Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařské vtipy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(20.04.2016 16:46)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Klidně. Jestli zakládají odbory, budou taky chtít zvolit parlament, senát, ustanovit vládu a nakonec sesadí královnu.
Takže bys pak z nich už žádný med stejně nedostal.

V tech ulech je pane doktore medu tak na tri sezony, to on jim ten puč zatim zarazi Big Grin
bo neni turek jako turek Wink
Takový ze života

[Obrázky: hasek.jpg]
Ukradli mě (pokřtěnému, katolíkovi sice bez bez vlastní vůle) kláštery, školy, různé budovy, využívali desítky let, mnohé zdevastovali a nyní některé, prý neoprávněně, navrátili.
A je snaha, především těch loupežníků, o zdanění příjmu z tohoto majetku.
Je to vtip?
Zloděj okrádá zloděje!!!!!!!!!!F.V.
Nejsem nijak vzdělaný, ale Ti katolíci to nikomu, pokud vím, neukradli, nezkonfiskovali, ale od základů vybudovali a dobře spravovali. A pokud je u nás něco ke vzhlédnutí, pak jsou to především tyto jimi vybudovaní objekty, jinak by tu bylo smutné prázdno. Je to vtip?
Františku,podívej se do historie . Pak ti vyjde tak z bídou 50 na 50.F.V.
(22.07.2016 19:55)František Němec napsal(a): [ -> ]Nejsem nijak vzdělaný, ale Ti katolíci to nikomu, pokud vím, neukradli, nezkonfiskovali, ale od základů vybudovali a dobře spravovali. A pokud je u nás něco ke vzhlédnutí, pak jsou to především tyto jimi vybudovaní objekty, jinak by tu bylo smutné prázdno. Je to vtip?
myslíš povinné destáky, kdo se nám nelíbí toho upálíme a seberem mu majetek, atp? nebo myslíš že si mniši (a církev obecně) poctivou prací vydělala na kláštery, a další jiný majetek? že od rána do večera makali na polích, a pak to prodávali na trzích?
Jo ty povinné desátky, konfiskace majetku. To dnes odevzdáme 65% příjmu a ještě si chrochtáme blahem. A když přijdou exekutoři, někdy i prý omylem, pak provoláváme: Sláva, sláva, ...
JK
Pánové prosím, netahejte sem politiku, tohle jsem vážně nechtěl. Vemte to tak, že někdo může být odulý (a
) i bez toho aby musel dostat pár žihadel a následně si gelovat štípance... A tím bych to uzavřel.
Každopádně by bylo dobré aby si mnozí z Vás nastudovali své vlastní nezkreslené dějiny, papouškovat to co Vám kdysi řekla soudružka učitelka či politruk na vojně, popř. čerpat historická fakta z Jiráska není to pravé ořechové.
Jako Hronovský patriot bych se Tě chtěl optat co máš proti čerpání z Jiráska?
Já je studovat nemusím,zažil jsem to na vlastní kůži - tu jejich skromnost /ohledně peněz/,jenom dovedli natahovat ruku............
Ale každý není stejný...........
A o historii by jsme si mohli povykládat,možná by jsi se i divil........
Ale máš pravdu,tohle jsou vtipy ne surová pravda,tak že již dost. F.V.
Marine, myslím, že sám moc dobře víš o čem mluvím Smile Vážně nechci zakládat nějakou historickou flame war, tak uvedu jen neutrální "pochybení" tohoto pseudohistorika o pražském orloji. Tento orloj nesestrojil jakýsi mistr Hanuš, ale Mikuláš z Kadaně. A těch "chyb" v jeho výkladu naší historie, z velké části vytvořených úmyslně na tehdejší politickou objednávku, je na můj vkus až moc.
Takže bych se rád zase vrátil k tématu, což je v tomto vlákně satira, a připomněl , co řekl náš velikán Jára Cimrman:
"Všechna díla Aloise Jiráska z doby jeho učitelského působení v Litomyšli jsou prokazatelně psána školním, a tedy kradeným inkoustem. A že to bylo nějakého inkoustu!"
(22.07.2016 22:53)MartinH napsal(a): [ -> ]Jako Hronovský patriot bych se Tě chtěl optat co máš proti čerpání z Jiráska?
Ahoj, Martine, na Jirásovi jsem vyrostl, region miluju, ale je fakt, že Jirásek pohled na českou barokni společnost a kulturu posunul jinam, než byla skutečnost (velmi asertivně řečeno). A to hodně.
Ale to je nyní snad už jasné, když se od Velkého listopadového sametového převrácení mohlo zase studovat baroko i s jeho autentickými prameny. Nejen Nejedlého pionýrské teze ...
Výsledků už je spousta a jsou velmi zajímavé. Svědčí o veliké bohatosti a rozmanitosti tehdejší kutury, na níž stavíme dodnes.
Ale, Mlhoš má pravdu, tohle téma se netahejme, to sem nepatří.
Jiří
Jen jestli jste více literární pozornosti nevěnovali předmluvě prof. Z. Nejedlého než samotnému Jiráskovi....
Jirásek to je něco jako Karel May když psal o indiánech?
Martine a na tuto otázku by ti dal (v souladu s tímto vláknem) jedinou správnou odpověď náš velikán Jára Cimrman a to:
"Ano. Děkuji. Nejedlý. Správná připomínka. Skutečně existují mykologické atlasy, které označují lišku jako nejedlou houbu. Ale podle mne, tedy nejsem žádný Smotlacha, je liška sice těžko stravitelná, ale jedlá a velice chutná. Musí se ovšem důkladně podusit."
No - a to koření ještě fakt, že starý pan Smotlacha zemřel na otravu houbami ... Což ale fakt není včelařský vtip ...
Jiří
(22.07.2016 22:53)MartinH napsal(a): [ -> ]Jako Hronovský patriot bych se Tě chtěl optat co máš proti čerpání z Jiráska?

Ten co zkurvil české dějiny. Je to strašné, když jsme vlastní dějiny směnili za legendy. Jirásek to snad, možná myslel dobře, jen jeho čtenáři nevědí, co čtou a svatosvatě by odpřisáhli Šemíka.
Šemík? Jára Cimrman to je nejznámější postava naší historie.
(23.07.2016 23:17)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]
(22.07.2016 22:53)MartinH napsal(a): [ -> ]Jako Hronovský patriot bych se Tě chtěl optat co máš proti čerpání z Jiráska?

Ten co zkurvil české dějiny. Je to strašné, když jsme vlastní dějiny směnili za legendy. Jirásek to snad, možná myslel dobře, jen jeho čtenáři nevědí, co čtou a svatosvatě by odpřisáhli Šemíka.

ale Šemík se přece našel - viz http://www.stranypotapecske.cz/reportaz/semik.asp

[Obrázky: semik.jpg]
Referenční URL's