Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: SOUV-VVC, o.p.s. Nasavrky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Nějak to zkuste, mně by to taky zajímaloSmile
(03.02.2014 9:29)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]V podstatě víme, jen netušíme, jak to říct slušně a neurazit ...

Buďme upřímní: já bych slovo "slušně" nahradil adverbiem "opatrně" a sloveso "neurazit" slovesem "nenarazit" ... Big Grin
Jiří



(03.02.2014 12:01)Boris napsal(a): [ -> ]Nějak to zkuste, mně by to taky zajímaloSmile

Takže se chceš přihlásit? Big Grin
V tom případě by asi bylo dobré jít na kafe se všemi předešlými řediteli ... A pak to vzít společně směr Bahamy ...
Jiří
Škoda, že nedali do inzerátu: "Hledáme ředitele, nejlépe nedoslýchavého masochistu s vyšším počtem dioptrií."

Myslíte, že již vyúčtovali a zaplatili stavbu onoho řečniště a originální lávku? Pokud ne, tak bych ještě přidal "mdlého rozumu".
Bude tam ředitelovat Mandík?
Nebude.
Тakže klasika - někoho nastrčí...
"Nedoslýchavého masochistu s vyšším počtem dioptrií" ...?Big Grin
Jiří
Peroutka?
Vážení přátelé,
mohu Vás ubezpečit, že Ing. Mandík ředitelem SOUV-VVC nebude (stejně tak ani zmiňovaný MVDr. Peroutka). Budeme se snažit najít vhodného ředitele, který bude dobrým manažerem, bude mít vizi, jak toto centrum, s obrovským potenciálem, dále rozvíjet. I proto jsem v sobotu rozeslal na všechny ZO, OO a všechny členy RV e-mail s žádostí o pomoc při hledání nového ředitele. Na výběru se budou podílet nejen zástupci ČSV, ale také zástupci Ministerstva zemědělství - pokud vezmeme členy správní rady a dozorčí rady, je zastoupení zcela rovné (3 členové ČSV - 2 v SR a 1 v DR, 3 členové z MZe - 1 v SR a 2 v DR). Členové v orgánech SOUV-VVC z MZe jsou velmi rozumní a věřte mi, že ani oni by žádnou manipulaci nepřipustili.
Pokud bude mít někdo z vás vhodného kandidáta, který bude splňovat podmínky VŘ, ať se určitě přihlásí. Čím více bude kandidátů, tím budeme mít větší naději, že vybereme ředitele/ředitelku, kteří v Nasavrkách udělají kus práce pro nás včelaře.
Jaroslav Hrabák
Ja hledam nekoho, kdo si vezme na zodpovednost 5 krat predrazenou,nezaplacenou stavebni zakazku. Ani to nemusi byt vcelar....
V článku
http://ekonomika.idnes.cz/krizi-u-vcelar...nomika_rts
jsou letmo zmíněny také problémy v účetnictví SOUV Nasavrky, které odhalila protikorupční organizace Transparency International.

Vygooglil jsem k tomu doplňující informace:

Prvotní podnět je zde:
http://www.transparency.cz/vcely-a-vcela...m-sektoru/

Dotazy Transparency International a odpověďi ministerstva jsou zde:

13.8.2015
http://eagri.cz/public/web/mze/ministers...-o-41.html

12.10.2015
http://eagri.cz/public/web/mze/ministers...-o-43.html

Mě přijde nejpodstatnější informace v materiálu z 13.8.:
Dále je SOUV-VVC každoročně podporováno Českým svazem včelařů, o.s. (dále jen „ČSV“), kterému je MZe na činnosti SOUV-VVC poskytována podpora v rámci dotací nestátním neziskovým organizacím.
MZe nemá konkrétní částku dotace poskytovanou ČSV k dispozici. Z tohoto důvodu byl ČSV požádán o její zaslání a po jejím obdržení Vám bude tato informace obratem poskytnuta.


Znamená to snad, že úředníci ministerstva zemědělství poskytují svazu každoročně kolem 20 milionů na projekt v rámci podpory NNO a ani nechtějí elementární vyúčtování za co svaz tyto peníze utratil? Pak už se nelze divit ničemu.

Když jsem byl ještě členem svazu, vždycky mě vadilo, že v přehledu hospodaření svazu např. zde
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2014/...-03-01.pdf
jsou podrobně rozepsány relativně drobné výdaje (plyn, elektřina, voda atd.), zatímco nesrozumitelně nazvaná položka "poskytnuté příspěvky na společensky prospěšnou a vzdělávací činnost" okolo 20 milionů není nikde konkrétně rozepsaná. Nyní to už dává logiku.
vsimnete si tady z toho linku.
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2014/...-03-01.pdf
Kolonka temer na konci Poplatky >>ostatní,penále FÚ = 2 390 (x1000) , to je 2 390 000 za penale ci pokuty nebo co v tom je. Nechapu, proc ma obycejny vcelar platit za nekoho pokuty ci penale. At si to zaplati ze sveho ten kdo to zavinil, nebo snad ne?
(15.12.2015 14:43)mikr napsal(a): [ -> ]vsimnete si tady z toho linku.
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2014/...-03-01.pdf
Kolonka temer na konci Poplatky >>ostatní,penále FÚ = 2 390 (x1000) , to je 2 390 000 za penale ci pokuty nebo co v tom je. Nechapu, proc ma obycejny vcelar platit za nekoho pokuty ci penale. At si to zaplati ze sveho ten kdo to zavinil, nebo snad ne?

To je ona pokuta finančního úřadu, zmiňovaná ve výše uvedeném článku
http://ekonomika.idnes.cz/krizi-u-vcelar...nomika_rts
"Svaz ...musel po kontrole finančního úřadu zaplatit pokutu a vrátit nevyužité dotace, jež kontroloři objevili nahromaděné na účtech Středního odborného učiliště včelařského Nasavrky. "

Jsou to nevyužité evropské dotace z let 2005-2008 "odkloněné" na samostatný účet při učilišti v Nasavrkách. Přišlo se na to a ČSV musel zaplatit pokutu asi 2,5 milionu. Podle bývalého předsedy ČSV Švamberka hrozila tenkrát pokuta 100 % tj. 10 milionů, ale prý se mu podařilo vyjednat s úředníky FÚ snížení na 2,5 milionu.
http://vaclav-svamberk.webnode.cz/blog/

2,5 milionů už je dostatečně malá částka, aby se to dalo zaplatit z běžných členských příspěvků a nemusel se vybírat mimořádný členský příspěvek, jako když se platilo pětimilionové penále za DPH u programu "Bez medu to nejde".
Asi nepřekvapí, že i za toto "odkonění" peněz je pravděpodobně zodpovědná dvojice Machová, Peroutka. Dokonce ústřední kontrolní a revizní komise republikového výboru navrhovala podání trestního oznámení, ale Brückler členům republikového výboru vysvětlill, že "orgány činné trestního výkonu budou kontrolovat Svaz, SOUV, MZ, SZIF, to není dobré." Tak se to tenkrát zametlo pod koberec. Jít to tenkrát k soudu, už nemuselo být současné nové vedení svazu bezúhonné.
Detaily najdete zde (strana 12):
http://dvorsky.leos.sweb.cz/AKTUALITY/N%..._20131.pdf
stránka již neexistuje - relatině rychlá reakce
M.Burian
Existuje - zkus to tady:
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2014/...-03-01.pdf
Nevím, proč to v příspěvku mikra nejde otevřít.
No jo, v tom pripade nechapu, proc si to vsechno nechaji vcelari libit. To je parta, ktera si nasla ve svazu snadne zivobyti, nekteri jsou mozna ve vleku a ani tomu poradne nerozumi ci se nesnazi tomu porozumnet ale defakto to plati vsechno clenove. Rozumim tem nahore, nerozumim tem dole a podilet se na tom nebudu
Diskusi kolem členství jsem přesunul do tématu Členství v ČSV.

Diskusi kolem VLP a dotací na něj sem přesunul do nového tématu Zajištění Veterinárních léčebných prostředků (VLP) a dotací na ně.

V diskusích pokračujte tam, prosím.
Pro ty, kteří neodebírají časopis Včelařství, toto je oficiální vyjádření ČSV k probíhajícím soudním sporům, které vyšlo v časopise Včelařství 1/2016


[Obrázky: nasa0001.jpg]

[Obrázky: nasa0002.jpg]
Pokuta se tam přebásnila na "odvod".
Tady vidíte jak vypadá hloupě když se kdekdo vymlouvá že průsery včelařů třeba ve Včelpu bude řešit POLICIE.

Binec ve firmě si musíte řešit sami. Policie je jen výmluva, úspěšná od Včely Předboj.
Vždycky vytřela zrak a nic se nevyšetřilo.
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's