Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovina a legislativa
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
No však se to tam píše Smile
...pozna niekto odkaz na prislušný zakon alebo vyhlasku (v SR) co vsetko ma obsahovat priestor/vyrobňa na vyrobu medoviny? reps. ci je to zhodne s podmienkami pre vyrovbu vin? dakujem
To je jedno čo hovorí zákon! Ale podstatné je to aby ti tvoj návh aj podľa vyhlášky schvalila hygiena. Tam navštív hygienu a tam ti to vysvetlia a sprav si nákres. V každom okrese majú inú predstavu ako má biť prevádzka spravená. Tu ti nik na 100% nepovie ako to má biť. A to ešte nieje všetko lebo okolo prevacky musia biť aj parkoviská na MV, takí domotaný príbeh keď chceš dačo mať. Projekt ti musí taký
spraviť čo má projektovanie na potravinárstvo, nie taký čo len rodinné domy.
...no ved prave do..p..xi..pytal som sa na hygienach v dvoch susediacich okresoch a ani jedna z tych vsevediacich tupani nevedela nic konkretne povedat.....akurat som sa dozvedel ze musim mat vlastne 3miestnosti+vylevku+wc+umyvadlo na teplu+studenu vodu..nerez drez...a steny bud kachlicky alebo "potravinarsky" nater...ked som sa pytal kde v akej vyhlaske smernici zakone to najdem ...tak akurat dostali nervy z toho lebo asi nevedeli.....som myslel ze ma poj..be z toho. dop.ce aj s takou republikou. len rozmyslaju ako cloveka doj.bat a potom prist na kontrolu a ked nedas vsimne tak ti zacnu brat stery zo stien ako kamaratovi v rodinnom vinarstve.
To je práve to že každá hygiena si svoje stanovila o schválení prevádzky. Inak tie stery sú aj ojeb ako vytiahnuť dalšie peniaze z ludí. 1 x sa akože nepodarí aj keď je to sterilné ale na 2 x je to dobréCool
jestli vás to uklídní tak v ČR je to uplně stejné, když tam člověk přijde a chce poradit, tak vás odkážou na vyhlášku směrnici zákon atd....takže nejlépe někoho kdo to má navštívit a poptat se na co koukali a co po něm chtěli a tak to udělat a pak si je pozvat...na druhou stranu na medovinu a med nejsou tak přísná kritéria jako třeba na restaurace apod.....
To preto lebo medovinu nevaríš v kotli a nepodávaš ako jedlo na tanieri. Zas v reštavracii musíš každý rok malovať tak ako vo vyvarovni a viest o tom aj záznam ako aj sladovať vzorky jedla čo si uvalil čo o tom tiež vedieš záznam.Cool
Stran: 1 2 3
Referenční URL's