Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Náměty pro zlepšení fóra
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Klik na "vyhledat", zadat řetězec, zvolit "hledat v názvech" (Co se děje) ... a je to ...Big Grin
Jiří
A čo tam zadám ak "neviem ten reťazec"? Nemyslím práve tento reťazec.
Dobrá otázka ... Wink Protože pročítám forum pravidelně a už delší dobu, mám trochu představu o tom, co tu je. A tuším, že nějaké takové téma tu je. Tak to zkusím co nejobecněji, což platí obecně pro tyto typy vyhledávání. Někdy je to metoda pokus - omyl, někdy jen tušení, menší či větší.
Pokud používáte internetové vyhledávání i v jiných souvislostech, přijdete na to, že spoustu věcí najdete, jen je třeba se nějak a hlavně dobře zeptat. Klíčová slova, minimum toho, co může zavést jinam ... Zrovna u tohoto vlákna jsem si před časem naběhl, protože jsem zadal moc široký a navíc chybný řetězec ... Wink Takže je to někdy tak trochu magie.
Hledání přesných termínů není problém, ale většinou nás to zavalí masou nalezeného, jíž se musíme prokousat.
Lze taky hledat prostě v obsahu podle témat, stojí to čas, ale jednou se to vrátí, protože získáte povědomí o tom, co tu vlastně je ...
Je to tak trochu hra, tož si hrajme ... Big Grin. Jsme přece stále hraví ... Big Grin A kdo si hraje ... hrome, jak je to dál? Angel
Jiří
Často používám souběžně i Google. Je pravda, že vyhledávání na těchto druzích fór je při nezadání "hledat v názvech" příliš obecné a při spojení dvou slov je takřka nemožné něco dohledat. Je to jen a jen tím, že se tady prostě mluví pouze o včelaření, což je dobře, a témata se prolínají. Ale pokud zadám hledaný řetězec "jak skladovat souše" a přidám "včelařské fórum" do Googlu, tak mi najde přesnější odkazy a odpovědi, kde se daná věta zobrazuje. Je to kolikrát lepší. Protože místní vyhledávání při spojení dvou slov hledá nejen spojení, ale i obě slova zvlášť. Kdežto google hledá právě prvně slovní spojení a pokud ho nalezne, pak ho nabídne dříve než jednotlivá slova, což hledání na fórech nerozlišuje.
(16.02.2013 20:39)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Jsme přece stále hraví ... Big Grin A kdo si hraje ... hrome, jak je to dál? Angel

Nestárne Jirko, nestárne.Big GrinBig Grin
Sborez, preto si myslím že by toto fórum potrebovalo "mapu" vo forme stromu, tak ako napríklad adresáre, složky.
JKL, Tak si ma dobehol (usmernil), ale myslím že taký nástroj by mal byť niekde "v prvej línií", dobre viditeľný pomenovaný nejako zrozumiteľné (obsah) a rozpísaný až po jednotlivé témy (napr. pod "matkou" je ešte skrytých 13 tém). Inač skoro dobré.
Hlavne treba pamätať na to že sem nechodia iba počítačovo zdatní, a aj tí zdatní sem nejdú každý deň a nespomenú si že tu je taká pekná vec takto "nechutne" skrytá. A v poslednom rade, aj keď sem vchádza programátor profesionál, tak jeho myšlienkové pochody sú medzi včelami a nie v programovaní.
Hovorí sa tomu "blbuvzdorná technológia".
Pekný večer prajem.
(16.02.2013 22:01)misan napsal(a): [ -> ]Sborez, preto si myslím že by toto fórum potrebovalo "mapu" vo forme stromu, tak ako napríklad adresáre, složky.

tak velké monitory nevyrábějí Big Grin Mě to přijde maximálně jednoduché. Hledám-li něco o nemocech nebudu rozklikávat včelí produkty apod. Když jsem začínal na tyto stránky chodit, taky jsem dostával od admina upozornění. Za sebe můžu říct, že to bylo z mé lenosti něco hledat, ne z negramotnosti.
Gratulujem adminovi za dosiahnutie 1000 a ing.Peškovi za 2000 palcov hore !!! Len tak ďalej páni,čakáme na ďalšie dobré rady !!!
Tomaso, zaujímavá reakcia.
Preložené do normálnej reči: "admin, nerob to, náhodou by sa to podarilo a bolo by to dobré?"
ne...přeloženo do glingonštiny "proč to dělat jednoduše, když to jde složitěji" Undecided
ja by som sa spytal moderatorov a skor asi tych co riadia stranky, lebo nemusia to byt prave moderatori, toto:

je mozne zariadit aby sa mi zodrazili debatovane temy, napriklad za poslednych 15 alebo 30 dni? Niekedy som tu tyzden neni a podla zoznamu diskutovanych tem mam prehlad aspon za poslednych 15 alebo 30 dni, ak by to islo.
(16.02.2013 22:01)misan napsal(a): [ -> ]Sborez, preto si myslím že by toto fórum potrebovalo "mapu" vo forme stromu, tak ako napríklad adresáre, složky.

TomasoFernando to popsal dobře - jde jen o to si uvědomit, co hledám a to pak hledat tam, kde to logicky patří.
Co se děje v úlech - teď nebudu hledat v Používané úly, zařízení pro chov včel a další pomůcky nebo Včelí produkty, ale logicky v Chov a ošetřování včelstev.

Ona ta mapa by byla tak rozsáhlá, že by to stejně nikdo nikdy neprohledával až na konec.

Je pravda, že vyhledávání není řešeno tak dobře jako má Google, ale často stačí použít jedno slovo. Tedy raději část slova s hvězdičkou, aby se našly různé skloňování a tvary.
Já dávám "prohledat pouze titulky".



(17.02.2013 9:08)TomasoFernando napsal(a): [ -> ]Když jsem začínal na tyto stránky chodit, taky jsem dostával od admina upozornění. Za sebe můžu říct, že to bylo z mé lenosti něco hledat, ne z negramotnosti.

Děkuji za upřímnost. Myslím, že je to stejné u valné většiny těch, kteří pak tvrdí, že to nenašli. Jen se k tomu pak nepřiznají.
Také se mi stává, a to VF trošku znám, že musím prolistovat 7 stránek témat, než najdu, co hledám.



(17.02.2013 19:06)11macik napsal(a): [ -> ]ja by som sa spytal moderatorov a skor asi tych co riadia stranky, lebo nemusia to byt prave moderatori, toto:

je mozne zariadit aby sa mi zodrazili debatovane temy, napriklad za poslednych 15 alebo 30 dni? Niekedy som tu tyzden neni a podla zoznamu diskutovanych tem mam prehlad aspon za poslednych 15 alebo 30 dni, ak by to islo.

Zobrazily kde? Nepřečtená témata jsou tučně zvýrazněná a kliknutím na šipku před názvem se dostaneš na první nepřečtený příspěvek.
Ahoj,
líbilo by se mi mít poslední přidané příspěvky nahoře na stránce. Pokaždé musím zbytečně rolovat až dolů.
Libila by se mi nová anketa ve věci "Kdo Vám pomáhá při práci se včelami".
Abych mohl argumentovat doma, že hodně žen a manželek aktivně pomáhá svým mužům. Smile
Případně, že jsou schopné je plnohodnotně zastat.

1. žena, manželka, partnerka (partner) - pomocné práce
2. žena, manželka, partnerka (partner) - plně zastane
3. syn, dcera, jiný rod. příslušník - pomocné práce
4. syn, dcera, jiný rod. příslušník - plně zastane
5. jsem na všechno většinou sám, ostatní žer... pouze med Smile
6. .................
Na rychlé rolování stačí klávesa End.

Tak to téma založ v Obecné diskusi a při vytváření tématu je dole možnost zadat anketu.
vpravo hore mam, "zobrazit dnesni prispevky", nieco podobne by som uvital zobrazit prispevky za poslednich 15 dni alebo za 25 dni, viem ze ak som temu necital je tucne vyznacena, ale nie vsetko sa neda stihat citat ak si tu neni pravidelne kazdy tyzden dvakrat, asi sme si neporozumeli co som od toho chcel.
Lze si vypomoci pomocí Googlu kde si zvolíš jedna site a jednak období - příklad od 4.2. do 18.2
Prostuduj si mižnosti rozšířeného vyhledávání v Google.
bol to iba navrh ako to zjednodusit, moze to byt ale z mojej stryny lahke, ale z vasej mozno aj na pozastavenie fora, aby sa to tak dalo urobit, to uz neviem dakujem
(18.02.2013 9:58)PetrM napsal(a): [ -> ]Ona ta mapa by byla tak rozsáhlá, že by to stejně nikdo nikdy neprohledával až na konec.

To mi pripomína ten rozhovor dvoch bláznov pri úteku:
"až bude ten povraz až po zem, zakrič dosť"
A ten druhý kričí: "zle je, povraz je dlhý!"
Referenční URL's