Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Stránky s užitečnými informacemi
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Zaujímavá téma na fóre - Digitalni pčelar. Treba pozrieť až do konca. Hlavne tí, ktorí sa radi hrajú so včelami a aplikáciou elektroniky. Wink
Takmer 8 rokov informácií o prerábke digitálnych váh na včelárske.
(12.09.2016 21:14)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]Takmer 8 rokov informácií o prerábke digitálnych váh na včelárske.

Asi by bylo vhodné odkaz vložit do vlákna včelařská váha

Tady se to bez užitku ztratí.
Pre mňa nová a zaujímavá stránka beeinfo.cz
Ak máte záujem o audio z včelárskych prednášok z Trenčína, nájdete ich tu. Odporúčam cez download stiahnuť do PC a potom vypočuť.
Opět jedno zajímavé čtení: Varroa Mites: No-Treatment is the Best Treatment
Citace:My cranky advice for beekeepers
A prescient 1998 paper in the Journal California Agriculture predicted,

It is unlikely that European bees will evolve resistance [to varroa] because commercial beekeepers must treat their colonies with miticides to stay in business. Varroa eliminate feral European colonies that are then replaced either with AHB [Africanized honeybees] or with European colonies derived from nonresistant commercial colonies. In the end, AHB will spread to their ecological limits, wherever they may be.

The future predicted in that article has arrived. I have heard, from three sources in the natural beekeeping community, that conventional beekeepers are secretly buying feral AHB colonies and queens. The reason is simple. AHB colonies live with and don’t succumb to varroa because they were never treated for the problem.
Zdravím všechny a chtěl bych se zeptat, zda někdo nezkoušel balit úly "pouze" nějakou tmavou stavební či jinou textilií. Tak jak je v článku uvedeno, řeší se rozdíl mezi izolovaným úlem a obaleným úlem ve vztahu k teplotám. Co vy na to? Smile . Samozřejmě mě to láká vyzkoušet, zima se blíží, takže popřemýšlím co kde sehnat a určitě to na jeden či dva "prdnu". Smile. Ale třeba už to některý z kolegů včelařů má za sebou a může podat jednoznačnou informaci. Takže ??? Smile Přidávám obrázek pro ty, kterým se nechce překládat.

http://honeybeesuite.com/how-to-wrap-a-hive/


[Obrázky: IMG_352.jpg]
Za mě myslím že je to úplně zbytečné, zateplením ti včely začnou plodovat zbytečně brzy i když tohle je spíš dobré proti větru ...
Pro jarní rozvoj stačí zateplit strop a případně komorovat.
Apropo mrkni se sem
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Snimat...plen%C3%AD
Díky za tip na stránky... to je ten problém s vyhledáváním, určitě by se to hodilo spíše tam. Nicméně v tom odkazu, co jsem přiložil, jsem si ještě prošel diskuze a asi nejdůležitější názor je tento, viz: Silné, zdravé kolonie mohou přežít bez jakékoliv pomoci. Silná včelstva klidně přežijí zimu v krabicích, které vypadají jako švýcarský sýr, a průměrná včelstva můžou vymřít, i když jsou chráněna před nepřízní počasí. Přidaná ochrana není v žádném případě zárukou, ale zase může znamenat rozdíl a plus "na hraně přežití", a silný úl přežije zimu v ještě lepším stavu, než bez ní... Smile.

Nicméně zkusit to můžu....Smile, pro porovnání, budou-li dvoje vedle sebe, přibližně stejně silná.... Smile Uvidíme .-)
Tak na jaře nezapomeň dát vědět jestli byl nějaký podstatný rozdíl...
ale asi máš pravdu, že na slabší včelstva by to mohlo mít vliv, hlavně na spotřebu zásob...
Veľmi prekvapujúci článok o sachoróze ale aj fruktóze. Pochybnosti sacharóza vs fruktóza A teraz babo raď: "Kde je pravda?" Sad
Konečne zaujímavá cena na hrebene do Dadantu, prípadne aj iných úlov. Baraník
Citace:The most common means of controlling the Varroa mite is through chemical treatments in the colonies. While these treatments can be effective, reliance on them is not sustainable. WSU is seeking sustainable solutions that include increasing the genetic diversity of honey bees and looking at natural and cultural control strategies.
Increasing the genetic diversity of honey bee populations will improve our ability to find natural mechanisms of resistance to the Varroa mite. WSU is also looking at nonchemical natural approaches to controlling the Varroa mite and improving the immune system of the honey bee.

Překlad: Nejběžnější způsob potírání roztoče Varroa je chemická léčba včelstev. I když tato léčba může být efektivní, spoléhání se na ni není dlouhodobě udržitelné. WSU hledá udržitelná řešení, která zahrnují zvýšení genetické diverzity včel a při hledání přírodních strategií.
Zvýšení genetické diverzity populace včel zlepší schopnost najít přirozené mechanismy rezistence na roztoče Varroa. WSU je také hledá nechemické přírodní přístupy k omezování roztoče varroa a zlepšování imunity včely medonosné.

viz. Washington State University
Krása, nádherný dárek, ale ta cena....
https://www.amazon.com/gp/product/B00C2T...em_1p_0_ti
Upozorňuji na webu Včelařského spolku pro Mladou Boleslav a okolí (http://www.vsmbo.cz) na novou sekci v Dokumentech - "Komunikace se státní správou a státními orgány". Budeme zde zveřejňovat výsledky korespondence z jednání se státní správou. Pro začátek pohled MZe na nové "Zásady", podle kterých se bude příští rok poskytovat dotace 1.D.
Nevím kam jinam to dát, užitečná stránka či odkaz to je...15.-16.11. doprava zdarma, při dobré ceně silikonu, kdo si chce udělat radost na vánoce....
http://www.levnesilikony.cz/index.php?se...14&flag=cz
Pro nadšence přírodního stylu včelaření je tu odkaz na stránky Natural beekeeping trust.
a zde je publukace o přírodním včelaření.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's