Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Náměty pro zlepšení fóra
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ono to až tak ojedinělé není... Doložit mohu jen minimum - zde Jindřich Meduna: http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Mini-u...#pid130945. Detaily si již bohužel nepamatuji, ale podívejte se na časová razítka: vytvoření příspěvku vs. jeho změna.

Dále ještě k tématu: před odesláním příspěvku lze vidět jeho náhled tak, jak bude vypadat po odeslání. Je na to tlačítko hned vedle "odeslat"...

P.S. (tedy doplnění Wink ): 10 minut na zpětnou editaci mi přijde dost.
Jestli mohu se svou troškou do mlýna - mě tady vždy chybělo resumé k uvedenému tématu, ideálně přišpendlené jako první plovoucí příspěvek. Toto resumé by bylo průnikem ověřených a pokud možno zobecněných a odůvodněných poznatků, hojně ozdrojováno, redigování (uvolnění k publikaci) by podléhalo schválení adminy/doyeny fóra. Něco jako mají vcelky.cz v sekci pro včelaře. Včelařská wiki.

Je jasné, že všechno zde již bylo řečeno. Ovšem najít to -a pokud možno pohromadě - to je kumšt. Pokud by se k tomu přistoupilo, zavazuji se připravit téma - Plastové rámky.

Co ?
(16.02.2016 19:08)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Já bych navrhoval, aby opravy byly zase zpět povoleny s tím, aby zásadně neměnil význam svého přízpěvku. Pokud ano, tak by tu změnu měl okomentovat.
Pokud se vyskytne hříšník a Martin na to jistě dohlédne, lze mu dát BAN.
Jde mi o kvalitu toho, co tu společně tvoříme. Neprzněme to zbytečným omezováním kvůli jednomu promile hříšníků a jedné potrefené huse.

Opravy nejsou zakázány, jen omezeny na 10 minut po odeslání příspěvku.

Je hodně naivní spoléhat na čestnost lidí.



(16.02.2016 19:41)Ozi napsal(a): [ -> ]Jestli mohu se svou troškou do mlýna - mě tady vždy chybělo resumé k uvedenému tématu, ideálně přišpendlené jako první plovoucí příspěvek. Toto resumé by bylo průnikem ověřených a pokud možno zobecněných a odůvodněných poznatků, hojně ozdrojováno, redigování (uvolnění k publikaci) by podléhalo schválení adminy/doyeny fóra. Něco jako mají vcelky.cz v sekci pro včelaře. Včelařská wiki.

Je jasné, že všechno zde již bylo řečeno. Ovšem najít to -a pokud možno pohromadě - to je kumšt. Pokud by se k tomu přistoupilo, zavazuji se připravit téma - Plastové rámky.

Co ?

Zrovna ve včelaření chtít tvrdit, že to dané resumé je jediné správné...
No, nevím... Nechtěl bych být tím, kdo bude rozhodovat, co je dobré a co není.
Petře, spoléhat se musí i s tím vědomím, že toho někdo zneužije.
Je to stejné, jako s českými zákony. Je jich tolik, že už je člověk není schopen pobrat, není to v lidských silách. Jak se potom řídit nařízeními, které neznám?. Stejně vše sklouzne na zvykové právo. Lidé se nedostanou na vyšší úroveň právními omezeními a nařízeními, ale právě naopak uvolněním, svobodou a důrazem na morálku. Když se dá lidem svoboda, může se od nich vyžadovat odpovědnost. Dejme si šanci se učit chovat, komunikovat, nepodvádět, ....
Citace:Zrovna ve včelaření chtít tvrdit, že to dané resumé je jediné správné...
No, nevím... Nechtěl bych být tím, kdo bude rozhodovat, co je dobré a co není.

Osobně nemám problém s ničím ze zpracovaných témat na vcelky.cz - takže to podle mě principiálně jde. Pokud mě moje praxe vede k odlišným poznatkům, tak jsou to procentíčka - drobné korekce - o kterých se následně v tématu můžeme udiskutovat k smrti Smile
Vzhledem k tomu, že se administrátor rozhodl zamknout nejmenované a neoblíbené téma, což považuji za nepatřičnou cenzuru, bylo by asi vhodné celé toto fórum uzamknout, případně zpřístupnit pouze prověřeným "moderním včelařům":@.
Zaujímavé, že s podobnou požiadavkou sa tu vždy objaví v určitých intervaloch nejaký nový člen fóra. Zamknúť fórum netreba. Ono sa vždy časom vyselektujú tí, ktorí chcú diskutovať a tí, ktorí tu píšu o cenzúre...
No to som ale zvedavy kam toto povedie.... ze prispevok musi byt schvaleny..... je mi to v principe jedno ale kolko bude treba cakat na nejaku odpoved ked.... diskusie sa podla mna predlzia o min dni ked nie o tyzdne....
nepride mi to ako dobry napad... alebo len niektore??? to vyzaduju?
(29.02.2016 14:25)v.d.h.ugo napsal(a): [ -> ]Vzhledem k tomu, že se administrátor rozhodl zamknout nejmenované a neoblíbené téma, což považuji za nepatřičnou cenzuru, bylo by asi vhodné celé toto fórum uzamknout, případně zpřístupnit pouze prověřeným "moderním včelařům":@.

Ano všichni co na toto fórum nadáváte, že je špatný apod. výlevy hodnocení, si ho uzamkněte a nechoďte sem. Smile

A na REKLAMNÍ INFORMACE ohledně termosolárního úlu choďte na stránky výrobce kde nebude 20 možností smailíků a takové bludiště jako ZDE. Big Grin


Za mě má PetrM VELKÝ DÍK a jako nepatřičnou cenzuru to neberu!

Vlastně přesněji, nebyla to žádná cenzura, jen znemožnění aby z peněz administrátora co vkládá do chodu VČELAŘSKÉHO FÓRA si "přispívající" dělal z administrátora nemístnou srandu a nepřiznal si, že je asi počítačově negramotný a neschopný a raději kritizuje druhého, jak něco špatně udělal než aby se naučil fórum plně používat! http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Termos...#pid136080.

Komu není rady, tomu není pomoci a tak je moc dobře, že se téma uzamklo! Prodejce nebyl schopen nebo ochoten odpovídat a kupili se jen otázky a odpovídali jiní jen né prodejce.

UZAMČENÍ "nejmenovaného" tématu ZLEPŠILO FÓRUM!
Namísto toho aby byly lidi happy ze je tady formu kde seženou informace a je to tu vselidova "live" poradna ,tak drzkujou a urazej.... Ach ta nase povaha česká .

Nebýt PetraM tak je tu prd a ne forum v podobě jaké tu je.
Par jedinců co jen remcaj si klidně múzou přejít na stránky pro lidi od 18plus a tam ...... ???
(29.02.2016 14:25)v.d.h.ugo napsal(a): [ -> ]Vzhledem k tomu, že se administrátor rozhodl zamknout nejmenované a neoblíbené téma, což považuji za nepatřičnou cenzuru, bylo by asi vhodné celé toto fórum uzamknout, případně zpřístupnit pouze prověřeným "moderním včelařům":@.

Pan Linhart tu dostal prostor pro komunikaci se včelaři, ačkoliv se jeho příspěvky více blížili reklamě, nežli odpovědím včelařům.
Pro reklamu a inzerci tu jsou jiná místa.

Vzhledem k tomu, jakým směrem se diskuse, pokud to tak ještě mohu nazvat, ubírala, rozhodl jsem se téma uzavřít. Původně to mělo být tak na týden a pak jsem je chtěl opět otevřít. To se asi nestane.

Vzhledem k tomu, že pan Linhart projevil zájem o smazání účtu na tomto fóru, předpokládám, že již se včelaři nehodlá diskutovat, rozumějte propagovat a inzerovat svůj úl.
K zodpovězení otázek včelařů včetně doložení konkrétních výsledků svých testování měl téměř tři roky. Bohužel ničeho takového se zde nikdo nedočkal.
Téma jsem tedy vyhodnotil ne jako zdroj informací, ale jen jako levnou reklamu.
(29.02.2016 14:47)spd napsal(a): [ -> ]No to som ale zvedavy kam toto povedie.... ze prispevok musi byt schvaleny..... je mi to v principe jedno ale kolko bude treba cakat na nejaku odpoved ked.... diskusie sa podla mna predlzia o min dni ked nie o tyzdne....
nepride mi to ako dobry napad... alebo len niektore??? to vyzaduju?

Pokud byste četl a dodržoval pravidla fóra, do kterého jste přidal příspěvek, který tam být vložen neměl, nedostal byste informaci o tom, že příspěvek musí být schválen.

Zkuste se napřed zamyslet nad svých chováním a dodržováním pravidel...
pri vsetkej ucte nie som si vedomy ze by som porusoval pravidla fora a pokial si teraz tymto konkretnym Vasim prispevkom nahanate ego tak kludne pokracujte. Asi to potrebujete.
A v tomto konkretnom pripade sa zamyslite Vy nad sebou.
Co sa tyka pravidiel tak naozaj by som chcel vidiet toho co skor ako nieco napise si precita pravidla.
Nemám potřebu si honit ego. Tím méně na Vás.

Můžete zde diskutujícím napsat, kam jste vkládal svůj příspěvek, který následně podléhal moderování? Do kterého tématu to bylo a jaký byl obsah tohoto příspěvku?

Pokud nechcete dodržovat pravidla tohoto fóra, nikdo Vás nenutí zde být, psát a ani cokoliv tu číst.
(16.02.2016 18:16)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Ale osobně si myslím, že pokud bychom stáli o kvalitu a odpovědné psaní, bylo by lepší nastavit vše tak, aby bylo jasné, kdo co píše. Míním tím tu anonymitu mnohých zdejších diskutérů.
Nemíním tím zrušení nicků, ale třeba minimálně uvedení jména v profilu. To vidím pro naši diskusi jako podstatnější než tuhle, s odpuštěním, prkotinu.

To je s prominutim pitomost. To by jako PetrM pozadoval od kazdeho diskutera oskenovanou obcanku nebo co? Anonymita k internetu patri a kazdy ma pravo v ni zustat anebo z ni vystoupit a pokud me zajima neci identita, tak mu muzu napsat SZ a zkontaktovat se s nim (pokud o to bude mit dotycny zajem). Paklize zde nekdo bude chtit trollovat, tak si muze vymyslet jmeno dle libosti a otravovat dal. Anonymita neznamena, ze se nekdo stydi za sve nazory (i kdyz i to muze byt pravda). Hlavnim ucelem je ochrana soukromi. Mnozi tu zverejnujeme citlive informace o vcelstvech, fotky stanovist atd. Popropojenim s konkretni identitou se to muze stat bezplatnou databazi pro zlodeje.



Pokud by se jednalo o soukrome interni forum, ktere bude pod heslem a pristup budou mit jen provereni uzivatele, tak je to o necem jinem. Ale tohle je verejne forum a to sebou nese jiste vyhody i nevyhody.
No - je to holt můj názor. Už jsem ho tu psal vícekrát a stále mě nikdo nepřesvědčil, abych jej změnil.
Nejsme jen tak "na Internetu", ale na internetové specializovaném, tedy i do jisté míry odborném foru, kde spolu debatujeme jako kolegové v oboru. Nikoli na diskusi pod nějakým článkem v jakémkoli deníku či bulváru.
Říkáme zde své názory, zaujímáme stanovisko k názorům ostatních participantů. Líp si své stanovisko promyslím, když vím, že za ním budu stát svým jménem.
Nepolemizuji s částí, jež naznačuje cosi o databázi pro zloděje, jakkoli na ni mám svůj názor. A zdůrzňuji, že jsem vůbec nenapsal tři magická písmenka cé a i a es. Big Grin
A raději se bavím s někým, kdo má jméno, než s tím, kdo má jen přezdívku (jakkoli většinu z nich lze domyslet či dohledat), včelaří nikde a úly má nikde a nijaké, jak to v mnohývh případech je.
Říkám svůj názor, jakkoli vím, že budu za dinosaura. Jsem jím v řadě ohledů rád a vědomě ... Big Grin
Soudím, že anonymita Internetu je právě založena na nedostatku odvahy stát si dnes za svým celým jménem. A že je to dobrý důvod, jak si tu ne-odvahu odůvodnit.
Ale chápu, že šanci musí dostat i ti, kteří tu odvahu nemají. Neb je ta svoboda ... Big Grin
Jsem tolerance sama, jinak bych tu už dávno nebyl ... Big Grin
Jiří



A ještě k tomu dodám jeden aspekt, totiž tuhle situaci, která je tu běžná: kolega se chce něco dozvědět, tedy chce něco po ostatních, chce po nich radu, jejich cenné know - how, práci, čas, zkušenosti. Ale neobtěžuje se ani napsat, kdo je, za jakých podmínek včelaří etc. etc. A často ani nepoděkuje. Nepřipadá vám to divné?
Mně ano.
Jiří
Ja ten nazor respektuju, ale neni to realizovatelne a proto jsem napsal, ze je to pitomost. Internet je proste virtualni prostredi a plati tam jine mechanismy nez pri primem kontaktu. Jednak si na takove platforme jako je verejne internetove forum lze stezi vynutit kontrolu identity prispevatelu a pak zdaleka nejde jen o zlodeje. Jde i o to, ze nekteri lecime jaksi "alternativne" a nikdo nema zajem pridelavat si problemy tim, ze nejaky zapaleny svazak z mistni ZO ho tady "odhali" a pak ho bude buzerovat. Tech duvodu proc si mnozi preji zustat v anonymite je vice a nebyt one anonymity, tak by bylo i mene sdileni a mene dostupnych informaci. Vzdy je neco za neco.

K druhe (doplnene) casti prispevku. Takovi jedinci se vzdycky vyskytnou. Je to obraz soucasneho rozkladu teto spolecnosti. Hodne lidi hleda nejake instantni reseni sveho problemu a nahazuje udicku i do techto vod. Trebaze se mi takove zpusoby nelibi, nevidim na verejnem foru cestu jak tomu zamezit.

Jinak ja mam dinosaury rad, take se citim byt mezi svymi vrstevniky dinosaurem.Big Grin
Ale já se nechci bavit s virtuálními lidmi – kolegyněmi, kolegy. Mě zajímají lidé skuteční. A protože jsme od sebe daleko, je Internet výborným mediem, jak spolu komunikovat.
O nějaké vynucování identity nejde a neuznávám je ani já. Ale jde o obyčejnou člověčinu. V hospodě bychom taky nebyli pod nicky. A pro nás je přece tohle něco jako hospoda. Vždyť se tolikrát potkáváme na různých akcích, setkáních ... Sorry, ale tohle je podle mého divné ...
Pokud jde o sdělování podrobností, je na každém z nás, co na sebe práskne. I stran těch u nás alternativ, co jsou běžnou praxí u sousedů. To je naše volba. Nicky nás v tom nezachrání, jak mi nedávno vysvětlil jeden můj počítačově velmi gramotný kamarád.
Ale rozumím tomu, samozřejmě. Jenomže pak je celý smysl toho všeho a ta tak zvaná svoboda v háji ... Tedy spíš v reálu ... Protože furt hrajeme i v rámci téhle "svobody" jakési hry ...
Proto stále volám po nastavení normálních poměrů v našem oboru. Odpovědí je, že většina si to přeje jinak ... Ale pak je tu jistý rozpor ...
Pardon, ale já si v sedmdesátých a osmdesátých a devadesátých těchto her užil až až a už mě nebaví. Je divné, že tolika lidem nevadí je stále hrát. Ale to už jsme se dostali trochu jinam, takže se vraťme k tématu.
Jinak díky za korektní debatu
K té doplněné části příspěvku. To je problém, který jsme před pár dny řešili s PetremM i s Honzou Havelkou. Po 10 minutách už nejde nic vložit, takže napíšu nový příspěvek. Jenomže systém ho automaticky vloží k příspěvku předešlému, protože tam je nastavena jiná doba.
A to jsme zpět u námětů k tomuto foru.
Také jsme s Petrem a Honzou řešil případ, že když zadám akci přes kalendář (a ta podléhá schválení moderátorem, což je v pořádku a respektuji to), musím počkat na to schválení. V původním formuláři ale nemůžu doplnit přílohu. Tu až po editaci. Ale na tu mám jen 10 minut a když není do těch 10 minut schváleno, už se tam nedostanu. Požádal jsem tehdy Petra, zda by ji tam doplnil a on to udělal, za což mu patří dík. Ale vidím to jako problém.
Takže znovu se přimlouvám, aby doba pro možnost editace příspěvku byla delší.
Jiří
Jiří, spojování příspěvků mohu zkrátit. Ale doba editace, jak už jsem ti psal, neovlivní to, že já nebo Honza nebudeme mít čas odsouhlasit Akci třeba celý víkend a pak je i prodloužení doby editace na 24 hodin málo.
Bohužel nic není na tomto světě ideální... Sad
Tomu rozumím, Petře, o tom jsme si koneckonců psali a domluvili se.
Mně jde teď třeba o to vkládání příloh přes kalendář. Před časem jsi namítal, když jsem ji vložil do vlákna diskuse o akci. A že se to má vkládat přes kalendář, protože systémově je to oznámení akce, nikoli diskuse o ní. A naučil jsi mě, jak to tam udělat přes tu editaci. To teď ale závisí jen na těch 10 minutách. To je nešťastné řešení.
Nyní mě ale nenapadá jiné řešení, než ji vložit opět do vlákna o diskusi k akci, jakkoli respektuju Tvůj názor, že je to nesystémové.
Je to zcela konkrétní, připravujeme právě pozvánku na PVS VI (Apiterapeutické setkání s dr. Z Klímou) a řeším, jak to udělat. Tož poraď. Určitě nejsem sám mezi pořadateli různých akcí, koho by to zajímalo.
Jiří
Referenční URL's