Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Probůh, jakože by se tím nakazila okolní včelstva?? To je jednoduše hloupost...
(06.12.2015 18:26)NitraM napsal(a): [ -> ]
(06.12.2015 13:21)Kohout napsal(a): [ -> ]
(06.12.2015 11:27)KaJi napsal(a): [ -> ]... Nechápe proč to nemůže chodit na účet přímo a on s tím musí jezdit po vesnicích, ale je to dlouholetý včelař, tak už si zvykl že to musí dělat...

Protože § 29 odstavec 12. písmeno b)
Co na tom nechápe?

Vždyť to může rozeslat na účty a po vesnicích jezdit nemusí. Nebo může svolat schůzi k výplatě, ale tam mu málokdo přijde a všichni se radši budou courat po jednom, protože jim se to tak hodí víc.

Asi četl ve Včelařství že to nejde, že staří včelaři nemají účty a nemohou si zařídit dotace sami. A chtít to, tak by to znamenalo je o ty dotace připravit.

Takže to raději udělá osobně a ty peníze o které je připraví pošle do Prahy.
(06.12.2015 20:55)janko216 napsal(a): [ -> ]Probůh, jakože by se tím nakazila okolní včelstva?? To je jednoduše hloupost...

No, hloupost, zkus si porovnat mapu s výskytem moru (zvláště nová ohniska) a mapu "stáčíren/výkupen/přeznačováren", či jak se tomu dnes vůbec říká...
Vím minimálně o jednom místě, kde se až podezřele shodují a stejně také vím, že ona firma před x lety kšeftovala ze zahraničníma medama a je tedy dost pravděpodobné, že s tím i pokračuje. Tak že zase tak rezolutně bych ne neříkal (to by pak byla nesmyslná i metodika při jeho výskytu). Osobně jsem tenkrát viděl jak cca 20 km od nich překládali dovezený med z kontejneru. Bylo to tuším z Ameriky. Tenkrát jsem ještě nevčelařil, tak že jsem se o to nezajímal a ani neřešil.
Stále se řeší dokola pasivita výplata dotací atd.,na jaře budou výroční schůze a bude po sjezdu, který nám organizovaným vytýčí cestu k světlím zítřkům.
Vy co tady přispíváte a jste členi ČSV máte možnost se na schůzi vyjádřit a případně přijmout funkci a pokusit se aspoň prolomit pasivitu, mě se to ve spolku za rok nepodařilo.Sad
Myslím, že největší problém dlouholetých funkcionářů, kteří se houževnatě drží postů je že nechápou dnešní realitu a houževnatě se drží minulosti.
Spolkovou činnost jsme odkoukali historicky od Němců a v dnešní době s 90% absolutně vyšumělaIdea
Nic moc se bohužel nezmění, jedinou cestu změny bohužel vidím ve vystoupení většího množství včelařů, nebo menšího množství ZO. Mladoboleslavské berou od začátku jako rebelanty. Pokud by vystoupilo víc ZO, je možné, že se ledy pohnou. Nebo přijede dalších pár mixů s betonem...
PS: Milane, je Tě škoda v onom spolku... Wink
(07.12.2015 9:51)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]... pokusit se aspoň prolomit pasivitu, mě se to ve spolku za rok nepodařilo.Sad

Devadesát osm procent z devadesáti osmi procent neví že členství ve spolku není povinné. Byli zvyklí nechávat si strhávat příspěvky na ROH, BSP a fond solidarity, a tak platí příspěvky ČSV a berou to jako nutné zlo. Ideální členská základna, takový pasivní člen.
Kdyby to tak funkcionáři nechtěli, tak by to tak nebylo.
Kecy, Kohoute...nechci to tak a mám jich plnej okres.
U nás předseda obvolával a a prosil členy aby doručili žádosti o 1D (předešlý je i objížděl). Pak obvolával ty kteří nedorazili na schůzi k výplatě a nepředali plnou moc. Tak jsem to myslel. Kdyby to jeden rok neudělal, měl by jich příští rok už jen půl okresu.
Nechci už dávat druhý palec dolů za nesouhlas s tvrzením, že kdyby členové věděli, že členství není povinné, tak by jich zbylo málo.
I když opakovaně členům sdělujeme, že členství povinné není, máme problém spíše opačný.
Stále se nám hlásí noví a noví členové, většinou mezi 30 - 50 lety věku a tak už jsme překročili číslo 150.
Za posledních 10 let se počet téměř zdvojnásobil. Takové množství se"amatérsky" už špatně zvládá.
A to víc než rok máme zásadu, že naším členem může být jen ten, kdo má na "našem" území včelstva nebo tady bydlí. Už jsme tu měli i několik zájemců o členství z jiných okresů a jeden byl dokonce z jiného kraje.
Však už jsem tu nedávno psal že vám tu vaši ZO závidím.
A to že členství je podle bydliště nebo umístění včelstev není ve stanovách?
To je to nejjednodušší, Kohoute. Na výplatu 1D jsem den předem poslal SMS: "Dne 30.11. od 17:00 se koná schůze ZO spojená s výplatou 1D. Účast nutná. Při nedostavení se nebo nezplnomocnění druhé osoby k převzetī 1D se penīze odesílají zpěz na ČSV a nárok na 1D zaniká".....dva přijeli ještě v neděli s plnou mocí abych jim to vzal a jinak přišli uplně všichni....Big Grin Mimochodem...letos to bylo po 20ti letech, co to předseda ZO nerozvážel na kole po členech...Big Grin
p.V.Šumera: Výjimka potvrzuje pravidlo. Nic ve zlém. A zbytek toho kolosu?
p.M.Havelka:Je stále vidět tu neinformovanost - Stačilo jim totiž poslat imeil-
- Pošlete mi to na účet,číslo účtu je zde.........
To je ta neochota funkcionářů po osvětě,výplatou to začíná,
léčením končí.......F.V.
U nás zájemcům také posíláme celou 1.D na účet a členské příspěvky nám dotyčný zasílá také převodem.
Co se týká členství v CSV, tak každému novému včelaři říkám, že registraci v Hradištku mít musí a členem CSV být může, ale že to není povinné. Dále mu řeknu, co získá členstvím v CSV a že je na něm zda se přihlásí či nikoli. U nás máme tu zkušenost jako u pana Šumery, že členové nám stále narůstají.A jsou to opravdu noví včelaři, nikoli rodinní příslušníci. A také bereme členy s bydlištěm nebo stanovištěm včelstev v katastrech naší ZO. Pokud někdo projeví zájem být naším členem, ale nebydlí tu a ani nemá u nás včely tak ho slušně přesměrujeme k příslušné jiné ZO.
Řeknu to takto. Na lidech v těch daných ZO záleží, jak to u nich vypadá. Ne na Křemencárně, ale na místních. S tím také souvisí to jak by tam fungovaly samostatné spolky. Prostě by nefungovaly a byly by místa kterým by se zodpovědný včelař musel na 10 km vyhnout.
(07.12.2015 12:27)vlcek napsal(a): [ -> ]p.V.Šumera: Výjimka potvrzuje pravidlo. Nic ve zlém. A zbytek toho kolosu?
p.M.Havelka:Je stále vidět tu neinformovanost - Stačilo jim totiž poslat imeil-
- Pošlete mi to na účet,číslo účtu je zde.........
To je ta neochota funkcionářů po osvětě,výplatou to začíná,
léčením končí.......F.V.

.
Stále je vidět tu neinformovanost.....Oni chtěj něco po mě....jsou ve spolku....já chci něco po nich! Nic víc...nic míň! Jinak můžou být mimo spolek ...netrvám na jejich členství. Minimálně jsem rád, že jsem poznal osobně všechny členy ZO.Big Grin
A co myslīš tou neochotou ohledně léčenī?
(01.12.2015 10:33)Jan Maláska napsal(a): [ -> ]Po přečtení dotazníků kandidátů na předsedy ČSV jsem v rozpacích...

Nejvýhodnější pro včelaře je zvolit si do vedení spolku nejlepší z nejlepších. Tak snad měli při výběru kandidátů ze svých řad šťastnou ruku.
Pro Milana:Chtěl jsem, aby my objednalo ZO ........ Thymovar,povolené VLP.Co myslíš že jsem se dozvěděl?
To je moje vlastní zkušenost,ale v okolí je to samé.
Také jsem napsal - Výjimka .............F.V.
Výplata D1 u nás probíhala zásadně bez plné moci ( vem mu to!). Nikdy se nic nevrací. Z čeho by se mu strhly příspěvky? Taky krásně probíhal letos monitoring varoy při testování nového Gabonu Flum. Organizačním zkratem OV Čsv jsme udelaly monitoring místo u 150 tak asi u 5 včelstev. Na OV nastal poplach a dopisovaly jsme vymyšlené výsledky k těm 150 včelstvům. Pro Vů MorDol.
Pošlete mi to na účet,číslo účtu je zde.........
To je ta neochota funkcionářů po osvětě,výplatou to začíná - Drobet se zasnít a žádat o dotace elektronicky na MZe, platba by byla převodem na účet, léčiva by si každý vyfasoval u SVS aléčil podle doporučení místního zvěrolékaře. Ale vzniká otázak, co budou dělat funkcionáři? Nehledě na to, že když by přišla celá částka na účet, tak už by si hodně lidí rozmyslelo zaplatit tak vysoký členský příspěvek za výročku 1x za rok.
Zní to skoro jako sen, a každý by si zanesl svůj kelímek s mělí na příslušný inspektorát SVS a SVS by si sama hlídala zda všichni chovatelé splnili svoji povinnost nejen při měli na varroozu, ale i MVP z ochr. pásem.
Prostě úplná idylka pro ty dva okresní veterináře. Už vidím jak se na tu dobu hrozně těší. Smile
A myslím, že funkcionářům ZO by toto vůbec nevadilo. Mohli by se místo toho aspon vice věnovat své rodině a svým včelám.
U vás na SVS nemají PC? To u nás ho už umí i používat. Takový jednoduchý úkol jako porovnat 2 databáze zvládne žák asi 4. třídy ZŠ
Referenční URL's