Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ten, kdo ví vše nejlépe.
Toho, co si dovoluje mít jinou, svoji pravdu.
Lepší??? Máš možnost .........
...... brzo Tě to přejde Big Grin .........
PN.
(04.07.2016 22:05)vocho67 napsal(a): [ -> ]Ten, kdo ví vše nejlépe.
Toho, co si dovoluje mít jinou, svoji pravdu.
Mít svou pravdu je nenávist?
To ale vy máte taky svou - jste tedy nenávistní?
Vy přece víte nejlépe jak je důležitá zimní měl, co vaši členové chtějí - pravidelně se jich na to dozajista ptáte. Vy přesně víte kdo sjednaval kontrakty na ukrajinský med a kdo schvaloval jeho míchání do klasového českého medu. Vy přece víte co by SVS a MZe mělo dávat do legislativy.
Nám je z toho spoustu věcí neznámých neřkuli nepochopitelných.
Myslím že zaměňuješ účelově pojem nenávist se snahou o nastavování zrcadla pro svaz. Sebechvála a růžové brýle co provozovala, není zrovna ten správný způsob sebereflexe a možná pohled z druhé strany by svaz mohl při rozumném posuzování posunout. Ovšem to, že se to interpretuje jako nenávist spíše svědčí o zachování původního směru a udržování si svého nepřítele - uchovávání si své pravdy.
(05.07.2016 7:59)JKL napsal(a): [ -> ]Mít svou pravdu je nenávist?

Záleží, jak tu svoji pravdu prosazuji.
Jde to i se vší úctou k jiným názorům.
Ale vždyť já mu to už psal. Že nemůže mávat fanglí tolerance a že sice nesouhlasí, ale padl by za to, aby ten druhý mohl svůj názor říkat (mimochodem: nejde o pravdy, ale o názory. Pravda vyděsí!) a v závěru odstavce pak toho druhého odpálkuje výrazem, který do slušné debaty nepatří a rozhodně nesvědčí o respektu k partneru v diskusi. Bylo to marný, marný, marný ... Wink
Jiří
(05.07.2016 9:53)vocho67 napsal(a): [ -> ]
(05.07.2016 7:59)JKL napsal(a): [ -> ]Mít svou pravdu je nenávist?

Záleží, jak tu svoji pravdu prosazuji.
Jde to i se vší úctou k jiným názorům.
Aha, tak když někdo prezentuje tu svoji pravdu veřejně, tak je to na rozdíl od toho kdo ji polotajně prosazuje při státními orgány, nenávist?
Úctu je potřeba si zasloužit. Úctu nejde vynutit. Intriky typu nepozvání na schůzku jednání se SVS, MZe, lhaní o českém medu ze Včelpa, tutlání viníků kauz, nekomunikace se členy, není ten nejlepší způsob jak si zasloužit úctu, spíše svědčí o pokřiveném charakteru. Napravovat pak takto pošramocenou pověst je těžké, jde-li to vůbec se stejnými lidmi v čele.
(17.09.2014 0:47)tom.50 napsal(a): [ -> ]Členů ČSV je víc než nečlenů a já mám právo nemít kolem sebe nečleny, kteří dokonce anarchisticky odmítají léčit vyzkoušenými a fungujícími způsoby.

Já taky?
A co kdyz ten vyzkouseny Gabon bude nefunkcni. Budou mit stale sva prava, nebo z nich budou anarchisti lecici kyselinami?

A co pak? Bude mit anarchistickoalternativisticka vetsina sve pravo, aby vedle nich nevcelarila zaostala mensina s nefungujicim zpusobem leceni.

Pokud to nekdo nepostrehl, tak i reditel vyrobce prednasi, ze jsou okresy, kde vyzkousene nefunguje.
(31.07.2016 18:36)Kohout napsal(a): [ -> ]
(17.09.2014 0:47)tom.50 napsal(a): [ -> ]Členů ČSV je víc než nečlenů a já mám právo nemít kolem sebe nečleny, kteří dokonce anarchisticky odmítají léčit vyzkoušenými a fungujícími způsoby.

Já taky?

Já doufám Tome, že už jsi změnil názor. Protože mezi těmi v ČSV je mnohem víc "anarchistů" než mezi těmi, které "anarchisty" nazýváš. A k tomu tvému právu - nemít kolem sebe nečleny - to je, promiň, na psychiatra.
Co jen mi ta "padesátkova" argumentace připomíná ... Právo, většina, stýkat se jenom s těmi svými a správnými (soukmenovci), nepřipustit jiné názory, Maul halten und weiter dienen ... Navenek mluvit o právech jiných říkat svůj názor, ale pak je sepsout, podle a srabácky pomlouvat, škatulkovat, kádrovat a vsouvat jim do úst něco, co nikdy neřekli ani si nemysleli ...
Aha, už vím: mnichovské pivní putyky konce 20. a počátku 30. let min. stol. A pak to byla většina, jednoto takového týpka zvolila. A víme, jakým průšvihem to dopadlo. A začalo to tak nevinně, u piva. Protože tehdy ještě nebyl Internet a fora ...Sad
Když tedy právo: Tak já trvám na svém právu říkat, aby tihle náckové šli už do háje (to jsem asertivní, že?) a neotravovali tu ovzduší.
Jiří
Referenční URL's