Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Náměty pro zlepšení fóra
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stačí si vzpomenout - Jindřich Meduna.
Ten pavědec?
(01.08.2017 16:32)Rudolf Stonjek napsal(a): [ -> ]Za sebe jen mohu říct, že odborná úroveň Fora má velmi klesající křivku a je to dnes vlastně o ničem. Když se potřebuji něco dozvědět, dám dotaz a pak už jen jedu v soukromé korenspondenci, viz naposledy šťavelka.

Ono taky to druhé vede k prvnímu, spíš než naopak. Veřejně se tu řeší osobní spory, ale když už má někdo něco co může prospět všem, tak jen "zadá dotaz a pak už jede v soukromé korespondenci." Takže ten stesk, že tu není diskuse k věci... Třeba by to soukromý korespondent byl ochoten napsat i sem pro všechny.
Když porovnám kvalitu informací a ochotu lidí odpovídat k tématu teď a před 5-lety, je to horší. Pokud se do toho zamotají osobní neshody a politika, jde to dále z kopce. A pokud by se něco mohlo zlepšit, tak by nebylo od věci, aby lidé psali o věcech, které skutečně ví, zažili, odzkoušeli. Na druhou stranu chápu, že pro "staré" harcovníky jsou některé témata vyžilá, rady typu "najdi si to na Googlu, už to někdo někde napsal", jsou však zbytečným marněním času jak tazatele, tak odpovídajícího.
(02.08.2017 12:21)indrah napsal(a): [ -> ]...a pak už jede v soukromé korespondenci....

Využívání soukromé pošty na dotazy, které mohou být řešeny veřejně ku prospěchu všech - tak to se mi taky nezamlouvá.

Pak to tu snadno "nežije".

Co s tím?
ono to bude asi tým,ze sa do nejakej normálnej témy hned popridáva kopec užívateľov s rôznym balastom,a potom sa v tom človek stráca..aspoň si myslím že preto radšej RS ide SZ..
Gusto je to tak. Je to nová věc, která se musí ověřit a navíc dobře. Proto se můžeš spolehnout pouze na sebe a pár kolegů kteří jsou stejné krevní skupiny a chtějí to samé. Že by do této skupiny patřili chroničtí diskutéři, povaleči lenoši a žvanilové, kteří tohle Forum změnili ve velehory sraček - to asi těžko. Navíc u šťavelky máme start všichni stejný. Asi 3 skvělé články v MV. Zatím nikdo není o moc dál a je doba vhodná pro každého, aby se teď přidal. Ale to je nejspíš hodně naivní představa že. Zdraví R. S.
(01.08.2017 8:15)Bubo napsal(a): [ -> ]Když tu čtu příspěvky od vcelky.cz a Mlhy, říkám si, že možná by fóru pomohlo, kdyby tu byl ustanoven "fórový rozhodčí".
Jeho posláním by bylo při osobních přestřelkách vždycky po týdnu vyhlásit vítěze.

A na úvodní stránce by pak mohlo být velkým písmem uvedeno, že v 30. týdnu měl největšího pindíka ...

Big Grin

Ahoj Ondro. Před necelým rokem jsem podal podobně znějící návrh. Ty jsi mi do soukromé zprávy napsal že je to pitomost. Dnes už,to pitomost není? :-? Jara Viliš
Járo, už si nepamatuju, v jaké to bylo souvislosti. (A jsem líný hledat Wink )
Takže ani nepotvrdím, ani nevyvrátím, že jsem se mýlil a tvůj nápad bych dnes podpořil.
V každém případě jsem ten svůj včerejší příspěvek nemyslel vážně. Byl to spíš sarkasmus. Proto ten vychechtaný smajlík na konci.
Pište si návrhy jaké chcete, lidi stejně nepředěláte, kdo bude chtít přispět radou, přispěje, kdo jen zaprudí, se taky nezmění. Takový Tom50 psal včelařsky fundovaně, ale k tomu přidal kopec nesmyslů (bohužel) a tím prudil, mne někdy hrozně. Co je tedy lepší, vyhodit takové z fóra? Pro zklidnění a lenivou náladu na fóru ano, ale z hlediska informací, nakopnutí nějakého tématu to je špatně. Zaplevelování témat bylo a bude, s tím se moc dělat nedá, pokud nechcete, aby se ztratila kontinuita, tak je lepší nemazat. Takže nyní je asi 6 či 7 včelařských fór .CZ či .SK a pořádně se nic neděje ani v jednom. No tedy na .sk ano, jinde zdechl pes.
Mně tedy vyšlo, že nejlepší je NEvyhazovat a NEmazat a z balastu si vytáhnout potřebnou informaci, tak mi stačilo ráno proletět jedno fórum a byl jsem v obraze, nyní abych jich obrážel pět.
Naopak. Jen kvalitně provedené banování vede k fóru podle představ moderátorů.
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Stran...mi?page=17
Pre nováčikov je tu 17 strán odkazov, ktoré si môžu preštudovať a stanú sa z nich neomylní profíci. Zbytok fora sa nevyhne včelárskemu bulváru, ale tak je to v každej diskusii.
Jedna věcná tomu, kdo to má na starosti. V horní liště každého vlákna, kde je téma, autor a počet zhlédnutí, tak to, prosím, opravte. Máte tam shlédnutí.
Dobrý den, mám nadbytek medu a momentálně nejsem spokojen s cenou medu na českém trhu, takže hledám odbyt v Rakousku. Prosil bych Vás o informaci, zda li existuje v Rakouskou výkup medu a za jakou cenu. Děkuji.
svethostingu.cz si na HW a SW moc nepotrpí. Zasa meškal dátum a čas.
Zase se tu řeší červené a zelené palce. Nešlo by ty kladné či záporné body ukazovat anonymně?
Šlo, ale to by pak někteří rozdávali červené jako na pásu. Takhle je každý za svoji reakci zodpovědný.
Tomaso a palce by stratili anonymitou svoj význam, nevedel by som či s nazorom, kde je kopec zelenych palcov suhlasili neskusení vcelari alebo svoj suhlas s prispevkom/ nazorom/ posupom vyjadril niekto, kto už má co to u vciel odkrutene a jeho nazory beriem za relevantné...
Tak mě napadá, že u příspěvků, mimo souhlasím/nesouhlasím , by mohlo být ještě možné označit příspěvek za velmi užitečný, hodnotný nebo tak něco.
Prostě, možnost pochválit přispěvatele.
I já děkuji za zajímavé příspěvky.
Myslím, že tak, jak to je bohatě stačí. Ten palec může vyjadřovat i právě tu užitečnost.
Pokud bychom nyní přidali další jeden nebo dva ukazatele kvality, za chvíli by se objevil návrh na další a další.
Referenční URL's