Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mám jakýsi rok a již asi nedovedu rozlišit vlákno od provazu.
(22.11.2016 9:13)MilkyWay napsal(a): [ -> ]
(22.11.2016 8:35)František Němec napsal(a): [ -> ]Počítám dobře?
Pro mě příděl D1 1650 Kč, do ruky 1116 Kč, odklon 534 Kč.
50000 včelařů jen se stejným počtem včelstev jako já = 50000x534 Kč = 26700000 Kč.

Františku, počítáš dobře! A může za to Včelpo!!! (...aby jsi byl i co se týče vlákna v obraze) Huh

Já bych si dovolil to trochu upřesnit.
Pro Prahu jde 200 + 122,40(9x13,60), tedy 322,40 a ne 534.
Ten rozdíl 211,60 zůstal u ZO. U nás v ZO je to jenom 7,40 za včelstvo, tedy v tomto případě 9x7,40 = 66,60Kč. Asi jsme levná ZO.
Joseffe, tys to pokazil. Takhle už to není tak velký číslo ... . Měls raději napsat, že Křemencárna ještě k tomu dostane 22Mega a tohle všechno jde jen a jen na vejplaty! Pak bys tu dostal za ten příspěvek milion zelených palců Wink , takhle už to nemá ten nádech ... .
Za fandění Křemencárně bys měl dostat milión zelených palců, ale spletl jsi si vlákno, když jsi o to tak stál v případě Františka.
Tak to by mne tedy zajímalo v jakém vláknu se máme o Křemencárně bavit, když ne v tomto.
To nás sem do tohoto vlákna ještě přehodil admin Angry, můj příspěvek byl původně v jiném vláknu.
Poraďte p. Brentner?
Jasně, díky adminovi jsme konečně ve správném vlákně. Jinak byla blbost, být ve vlákně Včelpo. A tam Milky Way zkoušel kritizovat Františka a já si dovolil, jej na to upozornit. Tedy ne tebe, odpovídal jsem v návaznosti na jeho příspěvek.
Dobrý den, mohl by mi některý z erudovaných včelařů nebo pokladníků napsat, kolik se letos a za co strhává členu ČSV z dotace. Chtěl bych připravit přehlednou grafiku o 1D. Poté bych ji sem vložil pro posouzení a doladění. Předem děkuji.
OO a ústředí jsou jasné (strana 13 a 14). Každé ZO si navíc stanovuje po svém příspěvky jenom v rámci ZO ,tam to není jednotné a průměr ti nikdo nedá. Nějaký registrační poplatek je snad také dán centrálně.
Ivíku, zdravím na Břeclavsko Wink.
Necítím se býti erudovaným. Napíšu ti však co vím a když, tak mne někdo opraví Angry.
Z dotace se nestrhává nic, to se nesmí, to zajisté víš, jsi přeci šikovný kluk Big Grin.

Pro Prahu jde 200Kč za člena a 13,60 za včelstvo.
Pro ZO jde 2,40Kč za včelstvo, to je dané. Pak již záleží na samotné ZO co si odhlasuje Výroční schůze. Může to být paušální částka na člena nebo včelstvo, popřípadě obojí.
U nás je to 5Kč za včelstvo, celkem tedy pro ZO je od člena 7,40Kč x počet včelstev.
Ivo, podle mého názoru se nikomu nic nestrhává... Resp. by to bylo v rozporu s pravidly pro tuto dotaci.

Jinou otázkou je skladba členských příspěvků v jednotlivých včelařských spolcích, ale to se 1.) má k dotaci 1.D jako jablka k hruškám a 2.) je to interní svébytná záležitost každého spolku a jeho členů. ČSV, z.s. na to má konkrétně směrnici 1/2016.

V českém včelařství je pár dezinterpretací. Prosím, nerozšiřujme zbytečně jejich počet a ani počet jejich nositelů...
Pravda de jure se nestrhává (pominu-li těch 5% administrace).
V praxi, ale se vyplatí 1D z niž se odečte členský příspěvek a někde i náklady na léčiva + jakýsi registrační poplatek - napočítá, dá do obálek a toto se předá s tím, že včelař dostane k podpisu jaké částky jsou za co aby to bylo všem jasné.

Skutečně se strhává je těch 5% z přiznané dotace za administraci a to už na ústředí ještě před vlastním rozpočtem na včelstvo.

Strhávání (5ti % je záležitost všech), odklonění členských příspěvků je interní záležitost členů svazu.
Jelikož většina pokud nedoplácí o té částce odklonění nepřemýšlí tak je dost zbytečné to pitvat.
Jediné za stojí za úvahu pitvat je termín vyplácení 1D v době, kdy za současných podmínek dochází k dost velkým změnám v počtu včelstev díky úhynům a zda by nebylo lepší se odrážet od stavů někdy koncem dubna - kdy je jasné, kolik včelstev jde daného roku do opylovací služby a tu sezónu opyluje než pak v září, říjnu zkolabuje.
Díky všem za podněty, určitě je zahrnu. Ještě pár věcí k dopřesnění:
1. Co vše je ve 200 Kč pro Prahu? (předpokládám čas. Včelařství, Svépomocný fond, něco další?)
2. Pro Prahu znamená přesně sekretariát ČSV, jak je uvedeno v rozdělení administrace?
3. Nějaký příklad, jak postupuje ZO v případě nečlenů ČSV, když pro ně zpracovává:
a) jen léčiva
b) jen měl
A toto si předpokládám odhlasuje také Výroční schůze.
Ještě jednou děkuji.
Neutíkejte k tomu, co se kde "odečte" od dotace. Všichni víme jak se to při výplatě dotace dělá. Soustřeďte se na "velké" peníze, které si ústředí Svazu nechává a jak vás členy "holí". To vám to fakt je jedno, že se zabýváte drobnými. Vím, že v roce 2013, kdy platila obdobná výše, kterou si ponechával sekretariát, dostávali zaměstnanci až 80 000,- Kč roční prémie. FAKT a nelžu. To vám tento systém vyhovuje? To jsou ty důvody a informace, které buď nemáte (pak je to škoda, že se nezajímáte) nebo vám to nevadí (pak se na tom podílíte, protože to podporujete). Proto členové našeho spolku v roce 2015 hromadně v počtu 126 včelařů vystoupili z ČSV, protože jim to nebylo jedno a informace měli.
Jiří, to, co popisuješ, je také interní záležitost ČSV, z.s. Nevidím žádný důvod, aby nečlenové svazu řešili, kolik si zaměstnanci ČSV vyplatili na prémiích. Chci-li, aby mi někdo nezasahoval do života, neměl bych do toho jeho zasahovat já sám. Zde na VF je to při nejmenším záležitost do jiného vlákna...

Termín výplaty 1.D a odměna za její administraci je otázka na toho, kdo dotaci poskytuje...
Byl-li bych "vedení" ČSV, tak okamžitě s termínem výplaty dotace změním i termín placení členských příspěvků - z pohledu svazu je to logická věc. Je to součást spolkového markentingu - jak udržet/navýšit stavy členů. Má je každý spolek - jen trochu jiné.

Pro úplnost - nejsem členem žádného včelařského spolku či subjektu a o dotaci 1.D jsem už druhým rokem nežádal.
A co ti vadí na tom, že součástí spolkového marketingu jiných uskupení je poukazování na nesystematičnost a nekoncepčnost někoho jiného a tím způsobem jak píšeš udržet/navýšit stavy členů. Někdo lobuje a má koníky na MZe jiný lobuje u včelařů a dává jim také nějaké info - třeba o tom odklánění z 1D.
Když už tak suď stejně - navíc je možné si připomenout jakými praktikami se svazáci naváželi to "neorganizovaných" - a taky to nebyla jejich interní věc, ale vměšování se do těch "neorganizovaných". Teď když sklízí své ovoce tak jsou z nich najednou chudáci co jsou terčem útoků?

Prostě se pere ten "spolkový marketing" a pokud stojíš bokem tak se do té interní soutěže marketingů nemíchej a pokud se již mícháš tak nejsi nestranný a slova typu "nejsem členem žádného včelařského spolku či subjektu a o dotaci 1.D jsem už druhým rokem nežádal" jsou pouhopouhým alibismem.

Máš pravdu - termín výplaty ať si pro mne za mne zůstane stejný. Důležitější je ten rozhodný termín k posouzení počtu včelstev pro 1D za daný rok provádějí opylovací službu.
Protože když se začne prát prádlo PSNV, hned se to odkloní na interní forum s tím, že je to věc PSNV. Já to respektuji. Bytostně nesouhlasím s tím jak se to teď v ČSV vede, nejvíce Včelpo a sám čekám na to, kde peníze na ty průsery vezmou. Pokud to obalí do polopravd a zvednou členské, zařídím se podle toho. Jak jsem říkal na OO i ZO, nemám problém platit i 400,- sám platím v ČRK 1000,- , ale nedám ani korunu navíc, dokud neuvidím snahu vyřešit Včelpo tak, aby to bylo v zájmu členů (akcionářů). Je to ale věcí členů ČSV a nikomu dalšímu do odvodu na Křemencárnu nic není, já do toho místním zahrádkářům taky nekecám. Nejsem jejich členem.

(12.07.2015 9:52)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Kluci, proč tady? Na tohle máme interní forum. Drtivá většia účastníků tohoto fora nemá patřičné informace a ani je mít nebude, tak jim v tom nedělejme binec, prosím ...
Jiří
(13.07.2015 14:11)Mlha napsal(a): [ -> ]Jen připomenu, že to interní fórum je zde:
http://forumpsnv.cebin.info/
vážně nepovažuji za vhodné část diskuse vést interně a část zde veřejně, zvláště pokud se jedná o interní věci jako jsou stanovy a různé interní hlasování.
Luďku mícháš hrušky z jablky. Pokud se jedná o způsobu výplaty 1D dotace, tak zde je ČSV pouze administrátor a týká se to všech a každý by měl mít právo se k tomuto vyjádřit. A to jaké dělá ČSV obstrukce např. Mladoboleslavským zajímá hlavně nečleny či členy, kteřé uvažují o ukončení členství.
Nečlenům ČSV není nic po tom, kdo dostává jaký plat a jaké odměny. Není jim nic do toho, kolik člen odvádí na členských poplatcích. Ukaž mi, kde se na posledních příspěvcích řešila MB ? Mlžíš. Je prostě elementární slušnost nekomentovat věci, které se mě netýkají, protože jsou věcí skupiny, které nejsem členem. Pokud nebudu od příštího roku členem, nic potom nebude ani mě.
Mlha přece musí mlžit....To by to nebyla mlha.Big Grin
Luďku a kdo tedy brání ČSV aby si své špinavé prádlo např. porcování toho 5ti milionového medvěda, kterého dostali za distribuci 1D dotace, či pokuty a úvěry pro Včelpo, vypralo na svém interním fóru?
Referenční URL's