslední příspěvek: papipapi
  Obsah vody v medu PetrM 663 172.175 04.08.2016 14:16
Poslední příspěvek: JAREK255
  Měření vodivosti medu S-ladek 76 23.306 21.07.2016 7:29
Poslední příspěvek: KaJi

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)