Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Stroje a zařízení na výrobu úlů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Já mám stolek pro vrchní frézku (momentálně složený) také jen z překližky a drží jí tři zapuštěné šrouby.Mám k tomu i pravítko z hranolu kam se dá zezadu strčit vysavačová roura.Oba stroje jsem pak současně zapínal knoflíkem na prodlužovačce.Jen je dobré pro toto použití koupit frézku která se dá povolením jednoho šroubu vyndat z těch vlastních saní a pohodlně tak na stole vyměnit hlavičku.

U nás chodil ježíšek o pár dní dříve a tak mám vysněnou spodní frézku doma.
Jen teď tu sedím a musím někde koupit kotouč do toho kolísavého pouzdra a nějaké profilové nože do frézovací hlavy.
Rád bych vás požádal kdo s tím máte nějakou zkušennost kde se to dá za dobrý peníz koupit a jaký druh nože pro konkrétní operaci objednat.Poradíte někdo? Jsou tam zatím jen základní rovné nože s omezovači.
Na tomhle stroji nemám zatím žádnou zkušennost a tak každá rada je dobrá co a jak udělat. Pár dalších fotek je ještě na mých stránkách.
Hřídel je 30mm a maximální průměr nástroje nad stolem je 20cm.
Ahoj, já koupil pilový kotouč na kolísavé pouzdro zde:
http://www.pilanamarket.cz/pilove-kotouc...h-pouzder/
ta cena není na zabití.
S frézkami Ti neporadím. Zkus Aukro, bývají čas od času za poměrně dobrou cenu.
JK
Míro, u nás ve škodovce teď ruší dílnu, frézárna, soustružna, brusírna. Jsou tam celé sady, tedy spíše celé skříně vybavení. Vím že jsou tam třebas vrtáky od 0,2mm do myslím 50mm a je toho plná skříň. nápodobně různé stopkové frézy pak klasické atd. 30 budu v práci, tak tam vlezu a můžu ti něco nafotit. Zkusím zjistit jestli a jak to lze dostat ven.
Naposledy jsem viděl komplet kmitací pilu U Koníčků, Černošice Vráž. tel: 251640057. Víc nevím R. S.
(24.12.2013 10:10)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Míro, u nás ve škodovce teď ruší dílnu, frézárna, soustružna, brusírna. Jsou tam celé sady, tedy spíše celé skříně vybavení. Vím že jsou tam třebas vrtáky od 0,2mm do myslím 50mm a je toho plná skříň. nápodobně různé stopkové frézy pak klasické atd. 30 budu v práci, tak tam vlezu a můžu ti něco nafotit. Zkusím zjistit jestli a jak to lze dostat ven.

Vrtáky asi neva, ale to ostatní je asi do kovu?
U nás jsou /možná byly 5S Smile ) taky staré frézy bez plátků. To se dá používat na dřevo?
Kaji naprosto netuším, ale spíše ano. Ale co je tam přesně.. Zjistím Smile
(06.12.2013 17:01)Zdeněk Kučera napsal(a): [ -> ]Ano, určitě to takhle postačuje. Na začátku jsem dělal všechno jen na cirkulárce, úchopy horní frézkou. Udělal jsem takhle osmdesát nástavků. Pak jsem koupil čepovací kotouč 20mm široký (http://www.karnedtools.cz/produkty/2850-d250x8x30), který dám místo pilového na cirkulárku a dělám čepované nástavky. Všechny jsou lepší, jak těch pár koupených.
Hlavně pozor na prsty.

Zdravim. Neni mi jasne jak se vlastne s timto cepovacim kotoucem pracuje... Kdyz chci udelat cepovany spoj na nastavku, tak tam tech zubu potrebuju vice (6-7). Neni mi uplne jasne, jak toho docilite na cirkularce s timto kotoucem. Predpokladam spravne, ze prkno posouvate zub po zubu a mate tam nastavene jeste nejake minipravitko o sirce 1 zubu, do ktereho vzdy zasunete jiz vyrezany zub? Muzete to nejak polopaticky rozvest/vysvetlit? Diky.
Ano, přesně tak. Mám hobby cirkulárku Alko, která má normální pravítko, po kterém pro tento účel posouvám "truhlík", abych nikam nemusel strkat prsy a všechno bylo přesné. O ten opírám čepovaný díl a pak mám další pravítko ocelový hranolek 10x10mm přesně na šířku zubu/čepu uchycený na koncích stolu pily svěrkami. Na kratších dvou dílech nástavku dělám první vybrání spojů na stolní cirkulárce, je to rychlejší.
Nějak takto:


nebo takto (místo stopkové frézy, rozmítaná pila)

ad železo nástroje použít na dřevo:

u vrtáků je to vpohodě to je otestované že to fungije, ale s těma frézkama je trochu potíž Sad
Jednak mají malý průměry takže při použití pravítka už nezbývá moc použitelného průměru na práci. a druhak mají úplně jinou geometrii zubu. Přeci jen železo a dřevo a jsou dost rozdílné materiály.

Pokud je budu mít zadarmo a budu potřebovat za rok udělat pár metrů nějakého frézování tak si s tím můžu klidně hrát celou sobotu, ale i tak s toho nebudete příliš nadšeni.

Já použímám ve valné většině pily od pilany pouze na řezání louček používám tenké kotouče od CMT. U frézek mám dobrou skušenost s těma od Karnedu nebo RH+ .
Kurňa Bobře tos mě moc nepotěšil Sad No v pondělí kouknu.
Jo,jo, Zděnku v tomhle má Bobr pravdu.
Přikládám ještě podobná inspirativní videa na výrobu cimbuří




Ejhle jejdanánku to jsem se spletl. To patřilo jinam do "Stroje na výrobu úlů". Adminové prominou.
Díky všem za reakce a ochotu pomoci.
Rád bych na té své doma dělané pilce udělal nový o trochu větší stůl z fóliované překližky se dvěma drážkami a pojezdovým truhlíkem jak tu zmiňuje kolega Kučera.Pak jen zainvestovat do toho čepovacího kotouče a je to.
Dneska jsem si udělal malej čepovací vozík na frézu.Když je třeba načepovat krátké laťky je tohle velice dobré řešení.Přidal jsem fotky ke mě na stránky a i dvě krátká zkušební videa.
Najdete zde-http://pupek73.blog.cz/1401/vyroba-maleh...iho-voziku

Pokud máte někdo nápad na nějaké vylepšení sem s ním.
Pridavam ukazku mojho frezovania pomocou stolovej kotucovej pily. Pripravok na posuvanie dosiek som vyrabal asi 4 dni, vysledok posudte sami. Na frezovanie pouzivam 6mm siroky drazkovaci kotuc, povodne som chcel pouzit dva vedla seba, ale s jednym to ide tiez dobre. Momentalne pouzivam iny sposob ako je na videu /netocim klukou naspet naprazdno ale frezujem aj tymto pohybom/

No, ale hlavně přes zimu kvalitně natrénujete na sezónu. Těch cca 400 otáček klikou na jeden nástavek je skoro jako ten nástavek v létě vytočit Wink
Vážně moc se mi to líbí! Pokud mohu malou prosbu, záběry na posuvné zařízení zezadu (nebo aspoň fotky) by určitě pomohly dalším konstruktérům.
Mě se zase líbí ten nápad frézovat několik prken najednou, to jsem ještě neviděl. Takže těch otáček klikou nebude zas tolik.Idea
Fígl v tom frézovat více prken najednou omezuje vyštípání dřeva na druhé straně frézovaného otvoru. Při práci s jedním prknem je pak dobré mít opěrku se stejně velkým otvorem.
Ak to moc nestojí a chcem to mať pekné, tak pri frézovaní prikládam za poslednú frézovanú dosku ešte hocijakú ochrannú dosku (drevotriesku) ktorá bráni vyštipávaniu.
máte někdo zkušenosti s přesností kolmého řezu na pokosových pilách? Dochází časem k vůli v kloubovém zařízení ? Malou stolní pilu mám nějakou čínu a chtěl bych ji nahradit právě pokosovou. Je nějaký extra rozdíl mezi pokosovkou za 1500 nebo 5000Kč? Co říkáte na tuto? Pokosová pila METABO KS 216 Lasercut M. Děkuji
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Referenční URL's