Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Náměty pro zlepšení fóra
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(07.11.2016 15:56)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]K té editaci příspěvku:
Na jiném fóru jsem zažil funkci, která v případě, že jsem odpovídal a někdo jiný mezitím přidal další příspěvek, mě při odesílání mé odpovědi varovala, že přibyl nový příspěvek a zda si jej nechci ještě přečíst, než svůj odešlu. Bylo to hodně praktické. A potřeba možnosti editace kvůli novým příspěvkům neexistovala...

Zkoušel jsem nějaký plugin, ale neustálá kontrola zatěžovala nadměrně server.
(07.11.2016 15:48)indrah napsal(a): [ -> ]Mimochodem právě jsem docela ocenil možnost rychlé editace a vložení citace, protože jsem chtěl reagovat na Ivíka, ne MilkyWay. Kluci prosím nechte technické fungování tak jak bylo, problém je jinde a dá se řešit jinak.

Psal jsem, že doba možné editace zůstává zachována.

Jediná změna je tedy zrušení palců.
(07.11.2016 13:22)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Problém je v tom, že přispívající hází svoje šlendriánství, své ignorování pravidel a soji neukázněnost na administrátory. Čím jsem se provinil, že bych měl neustále po někom uklízet svinčík?


nějak nechápu, proč žehráte na to, že nemáte čas to upravovat (což chápu a nemá ho nikdo) ale zároveň nenecháte adminovat zadavatele té otázky? Vždyt vám tím ubyde práce??? I kdyby jen jedno jediné téma se vyčistilo, tak by to bylo super....
je mi líto, kam forum až zašlo....a jen díky pár "přispěvovatelům"

nějak nechápu ten krok se zrušením palců...byla to sice blbost, ale zamezovala alespon částečně příspěvky typu ANO SOUHLASÍM nebo, NE KECÁŠ, JE TO NESMYSL, apod. které teď ještě ke všem těm nesmyslům přibudou
(23.08.2016 9:45)PetrM napsal(a): [ -> ]Myslím, že toto je řešeno tlačítkem [Obrázky: postbit_multiquote.gif] pod každým příspěvkem.

(07.11.2016 15:59)PetrM napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 15:48)indrah napsal(a): [ -> ]Mimochodem právě jsem docela ocenil možnost rychlé editace a vložení citace, protože jsem chtěl reagovat na Ivíka, ne MilkyWay. Kluci prosím nechte technické fungování tak jak bylo, problém je jinde a dá se řešit jinak.

Psal jsem, že doba možné editace zůstává zachována.

Jediná změna je tedy zrušení palců.
On myslel stav před anonymizováním palců.
(07.11.2016 11:59)karelretik napsal(a): [ -> ]...
Prosím nechte zadavatele otázky být i jejím administrátorem. Děkuji
Souhlas!
Proč to píšu? No nemůžu dát zelený palec.

(07.11.2016 15:30)Ivík napsal(a): [ -> ]Palce pro mě měly i jednu pozitivní vlastnost - pokud je dávali zkušení uživatelé, kteří mají co říci, obvykle se jednalo o kvalitní příspěvěk,který stojí za přečtení. Nyní je fórum vizuálně čistší, ale pro mě méně přehlednější, protože uživatel bude muset číst i vatu.

No jasně. Po týdnu bez netu jsem četl jen to co má pár zelených palců a nic zásadního mi myslím neuniklo. Palce jsou fajn včetně nicku, kdo ho dal, protože červený od Toma byl jako zelený od Jirky a naopak Wink

Trošku se bojím, chlapi, že se dělá příliš změn najednou a doba než si to sedne bude zbytečně dlouhá.
(07.11.2016 16:09)karelretik napsal(a): [ -> ]nějak nechápu ten krok se zrušením palců...byla to sice blbost, ale zamezovala alespon částečně příspěvky typu ANO SOUHLASÍM nebo, NE KECÁŠ, JE TO NESMYSL, apod. které teď ještě ke všem těm nesmyslům přibudou
to by taky bylo řešení místo rušení palců prostě za hlášky typu "bratrstvo zelených palců" dát BAN. To by se ale zase někteří vztekali za nestrannost.
Posuzovat NESTRANNOST je ovšem hodně kontroverzní a už samo o sobě není nestranné. To je taky problém s nalezením nestranného moderátora. Možná by opravdu bylo lepší aby zakladatel tématu měl alespoň nějaké možnosti jej moderovat - cítil by se za jeho čistotu zodpovědný. Princip stejný jako u včelstev - mám včely jsem za ně zodpovědný ne svaz a analogicky - vytvořil jsem téma jsem zodpovědný za jeho rozvoj a zaplevelování ne tvůrce fóra, byť ten má zodpovědnost za dodržování legálnosti a slušnosti a samozřejmě má právo nebo dokonce povinnost zasáhnout a to třeba i tím, že omezenému moderátorovi vlastního tématu toto právo odebere ať už z důvodů, že se moderování nevěnuje (skončil s VF) nebo, že povoluje něco co je v rozporu z pravidly VF. Tím by taky byl zakladatel a omezený moderátor tématu byl tlačen k zodpovědnosti za své dítě.
Proč ne - prosazuje-li někdo princip zodpovědnosti za své svěřence kterými krom včel mohou být i témata, nebyl bych proti.
Jen by zase mohlo hrozit nějaké duplikování témat s cílem přetahovat se o moderátorství - tady by pak musel zasáhnout a rozsoudit amin nebo udělat sdílené moderátorství.
Je prima, že se o to tady veřejně diskutuje.
(07.11.2016 15:48)indrah napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 15:30)Ivík napsal(a): [ -> ]Palce pro mě měly i jednu pozitivní vlastnost - pokud je dávali zkušení uživatelé, kteří mají co říci, obvykle se jednalo o kvalitní příspěvěk,který stojí za přečtení. Nyní je fórum vizuálně čistší, ale pro mě méně přehlednější, protože uživatel bude muset číst i vatu.
Tohle bych přesně ocenil zeleňákem, takhle se musím vmísit a souhlasit. Za sebe provedené změny vnímám jako změny k horšímu. On ten vysoce ohodnocený příspěvek měl totiž opravdu většinou něco do sebe a i opticky vynikl. Ne že by většina musela mít vždycky pravdu, ale tak nějak člověk přece jen v tom moři dobrých a někdy si i trochu odporujících rad zpozorněl a víc si přebíral, co se v tom příspěvku konkrétně píše a že to asi bude rada, která má větší hodnotu než vata okolo. A neptal se na to furt dokola, třeba jestli se tohle teda někomu osvědčilo nebo ne. Pro začátečníka, pohybujícího se v bahně "5 včelařů, 6 názorů", k nezaplacení, a pro samotnou diskusi taky.
Zrovna tak pokládám za krok špatným směrem další anonymizaci - odstranění nicků, které hodnotily příspěvek. Byla to věc, které jsem si cenil oproti jiným fórům, plným anonymních hrdinů, kteří vážně dávají mínusy jen za xicht. On člověk jinak vnímá ohodnocení souhlasné/nesouhlasné od člověka, o kterém už ze zkušeností ví, že má úplně jiné vidění včelaření / světa, a jinak od osoby, od které si toho v dobrém hodně odnesl. I to má svou informační hodnotu. Dělení na nějaká "bratrstva" se podle mě trochu moc démonizuje, vidím v tom jen přirozené shlukování názorových sekcí, a nevidím na tom nic tak strašného. Podle mě naprosto ok a přirozená věc, že se navzájem kladně hodnotí lidi, kteří spolu mají společný názor na něco, když se ten názor vyjádří. Wink
Podle mého názoru byl systém fóra nastavený dobře, problém je jen v osobní kázni, a pokud ji někdo nemá, v odhodlání ostatních používat více to odporné bonztlačítko "ohlásit," a důslednějším propruzování moderátory těch, kteří se proviňují proti pravidlům. Jak už bylo uvedeno, ono by se to tu rychle zklidnilo samo po pár varováních, případně banánech. Lépe zavést třeba to házení k ledu příspěvků, které víc lidí označí jako off-topic, nebo v rozporu s pravidly, než rozbabrávat technikálie palečků, které s tím souvisí jen úplně okrajově a mají svůj pozitivní význam.

Mimochodem právě jsem docela ocenil možnost rychlé editace a vložení citace, protože jsem chtěl reagovat na Ivíka, ne MilkyWay. Kluci prosím nechte technické fungování tak jak bylo, problém je jinde a dá se řešit jinak.

Jednoznačně podepisuji. Když tedy nemohu dát zelený palec.Dodgy
Je to teď přehlednější?
(07.11.2016 16:36)JKL napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 16:09)karelretik napsal(a): [ -> ]nějak nechápu ten krok se zrušením palců...byla to sice blbost, ale zamezovala alespon částečně příspěvky typu ANO SOUHLASÍM nebo, NE KECÁŠ, JE TO NESMYSL, apod. které teď ještě ke všem těm nesmyslům přibudou
....
Posuzovat NESTRANNOST je ovšem hodně kontroverzní a už samo o sobě není nestranné. To je taky problém s nalezením nestranného moderátora. Možná by opravdu bylo lepší aby zakladatel tématu měl alespoň nějaké možnosti jej moderovat - cítil by se za jeho čistotu zodpovědný. Princip stejný jako u včelstev - mám včely jsem za ně zodpovědný ne svaz a analogicky - vytvořil jsem téma jsem zodpovědný za jeho rozvoj a zaplevelování ne tvůrce fóra, byť ten má zodpovědnost za dodržování legálnosti a slušnosti a samozřejmě má právo nebo dokonce povinnost zasáhnout a to třeba i tím, že omezenému moderátorovi vlastního tématu toto právo odebere ať už z důvodů, že se moderování nevěnuje (skončil s VF) nebo, že povoluje něco co je v rozporu z pravidly VF. Tím by taky byl zakladatel a omezený moderátor tématu byl tlačen k zodpovědnosti za své dítě......

Je prima, že se o to tady veřejně diskutuje.
nemohu dát palec nahoru, tak jen takto souhlasím
blbost co? Smile omlouvám se a už to dělat nebudu, jen ukazuji na nesmyslnost zrušení palců jakožto nápravu nesmyslných příspěvků....
Tenhle nápad tady před několika dny padl. A vezměme si to plodné téma JEN TAK.
Založil jej 14.11.2012 zdenda. A ten už se ozval, že se nechce zbláznit udržovat téma, které založil pod jiným úmyslem, než se to zvrhlo. A určitě někdo bude sedět u počítače celý den a dělat strážného psa. A navíc nestraně rozhodovat. Nechat si nadávat tou druhou polovičkou, té nestrannosti? Takže nejhůře na to budou ti, co si dovolili založit téma.
A jak posuzovat příspěvek třeba tom 50? Za první půlku příspěvku by jej člověk objímal a za druhou kopnul do....
Většinou se příspěvky v časové ose opakují. Po roce, dvou, vždycky někdo přišel s nápadem, který se již řešil, ale pro něho to bylo ulehčení v hledání. A někdo napsal odpověď, která se líbila a dostala několik palců (zelených) a hned se masy zvednou a čtou a nemusí ani hledat. A pokud nesouhlasili, dali červený a nikdo nevěděl za co. Pokud to negativum někoho zajímá, může se ozvat přes SZ. I když i to je na....Záleží zase na přístupu obou stran. Ale nikoho tím nezatěžují a nezaplevelují zbytečně fórum.
A Víťo to předvádíš, jak to za chvíli nebude přehlednější. Úplně zbytečný příspěvek. Vlastně chápu, jde ti o palečky. Kdyby tady nebyly od počátku, co by jste teď řešili?Big Grin
(07.11.2016 16:49)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 15:48)indrah napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 15:30)Ivík napsal(a): [ -> ]Palce pro mě měly i jednu pozitivní vlastnost - pokud je dávali zkušení uživatelé, kteří mají co říci, obvykle se jednalo o kvalitní příspěvěk,který stojí za přečtení. Nyní je fórum vizuálně čistší, ale pro mě méně přehlednější, protože uživatel bude muset číst i vatu.
Tohle bych přesně ocenil zeleňákem, takhle se musím vmísit a souhlasit. Za sebe provedené změny vnímám jako změny k horšímu. On ten vysoce ohodnocený příspěvek měl totiž opravdu většinou něco do sebe a i opticky vynikl. Ne že by většina musela mít vždycky pravdu, ale tak nějak člověk přece jen v tom moři dobrých a někdy si i trochu odporujících rad zpozorněl a víc si přebíral, co se v tom příspěvku konkrétně píše a že to asi bude rada, která má větší hodnotu než vata okolo. A neptal se na to furt dokola, třeba jestli se tohle teda někomu osvědčilo nebo ne. Pro začátečníka, pohybujícího se v bahně "5 včelařů, 6 názorů", k nezaplacení, a pro samotnou diskusi taky.
Zrovna tak pokládám za krok špatným směrem další anonymizaci - odstranění nicků, které hodnotily příspěvek. Byla to věc, které jsem si cenil oproti jiným fórům, plným anonymních hrdinů, kteří vážně dávají mínusy jen za xicht. On člověk jinak vnímá ohodnocení souhlasné/nesouhlasné od člověka, o kterém už ze zkušeností ví, že má úplně jiné vidění včelaření / světa, a jinak od osoby, od které si toho v dobrém hodně odnesl. I to má svou informační hodnotu. Dělení na nějaká "bratrstva" se podle mě trochu moc démonizuje, vidím v tom jen přirozené shlukování názorových sekcí, a nevidím na tom nic tak strašného. Podle mě naprosto ok a přirozená věc, že se navzájem kladně hodnotí lidi, kteří spolu mají společný názor na něco, když se ten názor vyjádří. Wink
Podle mého názoru byl systém fóra nastavený dobře, problém je jen v osobní kázni, a pokud ji někdo nemá, v odhodlání ostatních používat více to odporné bonztlačítko "ohlásit," a důslednějším propruzování moderátory těch, kteří se proviňují proti pravidlům. Jak už bylo uvedeno, ono by se to tu rychle zklidnilo samo po pár varováních, případně banánech. Lépe zavést třeba to házení k ledu příspěvků, které víc lidí označí jako off-topic, nebo v rozporu s pravidly, než rozbabrávat technikálie palečků, které s tím souvisí jen úplně okrajově a mají svůj pozitivní význam.

Mimochodem právě jsem docela ocenil možnost rychlé editace a vložení citace, protože jsem chtěl reagovat na Ivíka, ne MilkyWay. Kluci prosím nechte technické fungování tak jak bylo, problém je jinde a dá se řešit jinak.

Jednoznačně podepisuji. Když tedy nemohu dát zelený palec.Dodgy
Je to teď přehlednější?

(07.11.2016 17:11)karelretik napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 16:36)JKL napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 16:09)karelretik napsal(a): [ -> ]nějak nechápu ten krok se zrušením palců...byla to sice blbost, ale zamezovala alespon částečně příspěvky typu ANO SOUHLASÍM nebo, NE KECÁŠ, JE TO NESMYSL, apod. které teď ještě ke všem těm nesmyslům přibudou
....
Posuzovat NESTRANNOST je ovšem hodně kontroverzní a už samo o sobě není nestranné. To je taky problém s nalezením nestranného moderátora. Možná by opravdu bylo lepší aby zakladatel tématu měl alespoň nějaké možnosti jej moderovat - cítil by se za jeho čistotu zodpovědný. Princip stejný jako u včelstev - mám včely jsem za ně zodpovědný ne svaz a analogicky - vytvořil jsem téma jsem zodpovědný za jeho rozvoj a zaplevelování ne tvůrce fóra, byť ten má zodpovědnost za dodržování legálnosti a slušnosti a samozřejmě má právo nebo dokonce povinnost zasáhnout a to třeba i tím, že omezenému moderátorovi vlastního tématu toto právo odebere ať už z důvodů, že se moderování nevěnuje (skončil s VF) nebo, že povoluje něco co je v rozporu z pravidly VF. Tím by taky byl zakladatel a omezený moderátor tématu byl tlačen k zodpovědnosti za své dítě......

Je prima, že se o to tady veřejně diskutuje.
nemohu dát palec nahoru, tak jen takto souhlasím
blbost co? Smile omlouvám se a už to dělat nebudu, jen ukazuji na nesmyslnost zrušení palců jakožto nápravu nesmyslných příspěvků....


Toto se dá hodnotit jako příspěvek bez informační hodnoty - tedy smazat a udělit upozornění
SouhlasímBig Grin Je videt, ze zadna predem promyslena koncepce neni. A podle toho to vypada. Nejdriv zruseni pocitani, pak otazky typu jaky palec ma byt na ktere strane, pak uplne zruseni palcu... Co bude zitra? Zruseni nicku a zobrazovani IP adresy? Nebo nahodne generovane znaky? Dvakrat mer, jednou rez!
Koncepce není, pravda. Nicméně tím tvým příspěvkem, který nic konstruktivního nenavrhuje jen se posmívá a rozeštvává se dostáváš na kandidaturu na upozornění.
Nicméně je na tom vidět tvůj postoj k VF - rozeštvat, zaplevelit a nechat umřít se Smajlíkem s otevřenými ústy jako výraz škodolibosti.
Pokud by si byl seriózní tak alespoň uvažuješ a navrhuješ.
Co bude zítra? No to je přece jasné. Zítra bude zítra. A to je fakt, nikoli příspěvek bez informační hodnoty. Viz Medvídek Pú, summa to životní moudrosti. Znalci jistě vědí, jak to myslím ...
Nechme to běžet a uvidíme, jakkoli si myslím, že líp už bylo, tedy že nastavené to bylo dobře, ale my jsme si to pokazili sami. Je to náš problém, nechme adminy v klidu a v pokoře pracovat a žít.
Jiří
Mohu se,Petře,zeptat,jakým jiným způsobem projevit nesouhlas s některými změnami?
Zdeňku, o palečky mi fakt nejde,jak jsem psal výše se zrušením sčítání palců u jednotlivých uživatelů,nemám problém. Vadí mi zrušení palců pod příspěvky. Neanonymních,abych byl přesný.
Já jsem již toho tady na VF zažil dost, od štvavých příspěvků s osobními narážkami co odradily pana Peška od psaní velice poučných rad, přes vyprovokování uzavření VF na cca měsíc až po současné snahy umlčet některé nepohodlné (KaJi tomu asi podlehnul).
Pravda je, že se zde občas rozpoutá ostřejší diskuse, kterou je možná dobré zarazit včas. I já na osobní narážku reaguji obdobně narážkou - to aby si diskutující uvědomil, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá a nemyslel si, že on má navrch - tady je to rovná diskuze.
Snahy některých, ale toto VF zdiskreditovat, rozeštvat a pohřbít - třeba tím, že začnou zpochybňovat palcování hláškami "bratrstvo zeleného palce" a pak při změnách, které defacto vynutili zase narážkami na nekoncepčnost, je myslím očividná.
Myslím, že by do pravidel VF mělo být také zahrnuto nebo při vytvoření účtu by se mělo souhlasit s tím, že o rozhodnutí o udělení napomenutí a BANánu se nediskutuje.
Je to možná restriktivní, ale pro udržení autority proti rozeštvávačům asi nezbytné.

Jinak jak jsem od počátku navrhoval - souhlasné palce i se jmény nechat a odstranit červené - někoho potěší, někdo se dle nich zorientuje o smysluplnosti příspěvku, někdo zjistí kdo je ta správná osoba s podobným myšlením, na kterou se obrátit. Nesouhlas nechť je vyjádřen slovně, aby přispívající věděl na čem je a nebyl jen poněkud rozladěn z toho, že neví proč (byť to někdy moc dobře ví, ale tomu to zase pro změnu nevadí nebo se v tom i vyžívá).
(07.11.2016 16:49)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 15:48)indrah napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 15:30)Ivík napsal(a): [ -> ]Palce pro mě měly i jednu pozitivní vlastnost - pokud je dávali zkušení uživatelé, kteří mají co říci, obvykle se jednalo o kvalitní příspěvěk,který stojí za přečtení. Nyní je fórum vizuálně čistší, ale pro mě méně přehlednější, protože uživatel bude muset číst i vatu.
Tohle bych přesně ocenil zeleňákem, takhle se musím vmísit a souhlasit. Za sebe provedené změny vnímám jako změny k horšímu. On ten vysoce ohodnocený příspěvek měl totiž opravdu většinou něco do sebe a i opticky vynikl. Ne že by většina musela mít vždycky pravdu, ale tak nějak člověk přece jen v tom moři dobrých a někdy si i trochu odporujících rad zpozorněl a víc si přebíral, co se v tom příspěvku konkrétně píše a že to asi bude rada, která má větší hodnotu než vata okolo. A neptal se na to furt dokola, třeba jestli se tohle teda někomu osvědčilo nebo ne. Pro začátečníka, pohybujícího se v bahně "5 včelařů, 6 názorů", k nezaplacení, a pro samotnou diskusi taky.
Zrovna tak pokládám za krok špatným směrem další anonymizaci - odstranění nicků, které hodnotily příspěvek. Byla to věc, které jsem si cenil oproti jiným fórům, plným anonymních hrdinů, kteří vážně dávají mínusy jen za xicht. On člověk jinak vnímá ohodnocení souhlasné/nesouhlasné od člověka, o kterém už ze zkušeností ví, že má úplně jiné vidění včelaření / světa, a jinak od osoby, od které si toho v dobrém hodně odnesl. I to má svou informační hodnotu. Dělení na nějaká "bratrstva" se podle mě trochu moc démonizuje, vidím v tom jen přirozené shlukování názorových sekcí, a nevidím na tom nic tak strašného. Podle mě naprosto ok a přirozená věc, že se navzájem kladně hodnotí lidi, kteří spolu mají společný názor na něco, když se ten názor vyjádří. Wink
Podle mého názoru byl systém fóra nastavený dobře, problém je jen v osobní kázni, a pokud ji někdo nemá, v odhodlání ostatních používat více to odporné bonztlačítko "ohlásit," a důslednějším propruzování moderátory těch, kteří se proviňují proti pravidlům. Jak už bylo uvedeno, ono by se to tu rychle zklidnilo samo po pár varováních, případně banánech. Lépe zavést třeba to házení k ledu příspěvků, které víc lidí označí jako off-topic, nebo v rozporu s pravidly, než rozbabrávat technikálie palečků, které s tím souvisí jen úplně okrajově a mají svůj pozitivní význam.

Mimochodem právě jsem docela ocenil možnost rychlé editace a vložení citace, protože jsem chtěl reagovat na Ivíka, ne MilkyWay. Kluci prosím nechte technické fungování tak jak bylo, problém je jinde a dá se řešit jinak.

Jednoznačně podepisuji. Když tedy nemohu dát zelený palec.Dodgy
Je to teď přehlednější?

Naprostej souhlas.

Podepsanej palec má pro mě určitou hodnotu, na rozdíl od toho anonymního. Myslím, že to bylo nastavené dobře, pouze se nedodržovala pravidla. Změna pravidel nepomůže, pokud se nebudou důsledně prosazovat.
(07.11.2016 17:30)JKL napsal(a): [ -> ]Koncepce není, pravda. Nicméně tím tvým příspěvkem, který nic konstruktivního nenavrhuje jen se posmívá a rozeštvává se dostáváš na kandidaturu na upozornění.
Nicméně je na tom vidět tvůj postoj k VF - rozeštvat, zaplevelit a nechat umřít se Smajlíkem s otevřenými ústy jako výraz škodolibosti.
Pokud by si byl seriózní tak alespoň uvažuješ a navrhuješ.

Tak zalistuj o stranku zpet a mozna najdes i neco konstruktivniho. Prosim neprenasejme to do osobni roviny. Jen chci upozornit na to, ze zmeny by se mely poradne promyslet a prodiskutovat a az pak je uvadet do praxe. At zalozi moderatori "bananove" vlákno a tam se kazdy dozvi za co a na jak dlouho mu byl banan pridelen. Bude to transparentni a fair. Podruhe uz si treba da pozor anebo se na to (v lepsim pripade) vykasle uplne. Na cele rade for to tak vcelku dobre funguje. Tady se vymysli 100 x vymyslene. Co se tyce zaplevelovani, kazdy at se zamysli jakym dilem k tomu prispel. Ano, i ja si kolegialne sypu popel na hlavu. Nicmene mi prijde komicke, ze jsem oznacen za rozestvavace, kdyz volam po promyslene koncepci a transparentnim a ferovem pristupu ke vsem ucastnikum diskuze. Tak nejak obecne, ne jen v ramci "bratrstva zeleneho palce". Chtel jsem dat smajlika, ale radsi nedam, kdyz je to rozestvavacske. Mam navrh. Pojdme je zakazat (ty smajliky)! A kdyz ani to nepomuze, tak jsou tu jeste samohlasky...a souhlasky...
(07.11.2016 16:36)roslp napsal(a): [ -> ]
(07.11.2016 11:59)karelretik napsal(a): [ -> ]...
Prosím nechte zadavatele otázky být i jejím administrátorem. Děkuji
Souhlas!
Proč to píšu? No nemůžu dát zelený palec.

(07.11.2016 15:30)Ivík napsal(a): [ -> ]Palce pro mě měly i jednu pozitivní vlastnost - pokud je dávali zkušení uživatelé, kteří mají co říci, obvykle se jednalo o kvalitní příspěvek,který stojí za přečtení. Nyní je fórum vizuálně čistší, ale pro mě méně přehlednější, protože uživatel bude muset číst i vatu.

No jasně. Po týdnu bez netu jsem četl jen to co má pár zelených palců a nic zásadního mi myslím neuniklo. Palce jsou fajn včetně nicku, kdo ho dal, protože červený od Toma byl jako zelený od Jirky a naopak Wink

Trošku se bojím, chlapi, že se dělá příliš změn najednou a doba než si to sedne bude zbytečně dlouhá.
A k tomu bych přikopíroval ještě asi pět hodnotných příspěvků, se kterými naplno souhlasím.
Palce prostě zpřehledňují komunikaci a uspoří spoustu balastu.
Nevím, zda se tu pak najde někdo, kdo bude ochoten vyvracet jasné bludy, které v nepalcované podobě budou rovnocenné hodnotným příspěvkům. Stokrát hůře se tu budou orientovat začátečníci a ti budou mít o to více hloupých dotazů. Fórum by mělo mít vzdělávací funkci, tu tímto opatřením ztrácí.
Tak o tom pojdme demokraticky hlasovat. Kdo je pro navrat k palcum tak jak byly nastavene? Kdo je pro anonymni palce a zruseni jejich pocitani? Kdo je pro anonymni palce s pocitanim? Kdo je pro uplne zruseni palcu? 4 moznosti... vox populi vox dei? O tom by se melo hlasovat, ne o tom zda bude zeleny palec napravo nebo nalevo...
Nelze se tady na to koukat bez reakce. To co tady navrhujete jakoby k lepšímu....k lepšímu už múže být jen to, že se budou psát příspěvky anonymně....aby nebylo poznat, kdo co napsal....už se odstranily palce - není tudíž potřeba vyjadřovat názor kdo si o tom co myslí - tak je tenhle krok logickej. Dalším krokem už je jen - smáznout VF. Místo toho, aby se využívalo BANování, upozorňování - byť za cenu několika nových moderátorů - nebo aby se zrušila některá vlákna a vydal se zákaz na politiku, se z VF udělalo "něco", co mě přestává bavit. Tom dostal Banána na dva měsíce....jestli vás zajímá "transparentnost"...a Jirka Matl, kterej měl dostat BAN souběžně s Tomem, tady teď předvádí "sypání si popelu na hlavu" - jak jsme si to zkazili sami...Dodgy A ať jsem adresný....Když jsem psal o tom, že jsou tu lidi, co napíšou za 2 měsíce 80 příspěvků a jen tři jsou o včelách.... Víťa Richtr, KaJi (ten 800 příspěvků), Jirka Matl....poslední dobou i Pavel Holub - to bylo chlapi o vás. Někam vám ty včely z VF zmizly a vy ani nevíte kam. Jestli jsem na někoho zapoměl, tak se omlouvám. Byly doby, že jste dokázali poradit....a to bylo to VF, který spousta začátečníků vyhledávala. Teď- poslední 3 měsíce - pozvracet se je jen pro ty odolnější. Byl jsem tu dlouho....mnohem dýl než bylo asi potřeba. Případný uspořený čas budu tedy věnovat jiným činnostem se včelama, které mají nějaký smysl. Konec konců - já tady rady hledat nemusím. Je mi to líto, ale je to tak. Takže tohle bude můj příspěvek ke zlepšení VF. Nechám si to ještě projít hlavou - dám tomu čas....ale zatím ty zlepšováky pro VF jsou pro mě zklamáním. Ať se vám daří.
Referenční URL's