Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nefunkční smajlíci
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Zdeněk Brentner mi hlásil nějaké problémy se smajlíkama. Pan Křapka má asi podobné.
Zkoušel jsem prohlížeče Internet Explorer, Firefox i Chrome, ale ve všech jsou smajlíci klikatelní a funkční.
Prosím proto ty, kteří s nimi mají problémy, aby mi sem blíže popsali problém.
Jako velmi důležitou informaci považuji typ a verzi prohlížeče, např. IE9, Firefox 5 apod.
Já hlásím že na Firfoxu mi smajlíci fungují Wink
K-Meleon 1.5.4 funkční.
Moc tomu nerozumím, ale teď jsem prošel pakety a vidím velmi velký provoz po dotazu. Vypadá to, že je někde ve skriptu nastavená prodleva a když se překročí někde časový limit, tak se hromada obrazových paketů zahodí nebo jejnezpracuje prohlížeč. Hlásím, že mi to také nezobrazuje. Dokonce to zobrazí všechny ikony krom jedné. Jde o velmi nepravidelné zobrazování. Včera to jednou po kliku úplně nevzalo ani styl až po f5 se to znovu graficky nahodilo. IE8 Wxph
Opera 11.50 i IE 8 na Win7/64bit normálně funguje vše.
Hromada obrazových paketů se nezahodí, protože pakety nejsou v aplikační vrstvě, router vůbec neví co v paketch je. PHP skriptování funguje trochu jinak a s paketama má pramálo společné.
Většinou je to tak že klient - tj. prohlížeč požádá server o spojení a vygenerování stránky, která je pro každého klienta vlastně jiná, je dána jeho opravněním nastavením atd. Server vygeneruje pro klienta požadovanou stránku a vyzve prohlížeč aby si ji stáhl a zobrazil. Každý prohlížeč to dělá jinak, některé například kontrolují, jestli už některé požadované obrázky nejsou u klienta na PC uloženy v cache a pokud ano tak jen ověří jestli nedošlo k jejich změně a následně je zobrazí z lokálního stroje atd. atd.
Já bych těm co mají problémy doporučil udělat takovou prvotní očistnou mantru - vyzkoušet si stránky zobrazit v jiném prohlížeči. Pokud fungují, je to jasná chyba na straně klienta, je potřeba vymazat všechny cookies a pokud možno i offline obsah prohlížeče, restart a vyzkoušet jestli pomohlo.

Tady jsou dva odkazy na dva smajlíky, schválně, když na ně kliknete , zobrazí se vám smajlíky nebo ne?

http://www.vcelarskeforum.cz/images/smilies/wink.gif
http://www.vcelarskeforum.cz/images/smilies/huh.gif

Dalším kamenem úrazu často může být systém filtrování reklamy = zkontrolovat jestli náhodou lokace s obrázky není blokována filtrem reklamy.

Snad se admin nebude zlobit že jsem mu trochu zafušoval do řemesla Smile
Já, ve svém věku, jsem počítačový analfabet. Dokážu "kreténa" zapnout, napsat email, vést si účetnictví. Z toho co jsi napsal, jsem pochopil, že jsem na tom ještě hůř než jsem si myslel sám o sobě. S problémy otravuji Petra. Jó a smajlíci se mi po kliknutí nezobrazují.
není potřba se nějak shazovat, pro mě je to zase obživa, takže mluvím možná trochu nesrozumitelně.
Říkáte že se vám po klinkutí na ty odkazy nezobrazí smajlíky, ale něco se stane, Co? popište to. Zobrazí to něco? (třeba křížek, nebo prázdnej čtvereček), nebo to napíše nějakou chybu? nebo se prostě jen spustí načítání stránky a neděje se nic?
Neschazuji se, jen konstatuji, že jsem blb a nestydím se zato. Pořád lepší než dělat chytrýho a ostatní příjdou nato, co jsi zač. Špatně jsem se vyjádřil. Po odkliknutí odkazu se mi zobrazí stánka. Se smajlíky, jeden ze mě má srandu a druhý vyjadřuje mou náladu.Big Grin Víc nic. Přesto děkuji za nabídnutou pomoc.
Vlasatej: Vůbec nevadí, když se k tomu vyjádří i někdo jiný. Jedině dobře! Smile

Zdeněk: kliknutím na smajlíka nebo na odkaz [více]? Zkus mi prosím poslat sejmutou obrazovku viz. FAQ - Nápověda > Snímek obrazovky - PrintScreen.
To že se Vám smajlíci načtou znamená, že nemáte blokovány obrázky. To je dobré. Teď ještě povězte, jak vypadá, když si ve fóru načtete nějakou stránku s příspěvky, kde se smajlíci mají zobrazovat. ( např Váš předchozí příspěvěk obsahuje jednoho smajlíka). Předpokládám že se Vám natáhne komplet stránka, vidíte texty příspěvků. Co vidíte místo vloženého smajlíku ( jeho obrázku)? Prázdný čtvereček?
Tady za tento text vložím čtyři smajlíky za dvojtečku: SmileWinkCoolBig Grin
Copak se vám tam zobrazí? Pokud nic, natahuje se stránka podezřele pomalu ( hlavně její konec?
Toho smajlíka jsem tam dal růčo. Nejde mi si vybrat a odkliknout. Přenos do příspěvku vůbec nereaguje, jen se mi zobrazí popis smajlíka. Já přepíšu a je tam. Ty 4 smajlíky jsou:Smile,Wink,Cool,Big Grin.Big Grin
to znamená že se vám natáhnou jen alt texty ke smajlíkům. předpokládám že v tom panelu nalevo kde běžně jsou smajlíci, máte taky jen názvy smajlíků mezi dvojtečkama.
Jestli máte MS Explorer, vyzkoušejte tohle: menu nástroje- možnosti internetu-karta "obecné" , tlačítko odstranit, a v následující nabídce nechte zafajfkované jen "dočasné soubory Internetu" a "soubory cookie" ( u zbytku nechte prázdné čtverečky) a použijte tlačítko odstranit. Pak Explorer vypněte a znovu zapněte a otestujte jestli se situace změnila. Ještě dotaz, ostatní obrázky a ovládací prvky na fóru se Vám zobrazují normálně?
(29.08.2011 17:13)Vlasatej napsal(a): [ -> ]Opera 11.50 i IE 8 na Win7/64bit normálně funguje vše.
Hromada obrazových paketů se nezahodí, protože pakety nejsou v aplikační vrstvě, router vůbec neví co v paketch je.

Tak teď nerozumím, moje snaha byla, že když projdu pakety které dostanu jako odpověď, porovnám je velikostí a jestli jsem je vůbec dostal s chybějícími pixely které by měly v nějaké binární podobě projít mou síťovou kartou, tak bych tak mohl identifikovat zdroj potíží jestli to dělá server nebo můj prohlížeč. Když to v PHP ale funguje trochu jinak, tak nevím, nebudu se tím zabývat. _gp_
(29.08.2011 20:27)Vlasatej napsal(a): [ -> ]to znamená že se vám natáhnou jen alt texty ke smajlíkům. předpokládám že v tom panelu nalevo kde běžně jsou smajlíci, máte taky jen názvy smajlíků mezi dvojtečkama.
Jestli máte MS Explorer, vyzkoušejte tohle: menu nástroje- možnosti internetu-karta "obecné" , tlačítko odstranit, a v následující nabídce nechte zafajfkované jen "dočasné soubory Internetu" a "soubory cookie" ( u zbytku nechte prázdné čtverečky) a použijte tlačítko odstranit. Pak Explorer vypněte a znovu zapněte a otestujte jestli se situace změnila. Ještě dotaz, ostatní obrázky a ovládací prvky na fóru se Vám zobrazují normálně?

Provedl jsem doporučované. Úžasná doba realizace. Přesto stejně nejdou.V Modzille nebo Opeře fungují. Obrázky atd fungují.
Petře zítra zkusím přeposlat obrazovku. Taky to ale nebude pro mě jednoduchý. Když přišel mladej před chvílí z práce, tak jsme se nad tím hned, jako vždy chytli.
Vůbec neuznává autority.Big Grin
Ještě jednou díky, za snahu mi pomoci.
Pokud Vám to funguje v jiných prohlížečích, je závada jednoznačně na straně klienta , tzn. v používaném prohlížeči. Říkáte že jste vymazal offline obsah a cookies, to většinou pomůže. Pokud nepomohlo, znamená to že máte ještě někde v konfiguraci prohlížeče nastavené nějaké údaje vztahující se k diskuznímu fóru , které se nám nepodařilo tím mazacím krokem odstranit. Pokud ještě máte chuť a čas, vyzkoušejte tohle: v exploreru jděte na http://anonymouse.cz/anonymizer/ a až se Vám stránka natáhne tak do řádku http: vepište http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Nefunk...1#pid13851 a stiskněte tlačítko surf. Natáhne se Vám toto fórum , ale nebudete přihlášen , ale uvidíte jestli se v příspěvcích zobrazují smajlíci jako obrázky.

gupa: já to nemyslel nijak zle, ale mícháš hrušky s jabkama. Pakety jsou určité elementární části síťové komunikace. To kolik jich projde sem a tam nevypovídá nic o tom co v nich je obsažené. Jsou to vlastně takové malé balíčky dat na sebe nepřímo navazující. Představ si je jako balíčky na poště, jen s tím rozdílem, že na každém balíčku je napsáno pořadové číslo a číslo dalšího balíčku který má na něj navazovat, ale balíčky nejsou doručovány po sobě v pořadí jak jsou odesílány. Takže se děje to, že třeba první odesílaný balíček dojde jako poslední, což vůbec nevadí protože adresát si balíčky poskládá do řady podle označení, a pokud mu nějaký nepřijde, požádá odesilatele o jeho zaslání znovu. K "zahození" balíčku taky může dojít, třeba v případě že putuje přes moc uzlů, nebo když se poškodí atd. ale v tomhle případě to není tak že v jednom balíčku jde "text" a v druhém "smajlíci". Proto jsem psal že to v tomto případě nehraje roli. V tomto případě vidím problém v prohlížeči , který z nějakého důvodu chybně načítá obrázky smajlíků z pevného disku počítače. Taže gupo, všechno dobrý, nezlob se.
(30.08.2011 7:06)Vlasatej napsal(a): [ -> ]Takže se děje to, že třeba první odesílaný balíček dojde jako poslední, což vůbec nevadí protože adresát si balíčky poskládá do řady podle označení, a pokud mu nějaký nepřijde, požádá odesilatele o jeho zaslání znovu. K "zahození" balíčku taky může dojít, třeba v případě že putuje přes moc uzlů, nebo když se poškodí atd. ale v tomhle případě to není tak že v jednom balíčku jde "text" a v druhém "smajlíci".

Tyto dvě věty jsou logicky v nesouladu, komunikace takto nefunguje, má protokoly a udržuje se pořádek, když chci naslouchat, tak pokud není zašifrovaná, vidím přenášená data a ty jdou popořádku v zástupu.

Problém se zobrazováním je na PC1

Nechal jsem tomu trochu času. Prohlídl jsem to přes dva počítače, PC1 router, router wifi přbod, PC2 router wifi router router přbod,...

Komunikace na PC1 okolo problémových míst po dotazu:
GET /images/bee/czech/postbit_quote.gif HTTP/1.1\r\n ,na PC 1 je nepravidelná typu dotaz odpověď odpověď, odpověď, (třetí odpověď změní protokol z HTTP na TCP a uzavře to.

Komunikace bez problémů okolo toho samého místa na PC2:
GET /images/bee/czech/postbit_quote.gif HTTP/1.1\r\n
je typu dotaz odpověď a hotovo, dotaz na další gif.

NA obou je IE8, rozdíl je ve verzi XP

Posloupnost a identifikace paketů je možná, jde o komunikaci, nějaké PHP nehraje roli, pokud komunikace vázne, pozná se to už jen na počtu paketů, kdy na PC1 jde 840 paketů po f5 tohoto vygenerování, a na PC2 po f5 po vygenerování mi to předá méně, tz rychleji 473 paketů. Nastavení je u prohlížečů stejné, ale přesto vidím chybu v něm, že prostě nepřijme určitá data a nezobrazí. Nepomáhá vymazání cache dočasných souborů u IE8.

To je asi maximum co jswem schopen k tomuto napsat._gp_
gupo, pořád tam máme ty hrušky a jabka. HTTP je aplikační protokol, TCP je transportní. To jsou ty hrušky a jabka. To co u mě cituješ se týká TCP. HTTP funguje jinak a samozřejmě s PHP souvisí , protože právě přes PHP se generuje pro prohlížeč statický HTTP kód. Server klientovi žádné pakety nenutí, o co si klient řekne, tolik dostane. Vysledoval jsi, že na pc kde vše funguje obdrží klient více "paketů" a tam kde to nefunguje jich obrží méně. Dobře. Pokud vyjdu z toho že "pakety" budou na obou pc stejně velké ( což nemusí být pravidlem) , tak podle mě si prostě klient na PC 2 řekne serveru o méně dat. Neřekne si nejspíš o ty obrázky. Nejspíš proto, že si myslí že je má v cache na pevném disku. Pokud dobře chápu, tak tobě se na jednom pc taky smajly nenatahujou. Pokud nepomáhá vymazání cache dočasných souborů u IE8, vyzkoušej (te) ještě menu: nástroje- možnosti internetu-karta "obecné" , tlačítko Nastavení a pohrát si s nastavením položka "Zjišťovat existenci novjejších verzí stránek" - jsou tam 4 možnosti, ( zatrženo je automaticky) , tak přepnout na "při každé návštěvě webové stránky"

Kolega Brentner mi potvrdil že přes jiný prohlížeč, a i přes anonymizer vypadají stránky tak jak mají, z toho usuzuji na problém Internet Exploreru při práci s dočasnými soubory.
Nemám patent na rozum ale snažím se systematicky vyhledat zdroj potíží.
Takže zanechme odborných pří, a pojďme to společnými silami vyřešit k užitku všech. Smile
(30.08.2011 11:44)Vlasatej napsal(a): [ -> ]Server klientovi žádné pakety nenutí, o co si klient řekne, tolik dostane. Vysledoval jsi, že na pc kde vše funguje obdrží klient více "paketů" a tam kde to nefunguje jich obrží méně.

Obráceně. popsal jsem to obráceně a prohlížeče jsou stejně nastavený. Server nevím jestli něco nutí anebo nenutí, vypadá to tak, že v promtní komunikaci je paketů méně, tz. dotaz odpověď dotaz odpověď atd, ale když prohlídnu pakety přes špatně zobrazující vygenerování, tak dotaz odpověď odpověď odpověď, dotaz odpověd odpověď, atp. Takže jestli nejde o server, tak nevím. Píšu co vidím. Přepnu to tedy z Automaticky na pokaždé a uvidím. S tím HTTP nebo TCP, je to na mě už moc, pro zajímavost, např. první dva řádky po F5 jsou DNS. Díky za radu._gp_
A kde jsou vcely? Co je to http? a co je to php??
CoolCoolCool
aha, uz to chapu Big Grin

na safari je vse ok Angelo
Pánové! Zpět k původnímu problému. Technická řešení řešte přes soukromé zprávy. Děkuji!
Stran: 1 2
Referenční URL's