Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ale jo, já nemám zásadnějších námitek. Pořád si ale myslím, že systém nyní problematicky nastavený (bruselský úředník těžko posoudí lokální zdejší situaci a jde jen o to, stravitelně mu to naservírovat aby kamarádi a kamarádi kamarádů mohli hrabat, protože těch peněz je tam fakt hodně), by se dal zlepšit, kdyby byla vůle. Ta vůle ale není, protože takto nastavené to vyhovuje těm, kteří dělají ty první podvody na 1. levelu. A kteří u nás volí ty, kteří jim to nastavení udrží a kteří si pak přibírají ty úředníky a sami rozhodují o nastavení pravidel. A ten začátek to má u nás. Nejen, samozřejmě.
Ano, byl jsem toho názoru, že díky EU bude jistý dozor a nastavena jistá pravidla a všichni ti naši vysmátý šméčkaři utřou hubu. Ale se zdá, že se to tak nějak nepodařilo. Příklad s Bez medu to nejde je v tomto ohledu velice trefný.
Proto jsem já a ostatní trockisti za maximální minimalizaci dotování čehokoliv. Ale většina dotace u nás holt chce tak, že když si trochu s dovolením také vezme, skousne všechno, zmlkne a nedělá si problémy a ani nedělá problémy těm, kteří si to tak nastavili. Budeme to muset prosadit asi permanentní revolucí.
Hmmmm. Takže náš problém je to taky, jenom si ho nechceme přiznat. Vlastně proto, že se to většině líbí.
Jiří
(28.08.2016 11:25)Mlha napsal(a): [ -> ]Špatně je celý systém, který daňovému poplatníkovi sebere 60% - 70% toho co vydělá, tyhle peníze hodí na nějakou společnou hromadu a pak přijde bruselský byrokrat, který rozhoduje, komu co zafinancuje. A těch peněz je stále málo, tak se daně stále zvyšují. Ryba vždy smrdí od hlavy a EU smrdí od od Brusele.

Brusel rozhoduje o jejich penězích, samozřejmě je nemusíme čerpat.
Zajímavé že i Top09 kritizuje vládu že je málo čerpá. Smile
Člověk by čekal něco pravicového zásadového. Tedy naše peníze investovat bez Bruselu.

ALe jak říkám, co vím, jeď do Thajska. Z tvého pohledu ideální země. (pokud nemáš rodinu a děti, Pak ti ten slabý stát přijde hodně draho. Platíš dětem zdravotní pojištění i školu, . . .. Ale daně vynikající. )
Mně vyhovuje ČR.Taky Thajci chtějí do EU a z EU si tam jezdí jen pro holky. Málokdo se tam stěhuje na furt. Smile

Samozřejmě pokud by tento národ byl schopen si představit stát s menším státním rozpočtem - tedy jeho částí která jde do spotřeby- a našel si proto to politické reprezentanty s takovým programem, má můj hlas.

Ale stačí jednoduchá otázka - proč tady taková strana není?
Protože by jsme si ji nezvolili. Tipuji tak kolem 3-5% maximálně.
(28.08.2016 9:44)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]
(28.08.2016 7:14)Prokop Bohm napsal(a): [ -> ]Tebe může těšit to, že letos podle mých info skončí řada těch přestárlých bolševiků v RV a můžeš doufat a těšit se, že je nahradí někdo nezkažený, pokrokový a s včelami to upřímně myslící. Jako např. nedávno dosazený bývalý STBák do nejužšího vedení ČSV.

Nechci ti brát iluze, ale i nově vzniklých a vznikajících spolcích je spousta bývalých STBáků.....Dodgy ....a "myslím to upřímě" - to už tu bylo taky....Big Grin

Jen by mě zajímalo, jak moc je označení eStébák dneska vypovídající.
Tedy myslí se tím zaměstnanec, nebo někdo z Cibulkových seznamů?

A .....

Podle mě je to stejné jako když u včelařů napíšu Svazák. Taky z toho se dá odvodit velmi málo.
Ten proces obrody Svazu by měl začít od stanov a od programu. Teprve pak od lidí. Když si přečtete pozorně stanovy a tu ručně psanou přihlášku kandidatury na předsedkyni, tak je jasné, co od toho lze (nelze) očekávat. Svazu chybí program, vize, cíle. Zvenčí se to pozoruje nezaujatě a snadno, vidím jen křečovitou snahu o zachování starých pořádků, partikulární zájmy a křečovitou paranoiu.
Zase jste mě ukřičeli! Furt fňukáte, jak blbý lid blbě volí, ale ani ve snu vás nenapadne, že ten systém je blbý, tedy demokracie je kravina, která nikdy nikde nefungovala dlouho.

Jsou věci, které přesahují možnosti myšlení a představivosti některých. Zopakuju tedy to, nač nikdo už dvakrát nereagoval:

Demokracii vymysleli a praktikovali v antice znudění svobodní občané, jen mužové! zatímco na ně pracovalo více než 90% otroků, kteří nevolili. Ani tak jim to nefungovalo dlouhodobě. Nikdy.

Pokud vím, tak s demokracií začala vysoká šlechta ve středovké Anglii. Zase elita a přes 90% bezprávného lidu. A nefungovalo jim to, rvali se mezi sebou furt.

Nyní volí i těch 90% údajně svobodných, nyní prý plnoprávných lidí, dříve otroků = pracujících. Jak říká Kohout, volby nic nezmění, to by je šlechta dávno zakázala. Je to zařízeno tak, že lid sice volí, ale slibovači nikdy nesplní sliby a nic se jim za to nestane a tupý lid jde za 4 roky k tomu tyjátru zase a tak furt dokola.

Otázky, které nikdo nikdy nepokládá:

Chce vůbec lid vládnout? odpověď, nechce, viz volební účast

Je lid kompetentní (rozumí politice?), tedy ta malá část, co k volbám jde - není, vždy zvolí blbě

Normální člověk nemá na politiku čas, musí furt rychleji, efektivněji, flexibilněji, produktivněji, dál, výš, atd. a večer tak akorát dostane předžvejkanou dávku lží, kterou týmy dobře placených slouhů od rána v klídku připravovaly (a konkurenční týmy se shodnou na jednotném postupu), zatímco byl otrok v práci...
Tome50, víte že "demokracie je kravina". Co je tedy podle vás správné zřízení?
(Nejsem si jist, že jsme ve správném vlákně.)
Nevím, přesněji bojím se to napsat.

Odpovím vám další lahůdkou.

Lidi volí menší zlo. Zvykli si to tak nejen říkat, ale oni dokonce myslí, že je to tak správně. Jako kdyby bylo na světě všechno jen nahovno, špatné, zlé a tak se z těch zel volí to domněle nejmenší. Ale to je právě ta chyba. Zlo je vždy jen zlo, to malé (zatím malé) se právě touží stát zlem velkým a k tomu potřebuje nějaké blby, kteří mu to volbou umožní. Díky tomu, že nikoho ani nenapadne poptávat DOBRO, třeba i jen malé dobro, ale dobro, uchází se o přízeň voličů jen různě velká ZLA. Posychruje se to tak, že ani malé dobro není připuštěno k ucházení se o hlasy voličů.

Takhle jsem to nikdy nikde nevyčet, lidi si to takhle asi neumí zdůvodnit. Ale jejich přirozený instinkt a zakódovaná slušnost většině brání chodit k volbám. Mocní říkají, že voliči nemají zájem, mají svůj lid za tupé stádo. Tak to ale není, oni se spíš nechtějí podílet na té jedné velké lumpárně, kdy je vlastně úplně fuk, kdo volby vyhraje.
Prestante uz laskave kalet do vlastniho hnizda. Nic vam tu neni dobre, stat, lidi, ....
Jen kritizujete, nebo spis spinite a nadavate.
Kdyz se vas nekdo zepta na reseni, NIC , zase jen spineni a nadavani.
(27.08.2016 23:06)tom.50 napsal(a): [ -> ]A můžete mi vy říct, proč bych neměl brát dotace na léčivo (myslím, že se to jmenuje na zazimování, vůbec mě to nezajímá jak se to jmenuje a na co to je). Navíc to je dotace, kterou dostávám přes Svaz a je mi úplně fuk, jestli pochází z brusele kam si na ty dotace dávám peníze sám.

Protože dotace na léčivo (po vašem na zazimování) z vašich peněz bere Kamler, ty vy vůbec nedostanete.
Aneb - "Jak opít blba rohlíkem, přitom vydělat velké peníze a to vše za účasti státu a unie"
Kdo neumí papěrkuje dotace, kdo umí bagruje dotační hotovost do svého hnízda a nechá si od paběrkářů tleskat. No a těch pár padesátkových remcalů v tom tleskotu zaniká.
To je princip na kterém je to založeno. Úspěšně již pár let funguje a šikovným vychází. No bodejť by ne, když jediné očekávání bačkorářů je, že budou mít klid od mocných STB metdicky řízených, centrálně demokraticky dosazených samodelegovanců.
Ano Tome, až do takovýchto obludných skutečností může dojít demokracie. Samotná demokracie, ale za to nemůže. Může za to davová psychóza, že je vše za starou bačkoru a volíme menší zlo a krčíme se v koutku před tou obludou moci spletenou penězi a jejich urputnými hromaditeli.
(28.08.2016 23:58)Bubo napsal(a): [ -> ]Tome50, víte že "demokracie je kravina". Co je tedy podle vás správné zřízení?

Vontství.
Například americká demokracie funguje tak, že tam střídavě vládnou finančně mocní jedinci nebo dokonce střídavě finančně mocné rody, nebo těmi finančníky dosazení demokraticky pro ně vhodní i naprosto dříve neznámí jedinci. Přitom se poukazuje na různé diktátory jako na jejich opak. Nesmysl. Dnes tu máme paní Merklovou a ta demokraticky diriguje celou Evropu.
(29.08.2016 6:42)KaJi napsal(a): [ -> ]Prestante uz laskave kalet do vlastniho hnizda. Nic vam tu neni dobre, stat, lidi, ....
Jen kritizujete, nebo spis spinite a nadavate.
Kdyz se vas nekdo zepta na reseni, NIC , zase jen spineni a nadavani.

Ne, ne. My jim to u voleb spočítáme. Vystavíme jim "koaliční" účet. Jen pořád nechápu, proč se s tím počítáním účtů musí čekat do řádných voleb? Tak bačkory dolů a zvedněte zadky od těch klávesnic, holoto! A v tom jsem se probudil a co to? Ruka v nočníku a v dlani zase h.... .
JK

Tak si "jen tak" myslím, že máme být v jiném tématu.
JK
(28.08.2016 11:55)KaJi napsal(a): [ -> ]Brusel rozhoduje o jejich penězích, samozřejmě je nemusíme čerpat.
Žádný úředník nerozhoduje o svých penězích, ale o penězích, které byly nějakému daňovému poplatníkovi vytaženy z kapsy. Pokud tyto peníze hází ven oknem jen tak aby ospravedlnil svoji teplou židličku, tak je něco hodně špatně. Velmi krásně to vystihl VaT ve svém příspěvku:
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Povazu...#pid149400
Samozřejmě, jen si nedovedu představit stát bez těch peněz a bez těch úředníků. Co by dělal?
Procházkou po Praze nebo po okresním městě vidím většinu staveb za veřejné peníze.
U nás na vesnici je skoro vše soukromé, jen státní silnice,obecní cesty a nyní EU kanalizace Vesnici si možná dovedu představit. Město a stát ne.
Je někde nějaký stát nebo město postavený bez společných peněz?

Mám púocit že je to debata jako o komunismu. Taky by teoreticky fungoval. Stejně tak naproto liberální společnost.
Za nás se učilo že byla teorie Utopického socialismu. To utopický bych přidával i k dalším teoriím, pokud neuvidím jejich realizaci v praxi.
Je snadné řící že problém s něčím je proto že ta věc existuje. A jak říkal JV STAlin - Nět čelověka, nět problema. Tak mi to přijde podobné. Smile
Významná většina voličů má pocit, že to musí existovat. Tak je asi chyba v těch co to popisují že to nedokážou dotáhnout do konce. Tedy minimálně vysvětlit jak by to fungovalo bez těch veřejných peněz.

Smaozřejmě souhlasím, čím míň tím lépe. ALe většina to chce. Jsme v demokracji, tak pak má většina pravdu.
Miloši,viděl jsi někdy ptáka který by si kálel do svého hnízda?
A ve vedoucích pozicích v ČSV jsou pěkní ptáci - p. K....
Tak proč se divíte!!!
Já otevřel včelařství při snídani a bylo po chuti - stačil otočit první stránku.
To chcete po nich aby se odstřihli od koryta ?Nebuďte najivní................... F.V.
(29.08.2016 12:27)KaJi napsal(a): [ -> ]... ALe většina to chce. Jsme v demokracji, tak pak má většina pravdu.
Nesouhlas. Zaprvé není většina jako většina a za druhé tento postoj pak vede k extrémům, kdy nějaký populista řekne, že příslušníci nějaké skupiny/národa jsou nepřizpůsobiví a je potřeba je vyhladit a získá většinu. Má pak tato většina pravdu a oprávnění vyhladit nějakou menšinu - skupinu včelařů, české nepřizpůsobivé, nepřizpůsobivé imigranty ..... ? No a nakonec je vůbec problém se zástupcem většiny, který se populistickými slovy může blýsknout před volbami a pak nic neplní a plachtí si s hroší kůží po svém s většinou v zádech.
A teď si hledej pravdu, která je také relativní podle úhlu náhledu a zda koukáme z většiny nebo na většinu.
Zlaté toleranční patenty a jejich autoři.
To si Jirko oddebatuj s kolegou ISEK3 co tady brojí za přímou demokracii. Smile

Já si myslím, že současná nepřímá je i tak dost náročná na současnou populaci.
Ale případný pořádek ve Svazu si musejí udělat jeho majitelé, tedy členové, vám (kdo tam nejste) je do toho to, co našel Křapka v nočníku. Jen o tom a o ničem jiném tu hovořím!

Špatný je systém = demokracie, že to umožňuje. Tedy že umožňuje nepořádky.

A aby to pochopili i ti jednodušší. Jestli je blbý šofér, nechci zničit (a rozkrást po kouskách a nebo nechat rozpadnout na prach) celý autobus. Je třeba vyměnit šoféra. Možná ještě sem tam vyměnit nějakou součástku. Ale ti, co z busu vystoupí a nebo v něm nikdy nebyli, by měli přestat hodnotit autobus jako celek i s jeho pasažéry. Svůj nesouhlas s nepohodlím jízdy vyjádřili demokraticky a svobodně tím, že vystoupili. Stejnou svobodu těm, kdo vystoupit nehodlají ale upírají?
(29.08.2016 14:14)tom.50 napsal(a): [ -> ]Ale případný pořádek ve Svazu si musejí udělat jeho majitelé, tedy členové, vám (kdo tam nejste) je do toho to, co našel Křapka v nočníku. Jen o tom a o ničem jiném tu hovořím!
Takže, "Padesátko", kdy kdy přestanete z anonymního krytu "hovořit" a usednete co člen k veslu nebo se chopíte pumpy?
Jiří
P. S.: pokud by rozpad a úpadek tohoto subjektu neovlivňoval negativně celý obor, tedy i naše včelaření, neřekneme ani popel. Neříkejte snad ani, že tenhle aspekt vám nedochází ... To už by fakt bylo o něčem jiném.
Referenční URL's