Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Vychycení resp. vyhledání matky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Jasně ale můžeš přejet tím druhým magnetem nad plástem a když tam je přicucne se nebo jsi si vlastně odpověděl sám.Das dva pásky proti sobě na rozteč aby uprostřed projel rámek se vcelama dál bych to na rám a jak jsi přesně napsal pokud na něm matka bude vychází ji to a je to i celkem rychle s mělo by to fungovat ke tam určitě neodmyslitelně.magnet protože když jsem to viděl vzalo to matku tak 2-3cm nad ní takže sílu to ma
Takový magnet nemám, a kdyby byl, tak tu matku pak těžko sundám. Magnet musí přilnout ve správné poloze a pak lze matku udržet. Přetahováním po včelách ji nevychytíš.
RFID tag a čtečka je řešení.
Ale zatím asi drahé a leda pro odborníky.
V Dole si s tím hráli...

https://radiozurnal.rozhlas.cz/vcely-s-c...ed-7205234

Asi by stačil detektor kovů a kovová nebo pokovená destička...?
Tak to co jsem viděl já tak u toho byl magnetickej pásek a něco jako je magnetická na teleskopické tičce nás zapadlé šroubky u auta.musi k tomu být ty správný značky co se prichytijej a matku pak vpohode sundas a to co jsem viděl já byla destička ze stejného materiálu jako ten originál pásek ale asi 10x10 na tom tyčka a stačilo přejet nad ránem se vcelama a tu matku to chytlo a šla sundat normálně.Jen nevím zda si to pamatuju dobře ale jedná ta značka na matku byla v přepočtu snad 100kc..jinak co má kámoš neodmiovej magnet na lovení věci tak kolmo ten magnet vážně nejde sundat ale když táhne do boku tak to jde..
(14.05.2019 15:10)emer napsal(a): [ -> ]Ak chceš jednoducho nájsť matku v roji, osádzaj roj pomocou MM. Buď spodkom pomocou nábehu, MM dáš medzi dno a nadstavok s rámikmi. Alebo vrchom, MM dáš na nadstavok s rámikmi a na to prázdny nadstavok, do ktorého roj sklepneš. Matku potom nájdeš na MM. Mne sa viac páči prvý spôsob.

Přendal jsem úly rám po rámku tam i zpátky 2x po sobě a nic. Takže nakonec náběh a spodem přes MM. Mrchy mladé, malé, neoplodněné přes mřížku naštěstí neprošly. Vyřešeno!
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's