Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Stroje a zařízení na výrobu úlů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Opustila mě cirkulárka, vybírám formátovací pilu pro chudý. Poradíte prosím?

Mé požadavky:
- co nejlehčí a nejmobilnější, protože budu skladovat jinde než řezat.
- stačí mi včelařská, ne nutně nábytková přesnost
- na desítky nástavků a stovky rámků ročně
- aby se za tři roky nerozsypala
- do třiceti tisíc sakumprásk

Tuhle, tuhle, nebo tuhle ?

Nebo nějakou úplně jinou? Na co si mám dát pozor? Děkuju za rady.
Jan, tú tretiu-zámočnícka výroba výhody: silný motor, poctivá železná konštrukcia,,predrez"- tie pred ňou to určite nemajú ale hlavne :pevné uloženie osky!!!!!!! tá znesie aj nešetrnejšie zaobchádzanie, je to skrátka ,,poctivá robota"
Sehnal jsem kolísavé pouzdro. Dá se někde sehnat hřídel, aby do ní šlo pouzdro upnout? Nebo se to musí řešit zakáskově? Pouzdro bych chtěl využít na cirkulárce se stolem.

Optimální otáčky jsou u kotouče napsané 2500, já mám cca 1500. Bude to velký problém? Jak silný by stačil motor, kdybych to musel měnit, kůli otáčkám. Díky
Honza, opýtaj sa v obchode napr. železiarstvo, domáce potreby kde predávaju osky na cirkulár,bezproblémov ti objednajú tzv. predľženú osku, tá má tŕn na upnutie dlhý ako klasická stolárska fréza, a čo sa týka motora , skús bazoša, výkon aspoň 1,5 kw ideál 2,2kw, http://stroje.bazos.cz/inzerat/36144082/...2860ot.php , neviem teraz presne .
Jak se dá z levné pily (cca 3000Kč) vyrobit použitelný stroj. Docela jsem se na začátku zasmál. A hlavně mě potěšilo, že i jinde ve světě nemají šmejdy rádi.
Udělal jsem něco podobného s levnou pilou Herkules 1500 z Bauhausu. Je to sprostá čína jako všechny podobné a i dražší stroje, dělá to jeden výrobce pod značkou Güde, Einhell a pod. Je pravda, že stojí 3 tis. i s dvěma kotouči a dávají na ni pět let záruku, takže pro amatéra na pár úlů stačí. Na vrchní desku jsem přišrouboval jako pán na videu voděvzdornou překližku, čím se sice ztratí možnost řezat s kotoučem pod úhlem, ale to bych stejně nevyužil. Taky klesne prořez, ale stále plně postačuje. Pravítka jsou nepoužitelná, místo toho levého jsem vyfrézoval drážku přímo do té desky a použil jsem jen ten "úhelník", vodící lištu nahradil bukovou, co přesně sedne do té drážky. A místo pravého vodítka jsem udělal něco jako je zde:
dělám s tím čepy do rámu nástavků. K tomu jsem si ale koupil pořádný kotouč s 1,7 mm úzkými zuby, ten stál asi 1 700 korun. Teď je z toho použitelný stroj na domácí použití. Relativně lehký a skladný (ten spodní stojan nepoužívám). V případě reklamace z toho můžu všechno odmontovat a vrátit do původního stavu. Na stránkách Güde se dají objednat náhradní díly, řemínek na motor (začal trochu prokluzovat) stál asi 250 Kč.
Ahoj, tak jsem konečně dotvořil můj letní projektSmile Vytvářel jsem si "formátovací" pilu Zatím to není úplně hotové, ale už z toho mám celkem radost. Krom pili je to i fréza, bruska a vrtačka. Smile
Já vždycky když vidím formátovací pilu tak se zasním, nemaje takovou plochu a vidím to naopak.
¨
Nezkoušel si někdo udělat něco jako májí leckde v "obi" , podložená deska a v liště pojízdný maflík?

Kdysi dávno nic nemaje jsem takto v dřevěném "korytě" krátil maflem prkna aby byla přesně na 90°.
(04.10.2014 13:14)KaJi napsal(a): [ -> ]...podložená deska a v liště pojízdný maflík?...

Kamarát to takto mal urobené a vyrábal s tým za socíku zákazkový nábytok.
Super je vertikalni formatovaci pila. Minuly rok jsem sehnal starsi, ale peknou na aukru za smesnou cenu (Nekdo vyklizel stolarnu a potreboval se toho rychle zbavit). Umisti se ke stene a zabira tak minimum mista. Klasicka horizontalni formatovka zabere pul dilnySad Tady se material upne vertikalne a jen se sjizdi kotoucem. Da se tam kvalitne a presne udelat vse. Osamovat prkna, fosny. Zkracovat pod libovolnym uhlem. Rezat i velke plotny. Az bude cas, dam sem fotky.
Nema nekdo doma plonkovni starou remenici na plochy remen. Hridel 22mm a prumer kolem 20 cm. Odkoupim nebo za neco vymenim. Diky.
Nie je to profi, ale poslúži: vaky z Lidla, všestraný obal - vojde do neho aj testináSmile


Prípravok. sk

[Obrázky: Lidl_vaky.jpg]


Sedláčkov Hofman:
[Obrázky: Sedl_kov_Hofman.jpg]

Poľovníci vedia, čo je spätný ráz, alebo aj dva razy-dobrá masa za pažbou je výhoda...
Aby som nezabdol:
[Obrázky: Kot_e_Lidl.jpg]

Kotúče prikladám do zostavy a mám tak frézu: 2,5-15 mm. Vymedzovacie podložky 1 mm.
Opäť Lidl za Ľudove ceny. eu
Ten forichtung na hoblovani fajn. Já ho neměl a stalo mě to asi 12 stehů a to sem dopadl skvěle.
Čím širšia platforma na bočné latky, tým väčšie pecky na ruku. Nech si to odnesie mrtve železo. Pan Sedláček frézuje len koniec latiek a hmota celých bočných rámikov je ako druhá vrstva izolácie v tenkostených úľoch.
Když dělám tenkostěné nástavky s polokrytým rybinovým spojem, používám toto Stroje pro výrobu úlů svépomocí
Nákup nové sponkovačky se docela vyplatil. Pneumatická. Střílí bez problémů sponky 40mm i do dubu. Neporovnatelná práce oproti hřebíčkům. Za 3 dny , při práci, 1650 rámků. Wink .....bez formy na rámky. Příští týden začínám nástavky, tak to bude šrumec. Wink

[attachment=3249][attachment=3248][attachment=3250]
Tak to mohu potvrdit, ta pneumatická to je jiné kafe. Prvně jsem rámky sponkoval elektrickou hřebíky 30mm. Hodně se ucpávala takže jsem strávil dost času rozebíráním a smontováváním sponkovačky. Nyní mám hoby kompresor a podobnou sponkovačku a jde to jedna radost. Kompresor se navíc hodí na více věcí.
Jsi šílenec Big Grin
Koukám, že máš sponkovačku z Hornbachu, jako já. Kolik ji měl na tomto počtu zaseklých sponek? Já zatím nabouchal asi 400 rámků tj. 2000 sponek a ani jeden zásek.
Jak často ti sepne kompresor? Předpokladám že máš cca 24l zásobník.
Díky
Ani jeden zásek. Je to paráda.....a za těch 1850,-....měl jsem vzít dvě, abych na nástavky nemusel měnit velikosti sponekBig Grin

Maká od 0,4 MPa....tak po 10-12ti rámcích.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Referenční URL's