Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Náměty pro zlepšení fóra
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(25.08.2016 14:10)JKL napsal(a): [ -> ]Ano udělá to vše: Dole "Náhled tisku" => "Všechny stránky" => tisk do PDF včetně obrázků (miniatur)

Našiel som =všechny stránky , ale tisk do pdf neviem nájsťSadSadSad
Jasně, chápu, že uvidím reakce u kterých nebudu tušit, kde se vzaly. S tím se smířím Smile
Jen jsem si nikdy nevšiml možnosti, jak někoho blokovat. Díky za radu, už to mám Big Grin

Je to skvělé!
(02.09.2016 21:48)Rasťo 71 napsal(a): [ -> ]Našiel som =všechny stránky , ale tisk do pdf neviem nájsťSadSadSad

pro tisk do PDF je potřeba mít nainstalovanou některou z virtuálních pdf tiskáren. Ta se v PC tváří jako běžná tiskárna, ale neleze z ní papír, ale vytvoří pdf soubor. Zde je o tom zmínka.
Použij ninite.com instalátor. Na stránce vyber PDFCreator.



Ninite.com instalátor je pěkná hračka, která umí dostat na Windows pomocí jednoho instalátoru hromadu standardního a užitečného software. Je to běžně používaný nástroj, který má výhodu integrace rozličných produktů a instalačních balíčků. Nemusíš tak samostatně instalovat jednotlivé produkty. Milou vlastností je, že instalátor je velice malý (pár set kilobajtů) a je to jen "seznam" produktů, které sis vybral. Takže jej můžeš mít např. na USB flash či dát kolegovi apod. Instalátor si sám po síti pak natáhne vše potřebné a v poslední verzi. Celé je to dovršeno tím, že kdykoliv pak tento "svůj" instalátor spustíš, tak provede aktualizaci všech položek, které instaloval.

Jednou zkusíš a nebudeš chtít jinak.
Rasťo, keď máš zobrazené čo potrebuješ (to cele vlákno), daj ukazovateľ myši niekde do stredu a stlač PRAVÉ tlačítko a vyber "tlačiť" a potom zmeň cieľovú tlačiareň.

Neviem aký máš OS a prehliadač ale možno to pôjde. Skús.

(Predpokladám že tlačiareň máš dávno nainštalovanú a virtuálnu tlačiareň inštaluje OS)
Mám Linux a v něm už PDF tiskárna je.
(26.10.2016 16:28)josef napsal(a): [ -> ]Náš rekordman z 11 452 příspěvky má chorobnou potřebu komentovat vše a vždy. Překrucuje, zpochybňuje, možná nemá jenom schopnost chápat psaný text.

Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, chtěl jsem se zeptat admina, zdali by se nedal omezit počet příspěvků od jednoho nicku. Pokud má někdo zde na fóru skoro 4,5 příspěvku denně a počet jeho příspěvků je skoro 10% tohoto fóra tak si nemyslím, že je to zdravá situace.

Nebylo by možné nastavit maximální množství příspěvků na průměrně jeden příspěvek denně a pokud někdo tento průměr překročí dostane banána do té doby, až opět statisticky klesne na průměr jeden příspěvek denně? Myslím že by se tímto opatřením fórum velmi zkvalitnilo a přispěvatelé by si 2x rozmysleli jestli jejich výkřik, který je právě napadl, stojí za to aby ho vytroubili celému světu. Eliminovalo by to různé flame war, kde si dva lidé pomocí různých výkřiků vyřizují něco, co si mohou vyřídit přes SZ bez otravování ostatních a zavšivování vláken Off topic textem a emocemi, které s nimi právě lomcují. Třeba by do druhého dne vychladli, nebo reagovali jinak.
Pokud omezení počtem příspěvků, tak třeba na týden nebo na měsíc, protože jsou situace, kdy se ve fóru rozvine debata a máte k tomu co říct během odpoledne třeba v pěti příspěvcích a jindy zase není měsíc k čemu co napsat... Hlavně třeba když potřebujete řešit něco akutně, zeptáte se a odpověď je příliš stručná nebo několik odpovědí, které jsou vzájemně v nesouhlasu, potřebujete to další reakcí doplnit, pořešit a podobně. A pokud by byla jedna reakce na den, tak třeba za dva dny už to může být mimo mísu, než se dozvíte to, co jste fakt potřebovali vědět. A zase jsou lidi, co příspěvek to perla a dokážou během chvíle poradit více lidem ve více vláknech a pro ty by to byla škoda je takhle cenzurovat.
A taky je rozdíl, když je doba intenzivní práce ve včelstvech a je na co se ptát a co diskutovat a doba, kdy se nic neděje...
Můj názor.
Určitě by šlo nastavit maximální počet příspěvků. Ale...
  1. okamžitě se ozvou "postižení", že jde o cenzuru
  2. neřeší to problém - někdy je potřeba konstruktivně (opravdu se to tady tak ještě děje?) reagovat více příspěvky

Je to jako s trolly - co takhle zkusit nereagovat? Wink
Navrhoval bych 10 příspěvků denně, na malou válku to stačí a jsou borci co tu mají i přes dvacet příspěvků denně. Dokáží z Podkrkonoší odpovědět na otázku směřovanou na Slováky. Smile
(26.10.2016 17:47)Heteropteryx napsal(a): [ -> ]Pokud omezení počtem příspěvků, tak třeba na týden nebo na měsíc,
Ale vždyť jsem napsal průměrný počet příspěvků. Kolik příspěvků průměrně máš vidíš u svého profilu, když si ho rozklikneš. Konkrétně u Tebe to je 0,23 příspěvků na den.

Každopádně se nebráním diskusi jak ty kritéria nastavit. Chápu, že pokud se někdo zaregistruje a pak zde dva měsíce není, tak bude teoreticky moci v jeden den sem plácnout 60 výkřiků. Ale problém je spíše s notorickými diskutéry, ne s těmi, kteří sem chodí občas. Pokud je zde někdo, kdo musí každý den hodit 10 výkřiků na VF aniž by přemýšlel, zdali to vůbec má k věci co říci, či jeho názor někoho zajímá, nebo náhodou někoho neuráží, tak by bylo dobré nastavit mechanismus, aby byl donucen se 2x rozmyslet zdali ten výkřik na VF napsat nebo ne. A toto by bylo řešení, ale klidně to můžeme vzít průměr za měsíc, nebo průměr za týden... A nebo třeba podle palců, pokud někdo dostane dva a více palců dolů, nebude moci týden přispívat, nebo naopak, pokud dostane palec nahoru, bude moci napsat o příspěvek více... Nebo udělat nějakou karmu, v které by ostatní určili, kolik příspěvků na den diskutující bude mít. Je to spíše na adminovi, co je technicky možné.
Možná na první dojem to vypadá jako rozumný názor, to omezení, ale...buďte rádi, že jsou lidi a píší, odrazovat je ještě omezeními. Jsou takoví, kteří si tady i něco řeší, ale z toho napíší i skutečně hodnotnou věc. Nechal bych i takové a kdo potřebuje informaci, tak si ji najde i mezi tím plevelem. Pořád lepší, než fórum bez pohybu a čitatelů (a že jich je), takže neomezovat, případně jen jako dosud přesunout či upozornit na neplodnost diskuze.
Hezký večer
T.
Pane Tini, prosím podívejte se jak konstruktivně a k věci probíhala debata na tomto fóru v roce např. 2011 a co je tu dnes. A ukažte mi tu ty lidi, co píší a něco řeší. Na prstech by jste je napočítal. Osobně si myslím, že pokud se tu s tím nic neudělá je to cesta k záhubě. Pokud se mi podaří najít 11 příspěvků denně jednoho uživatele, které jsou k věci a prospěchu, svůj názor rád změním.
Já informace taky hledám spíše v začátcích témat, ale nebráni mi to proletět každý den ta témata, která mne zajímají, co přibylo za ten den, není to časově náročné. Proto tady i chodím, že to tady žije, ale jinak máte pravdu z hlediska informací, to souhlasím.
Ono to Luďku není jen o počtu příspěvků. Za tu změnu oproti roku 2011 může hlavně obměna zdejšího osazenstva.Dodgy
A proč to osazenstvo z roku 2011 odešlo ?
Stačilo by bohatě to, že si v příspěvcích (vyjma "Jen tak") zakážeme osobní napadání, osobní hodnocení a nazývání se kýmsi. Pokud by k tomu došlo, dostane od admina napoprvé týdenní půst a pak měsíc.
Pavle, ale to co říkáš není nic nového, viz pravidla fóra.
Od roku 2011 se změnilo hodně, kdysi admini bděli nad fórem dnem i nocí a každému, kdo porušil pravidla či se snažil rozpoutat flame war dali ihned za uši a off topic příspěvky ihned mrazili. Chápu ale, že to vezme hodně času a že je nepříjemné se handrkovat s těmi, kteří po právu dostali banána, nebo jim byl nějaký příspěvek smazán.
Chvíli jsem si listoval seznamem uživatelů. Vypadá to že staré osazenstvo, se kterým se tak dobře a přátelsky diskutovalo, neodešlo (alespoň podle data poslední návštěvy soudě), jen se jim asi nechce zapojovat do vyhrocených hádek a žobo-myších válek. Proto si i myslím, že ty omezení nebudou ku škodě fóra (jak si mysli Tini), ale naopak přispějí ke zklidnění fóra a návratu těch, kterří neradi diskutují ve vypjaté atmosféře.
(26.10.2016 19:00)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Stačilo by bohatě to, že si v příspěvcích (vyjma "Jen tak") zakážeme osobní napadání, osobní hodnocení a nazývání se kýmsi. Pokud by k tomu došlo, dostane od admina napoprvé týdenní půst a pak měsíc.

Admin na to určite má etický potencionál, ale je fuška určiť hranice slušnosti. Vážim si jeho robotu a objektivitu. Ak rozhodne, určite to budem rešpektovať.
A nestačilo by jednoduše se k sobě chovat slušně a psát tak aby to mělo hlavu a patu? Admin to určitě ocení tak jako my za toto VF
Referenční URL's