Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Stroje a zařízení na výrobu úlů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Vidím to tak koupím kvalitní kotouč asi od Pilany. Asi zkusím tam zavolat nebo napsat co konkrétně mi poradí. Každopádně díky za názory a rady.
Kvalitu ja moc neurcim tolik nerezu,ale kotouce z Lidlu mam uz 3 rokem a reze furt dobre od Pilany jsem bral protoze ma 280 mm a teen v Lidlu nemaj ten mne vydrzi jak pises na celej zivot ale urcite bych nerekl ze ty kotouce z Lidlu jsou uplny blato.Nevim jak by obstaly v profi truhlarne ale pro vcelare pri cene 100 kc za kus vydrzi dost dlouho za tu cenu.Kdyby to bylo blato jak byyva na trznicich a tak mas je za dva dni pryc,podle mne za malo penez odpovidajici muzika a profi provoz nebude kupovat naradi pro hobiky a prave na vyrobu ulu aa sem tam rezani to staci a ten kdo hodla vyrabet stovky ulu nebude rezat s Parkside
Kotouče z lídlu jsou mizerné, nekupovat. Pilana také nicmoc. Osvědčil se mi Freud a CMT.
Takhle na plná ústa bych to asi Stefanosi nenapsal Smile, ale taky upřednostňuju Freud, (patří pod Bosch), takže vlastně Bosch, mám i nějaký Leitz. Pilanu bych do celoživotního výběru nezařadil, ale na "domácí žvýkání" určitě lepší, než Noname.
Pokud chci řezat a ne žvejkat, tak určitě ne parkside. Jo, kvalitní kotouč stojí 2000 a víc, ale zase je to nástroj na celý život, jen se občas nechá nabrousit. Kvalita řezu a bezpečnost práce jde s kvalitním nástrojem nahoru.
Pokud koupíš dražší nástroj, tak to není jen o kvalitě SK plátků, ale i o přesnosnosti, vyvážení a hlavně o geometrii zubu. Takže kvalitní kotouč, tak i kvalitní brusič. Kotouče používám Garant. CMT, Pilana. Od pilany používám kotouč na podélné řezy s vyklizovacím zubem a maximální spokojenost.
https://www.igm.cz/kategorie/pilove-koto...e=1#filter

Poradíte mi který konkrétní kotouč koupit z těchto potřebuji tedy na příčný řez materiál masivní dřevo smrk borovice modřín do té pokosové pily parkside. Sice bude i kotouč dá se říct polovina ceny pily ?ale tak snad pila nějaký rok ještě vydrží.
Pokud bych měl vybrat z tohoto výběru, pak ten 64Z finální řez. Jaký tam dostaneš největší průměr kotouče a jaký máš průměr hřídele?
Maximum asi těch 210mm průměr hřídele 30mm
Tady máš pěkný přehled s povídáním
https://www.igm.cz/userdata/editor/downl...018_cz.pdf
Pokud by tam šel dát kotouč 250mm, pak je možnost koupit kotouč s chromovaným povrchem, menší jsem nenašel, možná najdeš. Kotouč se méně zanáší smůlou, lépe se čistí a "nechytne lišku" Wink
Tak jsem pořídil nějaké nástroje ke spodní frézce. ? myslím že to bude pro mé potřeby dostatečné.
Potřebuji nějakou pilku do dílny. Máte někdo zkušenosti s tímto?
https://www.naradihornig.cz/gude-gtk-200...05_z41279/
S touto konkrétní zkušenost nemám. Ale pila s možností utápět kotouč ti nahradí frézku. A kotouč s tvrdokovem a hodně zuby dělá dost hladký řez, nepotřebuješ hoblovku. Roky jsem si s něčím podobným vystačil a až časem dílnu vybavil vším možným.
Ano já vím, že se s tím dají dělat polodrážky. Mě se na tý pile ještě líbí, že má tu vodící lištu přes celý stůl a uchycení i na druhé straně, navíc má ten úhelník z hliníku, to jiné pily v této cenové kategorii nemají.
mám ji už dlouho, je super, problém je pokud ti na ní něco odejde, tak jediný servis jsou Karlovy Vary, posílal jsem to poštou když mi odešel motor, nikde v servisu mi GUDE nechtěli přijmout že s touhle značkou nedělají, takže za mě už od GUDE nic.
Když ti něco odejde, koupíš novou, neoplatí se to někde posílat...za ty peníze, všechny podobné jsou +- v cenách do 3tisíc v akci.
Tak to je škoda... A máte někdo zkušenosti se značkou Scheppach, nebo nějaké jiné doporučení?
Já mám scheppach, předtím nevím, a řeže, na úly stačí, na nábytek asi hůř.
A můžeš napsat typ?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Referenční URL's